yle.fiPortugalin viisuedustaja valitaan maaliskuussa

Julkaistu To, 26/11/2009 - 09:18
  • Portugalin karsintakappaleet valitaan verkkoäänestyksellä (Kuva: EBU)

Portugalin yleisradioyhtiö RTP on julkistanut systeemin, jolla valitaan maan edustaja vuoden 2010 Eurovision laulukilpailuun. Kappaleita haetaan avoimen sävellyskilpailun kautta. Tällä kertaa myös ulkomaiset säveltäjät voivat lähettää kappaleitaan Portugalin karsintaan. Sanoittajien on kuitenkin oltava Portugalista ja laulujen esityskieleksi on määrätty portugali.

Sävellyskilpailuun odotetaan kappaleita tammikuun puoleen väliin asti, jonka jälkeen kokoontuva asiantuntijaraati valitsee ehdokkaiden joukosta 30 verkkoäänestykseen. 19. tammikuuta alkavasta ja viikon ajan jatkuvasta verkkoäänestyksestä 24 suosituinta kappaletta pääsee semifinaaleihin.

Semifinaaleja järjestetään kaksi, joista molemmissa on 12 kappaletta. Puhelin- ja tekstiviestiäänestyksen perusteella kuusi parasta kummastakin semifinaalista etenee finaaliin.

Portugalin edustaja Oslon Euroviisuihin valitaan lauantaina 6. maaliskuuta. Karsinnan voittaja valitaan puoleksi puhelinäänestyksen ja puoleksi alueraatien äänestyksen perusteella. Portugalin karsinnan semifinaalit ja finaali järjestetään yleisötilaisuutena Campo Pequenossa, Lissabonissa.

Viisu-uutiset