yle.fiAmadeus, Nina Lassander ja Pentti Hietanen finaaliin

Julkaistu Pe, 08/01/2010 - 21:45
  • Amadeus (Kuva: YLE / Laura Pohjavirta)

Euroviisujen ensimmäinen alkukarsinta on ratkennut: AmadeusNina Lassander ja Pentti Hietanen ovat varmistaneet paikkansa 30. tammikuuta Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestettävään finaaliin. Jatkoon menijät valittiin puhelin- ja tekstiviestiäänestyksellä. 

Ensimmäisessä alkukarsinnassa jatkopaikkoja tavoittelivat myös Bääbs ja Boys Of The Band (BOB), mutta tuloksena oli karsiutuminen jatkosta. Kummallakin on kuitenkin vielä mahdollisuus päästä finaaliin ns. villin kortin turvin. YLE valitsee viimeisen finalistin kaikkien alkukarsinnoissa pudonneiden kuuden ehdokkaan joukosta.

Kommentit

Mitä väliä viisuilla. Ei

Mitä väliä viisuilla. Ei Ninan kappale niin hyvä ollut. Mutta Neito itse kyllä on. Pitkän ajan olen seurannut Laulun lumoissa vahvaa taustalaulua. Kiitokset molemmille, tummalle ja vaalealle, joka nyt sitten sattuu olemaan Nina. Että olen nauttinut koska näkee päälle päin kuinka he itse nauttivat. Ja eläytyvät. Sorry tämä myöhäinen kommentti. Love Y!

esctoday.com -sivustolla on

esctoday.com -sivustolla on äänestetty Suomen karsintojen semifinaalien parhaita kappaleita:

1. semifinaali: http://esctoday.com/vote/poll.php?id=966

•Amadeus - Anastacia (58.5 %)
•Nina Lassander - Cider hill (24.5 %)
•Bääbs - You don't know tomorrow (10.2 %)
•BOB - America (I think I love you) (4.1 %)
•Pentti Hietanen - Il mondo &egrav; qui (2.7 %)

2. semifinaali: http://esctoday.com/vote/poll.php?id=971

•Heli Kajo - Annankadun kulmassa (45.5 %)
•Monday - Play (29.5 %)
•Sister Twister - Love at the first sight (13.4 %)
•Veeti Kallio - Kerro mulle rakkaudesta (6.3 %)
•Antti Kleemola - Sun puolella (5.4 %)

3. semifinaali: http://esctoday.com/vote/poll.php?id=979

•Osmo Ikonen - Heaven or hell (43.4 %)
•Maria Lund - Sydän ymmärtää (18.9 %)
•Kuunkuiskaajat - Työlki ellää (17.0 %)
•Linn Nygård - Fatal moment (15.1 %)
•Eläkeläiset - Hulluna humpasta (5.7 %)

JOS HALUATTE SUOMEN KERÄÄVÄN ÄÄNIÄ OSLOSSA, äänestäkää näiden tulosten pohjalta AMADEUSTA tai HELI KAJOA, Osmo Ikonen kun karsiutui finaalista.

Hietasen Pentti oli oma

Hietasen Pentti oli oma suosikkini. Muiden esitykset kuulostivat jotenkin sekavilta. Uutta oli sekin, että Norjan juontajat olivat opetelleet suomea.

MINUSTA FINAALIIN PITI

MINUSTA FINAALIIN PITI PÄÄSTÄ:PENTTI HIETANEN,NINA LASSANDER JA BOB
TOISEN KARSINNAN PARHAAT OVAT MONDAY,VEETI KALLIO JA HELI KAJO
VIIMEISESTÄ KARSINNASTA PITÄISI PÄÄSTÄ FINAALIIN:KUUNKUISKAAJAT,OSMO IKONEN JA LINN
JA VILLI KORTTI ELÄKELÄISILLE(huom.jonkun pitää hävitä)
eli finaali on mielestäni:PENTTI HIETANEN,NINA LASSANDER,BOB,MONDAY,VEETI KALLIO,HELI KAJO,KUUNKUISKAAJAT,LINN JA OSMO IKONEN =)

Amadeus on todella

Amadeus on todella sykähdyttävä esiintyjä, mutta ei kyllä päässyt parhaimpaansa perjantaina. Esityksessä oli jotain "opiskeltua", mikä ei sovi lainkaan Ampulle. Koreografiako vaati?? Pidä vain oma rento tyylisi, niin olet ihana. Kuten joku mainitsikin, niin esim. Tangomarkkinoilla olit aivan hurmaava.

Amadeuksen esitys oli hyvä,

Amadeuksen esitys oli hyvä, mutta lisää aitoutta, siis sama fliisis kuin laulaessasi Seinäjoen tangomarkkinoilla Onnemme Kyyneleet. Laula samalla rentoudella ja niin kuin Sinä sen näet, unohda kaikki häiritsevät tekijät. Tulos on varmaan napakymppi. Onnea vaan ja uutta levyä odotellaan.

Amadeus on hieno esiintyjä,

Amadeus on hieno esiintyjä, mutta nyt jäi vähän sellainen tunne, että hän ei oikein ollut oma itsensä, siihen vaikutti kaiketi kokonaisuuteen, että tanssitytöt eivät olleet hyviä. Olisi pitänyt olla kokoniaisuuden kannalta pienempiä tyttöjä näteissä asuisssa taikka sitten vain yksi hyvä tanssija. En tiedä saako koerokrafia enään muuttaa, mutta ainakin niiden tyttöjen pitää tanssia kauempana, ettäAmadeuksen jää paremmin tilaa lavalla ja ohjaajan pitää näyttää oikeasta kuvakulmasta eikä vain tanssijoita. Loppukilpailua odotellessa ja Amadeuksen uutta levyä . tv. fani

Parinkymmenen ulkomailla

Parinkymmenen ulkomailla olovuoden kokemuksella kuulen kappaleet erilailla, ulkomaalaisesta nakokulmasta. Se mika kotimaassa on hyvaa ja huippujuttu ei toimi valttamatta ulkomailla. Kappaleen tulee olla erikoinen, mitaan englanninkielen tukea ei tarvita jos kappale on hyva ja persoonallinen.Vanhan lammittelyt ei toimi.....

Onnea kuitenkin kuun lopussa valittavalle kilpailijalle, kaikki finaaliin paasevat ovat jo voittajia...Toivon kaikille esiintyjille menestysta ja toiveiden tayttymista.

Suomalaisia kappaleita on nautinto kuunnella ulkomailla suomen kielella.

Kisoissa ei ole kyse siita

Kisoissa ei ole kyse siita mista oman kansamme puheliaanestajatpitavat, vaan pitaisi miettia sita mika menisi kaupaksi Oslossa maailman edessa. Joku erikoinen, maailmalla on paljon Pentti Hietasia (ammattitaitoinen konkari), Amadeuksia(hyva lauluaani tangokisoissa ,ei kuitenkaan mikaan ihmelapsi), hyvan perusmusiikin tekijoita.... Kaikki ovat hyvia, mutta kuka paasee esille musiikillisilla avuillaan, (sanoitus, savellys omaa jopa sama tekija laulamassa) ei tarvita isoa show ta...Persoonallisuus riittaa...Kaksi jo pudonnut kelkasta...Perjantaina kakkosryhmalaiset kisailevat kyvyistaan....Jannittavaa...

Lordix Ymmärrän jos pidät

Lordix
Ymmärrän jos pidät rockbiiseistä, mutta miten luulet kappaleen jossa toistetaan America, I think I love you pärjäävän euroviisuissa. Tuskin eurooppalaiset ihmiset sitä kovin innokkaana äänestäisivät.

BOB oli selvästi paras,

BOB oli selvästi paras, mutta silti putosi. Onneksi toiseksi paras (Nina Lassander) sentäs pääsi jatkoon. Mutta miksi Amadeus ja Pentti Hietanen? Eihän sellaisilla pärjää!

Nina Lassander ja "Cider

Nina Lassander ja "Cider Hill" oli paras. Aika kaunis biisi joka avautuu parin kuuntelukerran jälkeen. Hauskat taustatanssijat. Heissä saisi olla kyllä vielä enemmän camp-meininkiä.
Amadeuksen esittyksen kehtaisi myös lähettää Osloon, mutta vasta sen jälkeen kun tanssijat on käynyt raakaa treeniä läpi ja koko ryhmä on palkannut huippukoreografin. Nyt esitys oli kuin kahdeksankymmentäluvulta. Kaameaa katsottavaa kummalisine jumppaliikkeineen ja taukoineen. Tanssissa pitää olla musiikkiin sopivaa liikekieltä, vauhtia, energiaa ja tarvittaessa vaikeuttakin, sen pitää olla fiilistä nostattavaa katsottavaa. Nyt se herätti lähinnä sääliä ja myötähäpeää.

Melkein oikeet meni

Melkein oikeet meni jatkoon...BOBbia jäin kaipaileen finaaliin. Amadeuksen kappale oli ihan hyvä ja jatkoon päässeistä paras. Pentti Hietasen italialainen kappale kummastuttaa...miksi laulaa italiaksi? Eihän Italia oo ees Euroviisuissa mukana. Kaiken kaikkiaan mua kuitenkin tympäsee kokonaisuutena Suomen ehdokaskaarti, missä on ne kovat nimet joista puhuttiin? Suurin osa oli kovin tuntemattomia, ainakin minulle. Ens vuonna vois harkita sellaisia jotka ovat menestyneet hyvin kansainvälisestikin.

Spotify-lista TOP5

Penalla on hyvä ääni ja

Penalla on hyvä ääni ja naama, mutta ei nää il divo -tyyliset biisit ole siellä ennenkään pärjänneet. Amadeus honottaa ja muistuttaa liiaksi Rybakia.

BOBin biisi tarttuu ja osaavat laulaa, mutta rokkibändi ei vetoa eurooppalaisiin. Nina Lassander olisi näistä ehdokkaista edustaja, jolla parhaat saumat menestyä Lauluääni kohdallaan ja kaunis biisi. Viime vuotinen Islannin biisi oli samantyyppinen ja pärjäsikin kakkoseksi asti.

Pena Osloon, hyvä-ääninen

Pena Osloon, hyvä-ääninen ammattilainen ja kiva katsella.

amadeus oli paras upea

amadeus oli paras upea laulu-ääni ihana ja kaunis
kappale varma ösloon lähtijä

Om bara mixningen stämmer

Om bara mixningen stämmer så kommer nog Nina också att höras bra, oavsett storlek på scenen :) Det handlar mera om att få ordning på själva produktionen.

Måste säga att jag inte tyckte Amadeus sjöng bra alls. Starkt möjligtvis, men ljudet var någonstans långt nere i halsen och det lät mest konstigt. Men det kanske handlar om vad man är van att höra. Tyckte det lät väldigt "Öst"

Pentti fantastiskt bra röst och sjöng vackert, fast lite intressant att Finlands bidrag skulle sjungas på italienska. nå det är ju musikspråket förstås :)

Jag skulle själv definitvt bytt ut Amadeus mot BOB.

Vi får se hur det går i fortsättningen.

Miten parhaat putosivat?

Miten parhaat putosivat? Ennakkovalinta tehty varmasti. Bääbs paras.

Miksei BOB päässy

Miksei BOB päässy finaaliin? Kaikista esiintyjistä sen nyt ois pitäny päästä jatkoon. Mielestäni melko huonoja biisejä kaikki. BOBin biisi oli ainut siedettävä koko joukosta!

Miten ihmeessä joku Bääbs

Miten ihmeessä joku Bääbs voi päästä edokkaisiin? Eikö enään tarvitse osaa laulaa - kunhan vaan on hyvännäköinen?! Lassander kaunis ja osaa myös laulaa - mikkiä vaan kovemmalle että ääni kuuluu:)

Suomeksi tai italiaksikin

Suomeksi tai italiaksikin voidaan pärjätä. Englanti on usein viimeiseksi jääneen kappaleen kieli. Viime vuonna esim. Viro tuli kuudenneksi vironkielisellä kappaleella. Joten anglomaanikot, muistakaapa tämäkin.

Nina Lassanderin ääni on

Nina Lassanderin ääni on kaunis vaan niin hentonen, euroviisun isolla lavalla se ei kuulu mihinkään.

Pertti Hietanen, komea ääninen, kuulostaa liian oopperalta, vanhanaikainen.

Amadeuksen ääni ihana, mahtava, upee, taatusti sopii isoille lavalle. Muutaman tanssitunnin jälkeen jäykkyys pois kropasta. JATKOON

Amadeus on luvannut laulaa

Amadeus on luvannut laulaa jos pääsee viisuihin niin englaniksi.

Amadeuksella ehdottomasti

Amadeuksella ehdottomasti porukan paras ääni.

kiva ny ku amademus

kiva ny ku amademus pääsi,äiteki sao et se ei tuu kattoo euroviisui jos amademus pääsee finaalii,se oli kamala!!!!
(hyvä etten sammuttanu telkkaria)

Näkisin Amadeuksen myös

Näkisin Amadeuksen myös tähtenä maailmalla, en kyllä tällä kappaleella mutta...jos ja kun

Amadeus laulaa kappaleen

Amadeus laulaa kappaleen englanniksi, näin onnistuu ääni on tosi makee.

Superfinaalissa näkisin

Superfinaalissa näkisin mieluusti tänävuonna :
Nina Lassanerin.
näistä kolmesta.
Maailmalla ei pärjätä :
-Suomenkielellä
-Huonolla live-esiintymisellä
-massalaululla(kyllähän sillä finaliin menee mutta noh..)

Tärkeää :
-Englanninkieli (lausuminen kunnossa!)
Rajaa ehdokkaat : Nina Lassanderiin.
BOBiin
Mondayhin
Bääbsiin
Sister Twisteriin
Linniin

-Hyvä live-ediintyminen
Tästä meillä ei vielä kaikkien kohdalla tietoa...ei huomioida...

-Hyvä lavaesiintyminen(valot,pyrotekniikka) ...sopivat lauluun ja tarpeeksi monipuolisia.

-Hyvä lavaesiintyminen(esittäjät)
EI TIETOA

Mutta ENGLANTI tärkeää!!!

Kaikki kappaleet ihan

Kaikki kappaleet ihan surkeita! Suomi tuskin pääsee edes finaaliin saakka...

Amadeus nolo, Nina sievä

Amadeus nolo, Nina sievä mut nolo
Pentti ainoo, jonka näist pakosti kelpuuttaisin Osloon

Toivottavasti amadeus

Toivottavasti amadeus voittaa suomen finaalin :)
esctoday.com issa todella moni eurooppalainen kehuu amadeusta ja toivottavasti me suomalaisetkin se tajutaan :)

ei mitään eläkeläisiä, ehkä se on hyvä suomalaisten mielestä mut ei mee läpi muulle euroopalle. oikeesti. nyt järki käteen. eka itäs selvitä semistä finaaliinkin ja eläkeläisillä jäädään sijalle 39. oikeasti

Viisu-uutiset