yle.fiEuroviisujen esikarsinta käynnistyy torstaina

Julkaistu Ke, 30/09/2009 - 12:00
  • Euroviisujen Suomen karsinta 2010 (Kuva: YLE)
  • Kutsukilpailun lisäksi YLE on viiden vuoden tauon jälkeen hakenut euroviisuja myös avoimen kilpailun kautta.

Elokuun loppuun mennessä demoja saapui yli 260 kappaletta, joista YLEn raati on valinnut 30 jatkoon.

Avoimen kilpailun ehdokkaat ovat kuunneltavissa YLEn verkkosivuilla kahden viikon ajan 1. lokakuuta klo 12.00 alkaen. Tekstiviestiäänestyksen perusteella kolme suosituinta kappaletta etenee tammikuussa järjestettäviin alkukarsintoihin.

- Avoimeen kilpailuun lähetettyjen demojen taso oli ilahduttavan korkea. On todennäköistä, että tulevina vuosina useampi pääsee mukaan Euroviisujen alkukarsintoihin avoimen kilpailun kautta, lupaa Suomen karsinnan vastaava tuottaja Merete Manninen.

Tekstiviestiäänestys päättyy 15. lokakuuta klo 12.00. YLE julkistaa avoimesta kilpailusta jatkoon päässeet kappaleet perjantaina 16. lokakuuta klo 18.45 YLE TV2n erikoislähetyksessä.

> Avoimen kilpailun ehdokkaat
 

Kommentit

Suomeksi laulettu hevi ei

Suomeksi laulettu hevi ei ole nosteessa rajojemme ulkopuolella, tämän pitäisi hitaimpienkin ja fundamentaalistisimpien hevi-fanaatikkojen uskoa. Muuten viime vuosi toistuu taas!!
Miettikää valintaa ja asiaa helikopteri-perspektiivistä ja unohtakaa henkilökohtaiset mieltymykset.

Jos näistä pitää kolme

Jos näistä pitää kolme valita, niin ehdottomasti nämä jatkoon tässä järjestyksessä :

numero 30 : Villieläin-Ei Minua. Kappale upea, Nemilia loistava laulajatar ja kertosäe jää päähän. Sanoitukset myös loistavat.

Nro 1 : Saara Aalto-Meant to Be. Hyvä laulaja, kappale ok, tällä olisi mahdollisuus päästä viisufinaaliin, mutta sijoitus varmaan 15 huonommalla puolen. Ehkä liian valmiiseen muottiin tehty.

Nro 8 : Saga Bloom-Love like This. Kappale erikoinen, tulee mieleen Georgian biisi vuodelta 2007. Kertosäe heikohko. Ei jää oikein mieleen, mutta persoonallisuudesta pisteitä.

ÄÄnestäkää näitä kolmea kappaletta Suomen Euroviisufinaaliin hyvät ihmiset! Vielä on torstaihin asti aikaa...

Villieläin jyrää! Näin

Villieläin jyrää! Näin se vaan menee, huippu matskua!

Villieläimelle käy kuten

Villieläimelle käy kuten viimeksi suomeksi ja hevinä lauletulle kappaleellemme.Hevi ei ole maailmassa nosteessa -varsinkaan suomeksi. Aika harva maailmalla ymmärtää suomalaista lyriikkaa tai huumoria tyyliin Eläkeläiset.

Villieläin voittoon!

Villieläin voittoon!

Villieläimen Ei Minua

Villieläimen Ei Minua edustamaan Suomea. Erottuu edukseen näistä muista, ja varmasti menestystä tulisi myös Oslossa. Kappale tarttuva ja mieleenjäävä. 12 points !

Uskomatonta shaissea!

Uskomatonta shaissea! Kiinnostaisi todella tietää minkälaisesta porukasta raati koostui. Rannalle jäi varmasti parempaakin matskua, mutta kun linja on tuollainen ei mitään mahkuja vakavasti otettavalla musalla. Ja sitten noi Taikapeilin tytöt, koska ne ymmärtäis lopettaa?

Eläkeläiset humppaa

Eläkeläiset humppaa viisuihin! Mitä muuta kaipaisit elämässäsi? Aivan oikein, ET MITÄÄN!

SUOMEN Norah Jones Numero

SUOMEN Norah Jones

Numero kymmenen (10) Camilla Petra tulkitsee sielukasta ja syvällistä musaa - erottuu edukseen; asia varmistuu jos käyt www.myspace.com/camillapetra sivulla

Hey, Hey, Go, Go!!!!

Hey, Hey, Go, Go!!!! Padappadadaaaaa!!!

GO DAISY JACK!!! Good song!

GO DAISY JACK!!!
Good song! You get in a good mood, I feel like I wanna party!! Good looking band members! Amazing energy on the stage! Daisy Jack to Norway :D

Laura Sippola on kaikkein

Laura Sippola on kaikkein paras näistä. Valovoimainen ja persoonallinen. Oon käyny Lauran keikoilla ja joka kerta hän on vakuuttanut. Vähän epäilin, kun näin hänet listassa. Mutta noista kappaleista Lauran biisi oli sellainen, jonka voin heti kuulla soivan finaalissa. Äänestetään Laura ja Morse for Nature euroviisuihin. Hänellä on kyky ja taito voittaa kisat!!

Se on nyt vaan niin, että

Se on nyt vaan niin, että naispuoliset esiintyjät hallitsee. Miesten esitykset eivät minua vakuuttaneet.

Suosikkejani ovat ensinnäkin Saga Bloom, mutta kaipaisin silti vielä voimakkaampaa esiintymistä, mutta yhtä herkkää. Bääbs on ihan jees myös mutta jää kakkoseksi. Sanna-Mari Titovin esittämä kappale on mielestäni iskelmällistä rokkia, joka on ihan kiva ja uppoaa myös iskelmäkansaan. Upposi myös minuun, vaikka en yleensä välitä iskelmästä. Kansainvälisyydestä en sitten tiedä. Sister Twister kattaa nykyrokin standardit ja voi menestyä kansainvälisellä kentällä, mutta ei tarjoa mitään uutta. Villieläimessä tykkäsin laulajan äänestä ja kappale oli hyvä, mutta ikävä kyllä tyyli ei sovi enää euroviisuihin. Toivottavasti voitaisiin kuulla vielä joskus parin vuoden päästä tällaistakin viisuissa.

ÄLKÄÄ NYT JAKSAKO VIELÄ

ÄLKÄÄ NYT JAKSAKO VIELÄ PARKUA KUN ETTE OLE EES KUULLU BIISEJÄ.EIKÖ OMA SUOSIKKI PÄÄSSY MUKAAN VAI OLETTEKO NIITÄ PUDONNEITA KATKERIA?SE VAAN TARKOITTAA ET TEIDÄN BIISIT OLI HUONOJA,ELI SURKEITA!

Manninen toteaa, että

Manninen toteaa, että avoimeen kilpailuun lähetettyjen demojen taso oli ilahduttavan korkea. On todennäköistä, että tulevina vuosina useampi pääsee mukaan Euroviisujen alkukarsintoihin avoimen kilpailun kautta...

Kun taso oli korkea, niin mikähän logiikka on siinä, että nyt pitkän tauon jälkeen valitaan avoimen kautta 30 kappaletta ja että seuraavina vuosina sitten ehkä enemmän....Logiikka ei aukea. Sorkki! Toki on niin, ettei erkkikää jaksa/pysty kuuntelmaan sataa kappaletta...mutta Erkki lienee yhtä rajoittunut tulevina vuosina. Siis logiikka?

hah, olis kannattunut lukea

hah, olis kannattunut lukea teksti loppuun. sori

siis tämä tuleva

siis tämä tuleva äänestys perustuu? missä niitä kappaleita voi kuunnella?

Juu ei kyllä oikein

Juu ei kyllä oikein lupaavalta vaikuta, ei saisi arvostella ennenkuin on kuullut kappaleet, mutta huvittuneena jään odottamaan tangopennun ja väsähtäneen värttinän uutta versiota...Hurraa kutsuartistien valitsijatiimi, uskon että olette taas suorastaan ylittäneet itsenne typeryydessä.

Yhdyn edelliseen ja totean

Yhdyn edelliseen ja totean että aika ***** myös avoimen sato.

Toivottavasti tuolta avoimen

Toivottavasti tuolta avoimen kautta löytyy kunnollisia ehdokkaita, kun ei kovin lupaavalle tuo kutsuttujen artistien lista vaikuttanut.

toivon parasta ehdokasta

toivon parasta ehdokasta suomelee 2010

Viisu-uutiset