yle.fiEuroviisujen karsinta käynnistyy YLEn verkkosivuilla jo syksyllä

Julkaistu Ti, 16/06/2009 - 10:00
  • Suomen karsinta 2009 (Kuva: )
  • Euroviisujen Suomen karsintamenettely uudistuu. Perinteisen kutsukilpailun rinnalla järjestetään viiden vuoden tauon jälkeen avoin kilpailu.

Avoimen kilpailun kautta tulleiden ehdotusten joukosta valitaan osa kappaleista tammikuussa televisioitaviin alkukarsintoihin.

- Suurin osa euroviisuehdokkaista tulee edelleen kutsukilpailun kautta, mutta myös kutsuprosessiin on luvassa muutoksia. Avoin kilpailu puolestaan tarjoaa väylän ennen kaikkea uusille tulokkaille ja levy-yhtiöihin kuulumattomille artisteille ja laulujen tekijöille päästä mukaan Euroviisuihin, Suomen karsinnan vastaava tuottaja Merete Manninen tiivistää.

Juhannusviikolla alkavaan avoimeen kilpailuun odotetaan demoja elokuun loppuun asti. Sen jälkeen YLEn raati valitsee kaikkien lähetettyjen ehdotusten joukosta kappaleet YLEn verkkosivuilla lokakuun alussa järjestettävään esikarsintaan. Kaksi viikkoa kestävän tekstiviestiäänestyksen perusteella kolme suosituinta kappaletta pääsee tammikuussa televisioitaviin alkukarsintoihin.

- Halusimme tuoda kilpailun sinne, missä muutenkin liikkuu paljon musiikin tekijöitä ja kuuntelijoita. Netissä ylipäätään tapahtuu paljon musiikin saralla. Internetin mahdollisuuksia on aikaisemmin hyödynnetty euroviisukarsinnoissa muun muassa Espanjassa ja Portugalissa. Tämän vuoden kokemuksista, laulujen tasosta ja määrästä riippuu, lisätäänkö avoimen kilpailun kautta karsintoihin pääsevien kappaleiden määrää seuraavana vuonna. Toivomme avoimeen kilpailuun runsaasti laadukkaita demoja, Manninen sanoo.

Kutsukilpailijoita Suomen karsinnassa on aikaisempien vuosien tapaan 12. YLE julkistaa heidät 30. syyskuuta.

Alkukarsinnat ja finaali tammikuussa

Euroviisujen alkukarsinnat lähetetään suorina lähetyksinä Tohlopin tv-studiolta kolmena peräkkäisenä perjantaina 8. tammikuuta alkaen. Jokaisessa alkukarsinnassa on mukana viisi kilpailuesitystä, joista kolme parasta etenee finaaliin puhelin- ja tekstiviestiäänestyksen perusteella. Niiden lisäksi YLEn raati valitsee kuuden karsiutuneen joukosta yhden esityksen finaaliin ns. villin kortin turvin.

Suomen karsinnan finaali järjestetään yleisötilaisuutena 30. tammikuuta. Finaalissa on mukana yhteensä kymmenen esitystä. Niiden joukosta tv-katsojat valitsevat karsinnan lopullisen voittajan ja Suomen edustajan vuoden 2010 Eurovision laulukilpailuun kaksivaiheisessa puhelin- ja tekstiviestiäänestyksessä.

Vuoden 2010 Suomen karsinnat tuottaa YLE viihde. Euroviisu-lähetykset näkyvät YLE TV2:ssa. Myös YLE Radio Suomi on tiiviisti mukana Euroviisuissa.

Vuoden 2010 Eurovision laulukilpailu järjestetään Oslossa. Ensimmäinen semifinaali käydään tiistaina 25. toukokuuta, toinen semifinaali torstaina 27. toukokuuta ja finaali lauantaina 29. toukokuuta.
 

Kommentit

Eleanoora Rosenholm -

Eleanoora Rosenholm - ehdottomasti!!!

Teuvo Loman Euroviisuihin!

Teuvo Loman Euroviisuihin!

Mun listani: Strum und

Mun listani: Strum und drang, Tommi Soidinmäki tai Anna Abreu!

Kyllä mä ehdottaisin Eino

Kyllä mä ehdottaisin Eino Grön, Kari Tapio, Klamydia, Children of Bodom, Raptori, Matti Nykänen

TÄS MUUTAMA EHDOKAS

TÄS MUUTAMA EHDOKAS CRISTAL SNOW,MOVETRON,KENDI,ANNA ABREU,THE RASMUS,POPEDA JA ARI KOIVUNEN JA STURM UND DRANG TAI VAIKKA,MINÄ

TÄS MUUTAMA EHDOKAS

TÄS MUUTAMA EHDOKAS CRISTAL SNOW,MOVETRON,KENDI,ANNA ABREU,THE RASMUS,POPEDA JA ARI KOIVUNEN JA STURM UND DRANG TAI VAIKKA,MINÄ

Koop Arponen, Anna Abreu tai

Koop Arponen, Anna Abreu tai Tommi Soidinmäki!

Tässäpä muutama ehdokas:

Tässäpä muutama ehdokas: Koop Arponen, Dingo, Disco, Anna Abreu, Sturm und Drang, Yö, Anssi Kela, Ari Koivunen jne.

Tommi

Tommi Soidinmäki:D:D:D:D:D:D:D:::d.:D: Korpiklaani,Abreu,Poets of the fall,Annika Eklund ja Värttinä

Hyvää listaa tulis

Hyvää listaa tulis tässä: Anna Eriksson, Pete Parkkonen, Tommi Soidinmäki, Anna Abreu, Annika Eklund tai Janne Raappana! Joku heistä edustaman, kaikki loistavia laulajia!!!

CRISTAL SNOW tai vaikka

CRISTAL SNOW tai vaikka MOVETRON tai PETE PARKKONEN VIISUIHIN

Mielestäni nyt on nuorten

Mielestäni nyt on nuorten vuoro loistaa Euroviisuissa!!! Esimerkiksi Jenna Bågeberg ja Tommi Soidinmäki voisivat olla loistava tiimi, kunhan vain laulaisivat enkuks! Samoin Annika Eklund, Janne Raappana tai Antti Tuisku vois toimia!

CRISTAL SNOW EUROVIISUIHIN

CRISTAL SNOW EUROVIISUIHIN että tuodaan jotain erilaista

Ei mitään

Ei mitään kansanäänestyksiä, lähetetään maan ykkösartisti ja nouseva tähti viisuihin!
http://www.adressit.com/tuksu_viisuihin

Olisiko mahdollista saada

Olisiko mahdollista saada säännöt & ilmoittautumiset "på svenska"? (tai linkinjos ne on jo olemassa, en vaan löytänyt niitä). Voisin mainostaa koko tempausta täällä lännessä.
Terv. Stefan Simonsen, säveltäjä/muusikko

Viisu-uutiset