yle.fiVerka Serduchka ja Anastasia Prikhodko tavoittelevat Ukrainan edustuspaikkaa

Julkaistu Ti, 24/08/2010 - 14:46
  • Anastasya Prihodko (Kuva: )
  • Ukrainan edustaja valitaan 27. helmikuuta.

Ukrainan edustajan karsinta vuoden 2011 Eurovision laulukilpailuun on käynnistynyt. Viime viikolla järjestettyjen koelaulujen perusteella 35 artistia on edennyt karsinnan toiseen vaiheeseen. 

Jatkoon päässeiden artistien joukossa ovat mm. vuonna 2007 Helsingin Euroviisuissa kakkossijan arvoisesti ihastuttanut Verka Serduchka sekä Moskovan Euroviisuissa viime vuonna isäntämaata Venäjää ansiokkaasti edustanut Anastasia Prikhodko (kuvassa). 

Muut jatkoon päässeet artistit ovat Alex Mathias, Alexander Kvarta, Arina Domsky, Armiya, Bakhroma, Christina Kim, Dakha Brahka, Daria Medova, DASH, Denis Povaliy, Eduard Romanyuta, El Kravchuk, Elena Korneev, Heksi, Inna Voronova, Ivan Berezovsky, Jamala, Masha Sobko, Max Novitsky, Metropolitan, Mika Newton, Mila Nitich, Natalia Pugacheva, Para Normalnyh, Shanis, Shant, Tatiana Vorzheva, Vitaly Halay, Vladislav Levitsky, Vroda, Yakov Smirnov, Zaklopky ja Zlata Ognevych.

Näiden yhteensä 35 artistin joukosta valitaan Ukrainan karsinnan finalistit. Finaali käydään 26.-27. helmikuuta. 

 

Kommentit

" Millä selitätte Dima

" Millä selitätte Dima Bilanin menestyksen ? "

Osittain yksinkertaisesti sillä, että Dima on Venäläinen.
Venäjä on maa, joka on ollut joka vuosi osallistumisensa jälkeen finaalissa. Entiset Neuvostoliiton maat pitävät huolen siitä, maat äänestävät toisiaan.
Tänä vuonna Venäjä ei todellakaan ansainnut finaalipaikkaa. Vanhanaikainen kappale, huono laulaja ja paha aksentti. Myöskään Valko-Venäjän esitys ei olisi kuulunut finaaliin. Itse en pitänyt myöskään Moldovasta.
Varmoja finalisteja vuodesta toiseen ovat myös Turkki, Kreikka, Armenia. Serbia ja Bosnia-Herzegovina äänestävät toisiaan.
Naapurimaiden äänestys, poliittinen- sekä diasporaäänestys on valitettava tosiasia, jota nyt yritetään vähentää ammattilaisraadien avulla. Itä-Euroopan tultua mukaan, kisojen luonne on muuttunut.

Tämä tarkoittaa sitä että esim. Suomen on lähetettävä hyviä kappaleita ja parhaimpia artistejaan pärjätäkseen. Viime vuosina Suomen euroviisukarsinnat ovat olleet ennemminkin kykyjenetsintä kisoja, kun taas esim. Ruotsissa ja Norjassa kokeneet artistit lähtevät innolla mukaan.

Olen varma, että Norjalaisen Alexander Rybakin piste-ennätykseen vaikutti pojan alkuperä. Alexander on kotoisin Valko-Venäjältä.

Toivottavasti emme näe Verkaa Saksassa edustamassa Ukrainaa.

Milläs te sitten selitätte

Milläs te sitten selitätte Dima Bilanin menestyksen?

BTW: Heliä ei missään tapauksessa viisuihin. Liian tylsä.

en itsekkään halua että

en itsekkään halua että heli kajo yrittäisi uudestaan

Heli Kajo on aloittelija

Heli Kajo on aloittelija euroviisulavalla.
Annankadun kulmassa kappaleena ok. mutta luulen että ensi vuonna eurooppa hakee jotakin täysin erityyppistä Saksalaisen Lenan voiton jälkeen.
Miksi Suomen tulisi tyytyä aloittelijoihin kun maasta löytyy myös oikeita laulajia. Jos Suomi haluaa pärjätä euroviisuissa on satsattava kappaleeseen, artistin laulutaitoon ja ääneen.

Heli Kajo uudestaan

Heli Kajo uudestaan yrittämään, tällaista helmeä ei joka vuosi ole tarjolla, ihana ääni ja loistava kappale, olisi ihana nähdä Heli edustamassa Suomea Saksassa, nyt hänellä on jo kokemusta Suomen karsinnoista ja vankka fanijoukko.

Minäkin toivon, että Verka

Minäkin toivon, että Verka Serdudchka (vai miten se kirjoitetaan) ei pääse Ukrainan edustajaksi. Sitä toivon ihan vaan sen takia, että luulenpa, että hänen kappaleensa olisi saman tasoinen kuin 2007, eli huono. Ja kun minähän en halua huonoa musiikkia Euroviisuihin, mutta ainahan sitä kuitenkin tulee.

Minusta Verkan on

Minusta Verkan on päästävä yrittämään silti uudestaan ja tuo ainakin väriä kilpailuihin :D

ukraina tekee suuren virheen

ukraina tekee suuren virheen jos laittaa Verka Serduchkan uudestaan viisuihin

mielestäni ukraina

mielestäni ukraina töppää pahemman kerran jos laittaa serduchkan saksaan kilpailemaan. Se oli silloin 2007 hitti biisi ja omaperäinen esitys, joten uudestaan se ei tepsi. Melkein sama jos suomi laittaisi lordin uudestaan. ei tuu mittään

Viisu-uutiset