yle.fiIsrael valitsi Noan ja Mira Awadin Euroviisuihin

Julkaistu Su, 11/01/2009 - 15:06
  • Noa (Kuva: )
  • Juutalainen ja palestiinalainen arabikristitty edustavat Israelia.

Noa ja Mira Awad edustavat Israelia Moskovan Euroviisuissa. Juutalaisen ja palestiinalaissyntyisen arabikristityn muodostaman duon valinnasta Israelin euroviisuedustajaksi uutisoi israelilainen verkkosivusto Ynet.co.il. 

Tel Avivissa vuonna 1969 syntynyttä, sukujuuriltaan jemeniläistä Achinoam Niniä alias Noaa (kuvassa) pidetään tällä hetkellä kansainvälisesti tunnetuimpana israelilaisartistina. Hän on tehnyt pitkään yhteistyötä Gil Dorin kanssa. He ovat julkaisseet 12 yhteistä albumia, joita on myyty maailmanlaajuisesti yli puolitoista miljoonaa kappaletta.

Noa on esiintynyt monilla merkittävillä konserttilavoilla, mm. Carnegie Hallissa New Yorkissa ja Olympia-areenassa Pariisissa. Hän on tehnyt yhteistyötä monien kansainvälisesti tunnettujen artistien, mm. Stingin ja Stevie Wonderin kanssa. Noan tunnetuimpiin levytyksiin kuuluva "Beautiful that way" soi Roberto Benignin Oscarilla palkitussa elokuvassa Kaunis elämä

Laulaja ja näyttelijä Mira Awad on ensimmäinen Israelin arabi, joka on valittu Israelin euroviisuedustajaksi. Hän osallistui Israelin karsintaan vuonna 2005 kappaleella "Zman"

Noa ja Mira Awad ovat esiintyneet yhdessä mm. Israelin valtion 60-vuotisjuhlissa viime toukokuussa (ks. linkki alla).
 

Kommentit

Passionworksin biisi on

Passionworksin biisi on ainut joka voi pärjätä myös Moskovassa.. voipi jopa voittaa siellä.

Viisu-uutiset