yle.fiKenestä Suomen edustaja Oslon Euroviisuihin?

Julkaistu La, 30/01/2010 - 13:13
  • Jaana Pelkonen ja Mikko Peltola harjoituksissa (Kuva: YLE / Anu Köyhäjoki-Järvinen)
  • Suora lähetys Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksesta alkaa tänä iltana klo 20.00. Kilpailua voi seurata YLE TV2ssa, YLE Radio Suomessa ja YLE Areenassa.

Alkukarsinnoista yleisö äänesti finaaliin yhteensä yhdeksän kilpailijaa. Niiden lisäksi YLEn viisuraati valitsi alkukarsinnoissa pudonneiden kuuden kilpailijan joukosta yhden finaaliin villin kortin turvin.

Suomen edustuspaikkaa finaalissa tavoittelevat esiintymisjärjestyksessä Maria Lund, Antti Kleemola, Linn, Pentti Hietanen, Heli Kajo, Nina Lassander, Amadeus, Sister Twister, Eläkeläiset ja Kuunkuiskaajat.

Karsinnan voittaja valitaan kaksivaiheisessa puhelin- ja tekstiviestiäänestyksessä. Ensimmäisen äänestyskierroksen kolme parasta etenee superfinaaliin, jonka voittaja lähtee edustamaan Suomea vuoden 2010 Eurovision laulukilpailuun Osloon toukokuussa.

Vierailevina tähtinä Suomen karsinnan finaalissa esiintyvät viime vuoden euroviisuvoittaja Alexander Rybak ja vuoden 2007 euroviisujuontaja Mikko Leppilampi orkestereineen.

Karsinnan juontavat Jaana Pelkonen ja Mikko Peltola. Kilpailuesityksiä kommentoi Marco Bjurström.

Kommentit

Olen seurannut viisuja jo

Olen seurannut viisuja jo vuodesta 1971 lähtien. Taas valittiin sellainen rallatus, ettei ole mitään mahdollisuutta pärjätä. Biisi ei ole kansainvälinen, eli etelä eurooppalaiset ei anna tälläiselle biisiille yhtään pistettä. Virolta ja Norjalta voi saada pari pistettä, mutta eipähän tarvi ensi vuonna sitten osallistua. T. Koppiaismäki

Hyvä Kuunkuiskaajat! Aito

Hyvä Kuunkuiskaajat! Aito ja riemukas esitys. Teitä kelpaa katsella ja kuunnella!

En yleensä hauku euroviisu

En yleensä hauku euroviisu ehdokkaita/edustajia, mutta nyt on ihan pakko :( TÄÄ KAPPALE ON IHAN SYVELTÄ!!!!! Eletäänkö myö jollain 60/70-luvulla?! Ei suomenkielellä tulla koskaan pärjäämään Euroviisuissa, tän esitys oli ihan hirveen tylsä ja laulu tyyli vielä tylsempi :( TOIVON, ETTÄ TÄÄ EI PÄÄSE EUROVIISUJEN SEMIFINAALISTA LÄPI FINAALIIN JOTTEI (VARSINKIN) MUU EUROOPPA JOUDU KÄRSIMÄÄN LIIKAA TÄSTÄ TYLSYYDESTÄ JA MAUTTOMUUDESTA!!!!!!

Hyvä Suomi saadaan kohta

Hyvä Suomi saadaan kohta Norja kiinni kun otetaan taas tänäkin vuonna 0 pistettä.Tästä on jo hyvä esimerkkikin kun Irlanti yritti ihan samanlaisella biisillä 2007.Lama on näköjään pahiten iskenyt Suomen musiikin laatuun.

Ryssittiin sit Suomen

Ryssittiin sit Suomen mahdollisuudet voittoon lähettämällä Kuiskaajat sinne.. tulos tulee olemaan siellä huonommalla puoliskolla.. Eläkeläisillä sen verran seuraajia muualla maailmassa, että taktisesti, ja ihan esityksen perusteella, olis ollut fiksu valinta..

Mutta hei, ajatellaas nyt

Mutta hei, ajatellaas nyt positiivisesti. Jos pitää euroviisuisssa hävitä, niin hävitään sentään tyylillä! Eläkeläiset on tällöin loistava vaihtoehto.

marco morkkaa

marco morkkaa eläkeläisiä! ei ole huumorintajua koko ukolla!

Jaanan ja Peltsin juonto on

Jaanan ja Peltsin juonto on sujuvaa mut vitsikkyys ja näytteleminen,mitä he koko ajan yrittävät onnistumatta siina on ärsyttävää. Juontajille kirjoitetut vitsit eivät vain sovi heille eikä esiintyminen ole luontevaa. Suorastaan naurettava toi palkintopystin etsiminen poliisiautolla,mut täähän on vain yhden katsojan mielipide. Toivottavasti ensi vuonna jotain vähän tasokkaampaa juttua. Voishan noita juontajiakin välillä vaihtaa, vaikka Sami Hintsanen mukaan!

lassander edustamaan! ei

lassander edustamaan! ei mitään hanurista

Täytyy sanoa, että tänä

Täytyy sanoa, että tänä vuonna ei ollut yhtään hyvää esiintyjä, kaikki aivan surkeita. Heli Kajo oli surkeista paras, eikä hän päässyt edes finaaliin. Kolme finalistia ja kaikki aivan ...
Todennäköisesti suomi ei voita ja huonolla tuurilla saa vielä hävetä suomen euroviisu edustajaa.

Toivottavasti noi Kuiskaajat

Toivottavasti noi Kuiskaajat voita tolla, Hortto Kaalon piisillä. Hortto Kaalo on kyllä hyvä, mutta ennemmin sitte vaikka Amadeus olis esittänyt sen. Äsken ekaa kertaa kuulin noitten Kuiskaajien piisin, ja heti tuli nuoruus mieleen ja Hortto Kaalo jota tuli silloin kuunneltua.

Nivukseni iskee puolenmetrin

Nivukseni iskee puolenmetrin kipunaaaaaa....Minentoivukoskaann...hullunahumpastataas:)

Maria Lund ei osaa laulaa

Maria Lund ei osaa laulaa mutta ahterin veivaus sujuu vaivatta.

Voisko Mikko Leppilampi

Voisko Mikko Leppilampi lähteä Osloon? Illan paras show! :D

Maria Lund Osloon, mun

Maria Lund Osloon, mun mielestä se sopis sinne kun sen esitys on semmonen että kehtaa lähettää Osloon.

Eläkeläiset Osloon!!!

Eläkeläiset Osloon!!! Ainoa edustaja, joka tulisi edes jotenkin pärjäämään kisoissa, koska heillä on laaja fani-joukko esim. Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä, Hollannissa jne.
Ehdottomasti Eläkeläiset!!!!

Maria Lund oli ihan omaa

Maria Lund oli ihan omaa luokkaansa. Tyylikäs ja viimeisen päälle trimmattu esitys. Ja huomasin vielä, että tanssijat lauloivat taustoja, mahtava suoritus! Ei kyllä kuulunut etukäteen suosikeihin. Muut olivat oikeastaan kaikki aika pliisuja.

Heli Kajo lauloi tosi

Heli Kajo lauloi tosi surkeasti, heikosti ja epävireessä koko matkan. Symppis esitys ei pelastanut.

ainoa asia miksi katson

ainoa asia miksi katson viisut on jaana ...paras juontaja ja peltsi..juu osmon olis pitäny olla mukana

Älkää mollatko ja

Älkää mollatko ja väiteltkö, mielipiteet ovat mielipiteitä. Itse katson Viisuja siltä kantilta, että tämä on artistin kannalta mahtava näytön paikka ja mahdollisuus esiintyä koko Euroopalle. Joka pitää esityksestä, hankkii levyn ja etsii lisää tietoa netistä. Kisan laatu on mitä on ja mitä YLE on halunnut. YLE mielestäni ei ole paras vastuuorganisaatio, sillä se on kunnianhimoTON ja ummehtunut . Perustelut: koko kutsukilpailumenetelmä ja samoin tämä jonninjoutava valintamenetelmä. Jälleeen kerran Svea-mammasta mallia: avomet kisat kaikille, alueelliset alkuskabat ja loppuhuipenus on kuin kullanhuuhdontaa. - No, kun Osmo jostain syystä ei päässyt jatkoon, annan ääneni Helille ja Antille, esiintymisen latteudesta huolimatta. Ja teleoperaattorit: lahjoittakaa osa rahastuksenne tuotosta Haitiin!!!

Mä diggaan kuiskaajia. Mun

Mä diggaan kuiskaajia. Mun illan ohjelma:
1. Juhlin lottovoittoa (7 milj euroa)
2. Juhlin Kuunkuiskaajien viisuvoittoa.

Sun ohjelma?

Linn! Siinä olisi mahtavaa

Linn! Siinä olisi mahtavaa esittää muulle Euroopalle kuinka kauniita ja nuoria osaavia naisia Suomesta löytyy!

Linn voittoon ja Osloon!!!

Linn voittoon ja Osloon!!!

E L Ä K E L Ä I S E T ! !

E L Ä K E L Ä I S E T ! ! ! ! !

Nina Lassander tai Antti

Nina Lassander tai Antti Kleemola paras.

Kuiskaajille menee ääni.

Kuiskaajille menee ääni. Mukana olen.

Kuunkuiskaajat , aidot

Kuunkuiskaajat , aidot suomalaiset naiset Osloon tuomaan iloa viisuihin.

Samaa mieltä. Keskitetään

Samaa mieltä. Keskitetään äänet loistaville esiintyjille Kuunkuiskaajille, silloin saamme Osloon edustavat esiintyjät.

Matti Nykänen

Matti Nykänen

ei tarvii olla

ei tarvii olla tosikko...itse muusikkona en kyllä sanoisi eläkeläisten kappaletta edes miksikään...ja varsinkaan kun siinä ei ole mitään uutta elementtiä..noh samapa tuo en äänestä puolesta enkä vastaan ketään..rahanhukkaa koko touhu..valitkoon mielummin raati..ilmaiseksi

Eläkeläiset voittoon!

Eläkeläiset voittoon! Suomalaiset ovat tosikkoja. Itkekää kun suuret humppajumalat matkaavat Osloon.

amadeus tai nina oslon

amadeus tai nina oslon äänestäkää juma kauta ollkani kiltejää rttä ei tarvi hävetääääääääääääääääääääää

Toivottavasti Eläkeläiset

Toivottavasti Eläkeläiset ei lähde edustamaan Suomea. Se ei menestyisi. Kappale Hulluna humpasta on todella hirveä. Sen sijaan Amadeus saisi edustaa Suomea. Anactasia on tarttuva kappale ja menestyisi euroviisuissa. Amadeus on muuten luvannut että jos edustuspaikka irtoaa, hän vaihtaa laulukielen englanniksi. Amadeus Osloon!

Ketä oikeasti välittää

Ketä oikeasti välittää enää Euroviisuista? Euroviisut ovat nykyään vaan pelkkä europopin ja balladien esitysareena, josta ovat ponnahtaneet monet todella perseestä olevat yhden tai parin hitin ihmeet. Ei tarvitse olla niin vitun totista.

"Yhyy meen maan alle"
"Siis jos Amadeus valitaan niin mä muutan maasta tai vedän pipon päähän"

Ajatelkaa itseänne, stna. Mutta jos pitäisi joku valita Osloon, niin se olisi Eläkeläiset. Miksikö? Euroviisuissa olisi jotain erilaista kaiken paskan keskellä. Mutta kun kaikki saatanat äänestävät jotain Kuunkuiskaajia, Maria Lundia, Amadeusta tai Sister Twisteriä.

AMADEUS OSLOON! Siinä

AMADEUS OSLOON! Siinä meille kaikin puolin paras ehdokas edustamaan Suomea, kun Amppu lavalle nousee, niin kyllä nuori mies valloittaa muutkin maat olemuksellaan ja äänellään!

Keskitetään Kuiskaajille

Keskitetään Kuiskaajille äänet superfinaalissa. Näin saadaan toi remulauma eläkeläiset ulos. Kuka on samaa mieltä? Muuten äänet jakautuu ehkä liikaa esim Kuiskaajien ja Amadeus/tai Heli Kajon kesken.

Huonotasoisen

Huonotasoisen viisufinaalitarjonnan vuoksi kuulostaa kornilta laatusanat, huippu ja huippuhyvä!??? Jos näistä käytetään em. adjektiivejä, niin mitä on sitten oikeasti hyvät biisit..huh, huh. Tää kertoo kyllä paljon näiden suomalaisten musiikkimausta, jotka täällä kehuvat mitättömiä viisuehdokkaita.Huvittaa intoilu Lundbergistä, Eläkeläisistä sekä muista surkeuksista.

saaks siä ottaa kuvii??

saaks siä ottaa kuvii??

Sori vaan mut HEVILLÄ EI

Sori vaan mut HEVILLÄ EI HÄVITÄ TÄNÄÄN!!!!

LINN vie koko potin

Älkää turhaan haaskatko rahojanne!!!!!!muuhunko linniin

Eläkeläiset on aivan

Eläkeläiset on aivan huippu. Kuunkuiskaajat kanssa huippuhyviä.
Heli Kajoa unohtamatta. Paljo on hyviä esityksiä, mutta vaan yksi paikka.

Nainen voittaa tänä

Nainen voittaa tänä vuonna, mutta se ei ole Maria Lund - EI SAA OLLA!

No hei , Eläkeläiset ovat

No hei , Eläkeläiset ovat ihan paskat !!!!!!!!!

eläkeläiset just paras

eläkeläiset just paras !!!11!1

no ei anakaan mitään

no ei anakaan mitään eläkeläisiä sinne!! maria lund mielummin!

Mun mielestä Amadeuksen

Mun mielestä Amadeuksen kyllä pitäisi voittaatai sitten Antti Kleemola.

Viisu-uutiset