yle.fiEuroviisujen avoimen kilpailun äänestystilanne

Julkaistu To, 08/10/2009 - 17:31
  • Euroviisujen Suomen karsinta 2010 (Kuva: YLE)
  • Kymmenen kärjessä äänestyksen puolivälissä.

Tällä hetkellä kymmenen eniten tekstiviestiääniä saanutta ehdokasta ovat (aakkosjärjestyksessä) Saara Aalto, AiA, Saga Bloom, Bääbs, Daisy Jack, Linn Nygård, Rock’n Roll Sensation, Geir Rönning, Sister Twister ja Roni Tran.

Kaikkiaan kuunneltavana on 30 kappaletta, joista kolme suosituinta etenee tammikuussa järjestettäviin alkukarsintoihin.

Tekstiviestiäänestys jatkuu ensi torstaihin 15.10. klo 12.00 saakka.

> Kuuntele avoimen kilpailun ehdokkaat ja äänestä tekstiviestein

Kommentit

Eipä noita ehdokkaita

Eipä noita ehdokkaita pääse kuuntelemaan, tulee viesti "pääsy kielletty"..olisiko pitänyt joku maksu maksaa jo ennen klikkausta..?

TAAS SE NÄHTIIN ISOJEN

TAAS SE NÄHTIIN ISOJEN FIRMOJEN JA LEVYPOMOJEN KAVEREIDEN KAVEREIDEN KAVERIT JYRÄÄ. TODELLA SYVÄLTÄ. BOIKOTTIIN!!

Pitää vielä nopeasti

Pitää vielä nopeasti tunnin ajan äänestää =).
http://esc2010.webs.com/index.htm

Daisy Jack oli aikamoista

Daisy Jack oli aikamoista menoa kyllä. Helppo nähdä noille menestystä. Hyvältä kuulosti myös Bääbs! Mahtava ääni.

Näistäkin suurin osa oli täyttä shittiä, mutta helmet erottuu kirkkaasti.

Roni Tranin Star Power on

Roni Tranin Star Power on ihan ÄLYTTÖMÄN kovan kuuloinen..hittiainesta!! sopii aivan mielettömän hyvin soundiltaan viisuihin!!! Kerrankin jotain uutta suomen viisuihin...Miettikää nyt!!!! Ja äänestäkää kun vielä voitte!!!

Silloin kun puhutaan

Silloin kun puhutaan world-musiikista ao.maan kieli kuuluu ilman muuta kokonaisuuteen mutta kun ollaan rockin alueella genreistä riippumatta musiikin kieli on englanti.
Enemmistö haluaa ymmärtää ainakin sen millä alueella liikutaan. Tiedän, että rockin alueeella on paljon ihmisiä,jotka eivät kaipaa kielen ymmärtämistä ( eli eivät osaa englantia yhtään ); sitäpaitsi englanti istuu musiikkiin paljon suomea sointuvammin.
Eli kyse ei ole traumoista vaan faktasta.Suomenkieli antaa vain armopisteitä ympäristövaltioista ( esim. Ruotsi), kun ovat eriskummallista mongerrustamme tottuneet kuulemaan.

Suomi ei pärjää Suomen

Suomi ei pärjää Suomen kielellä ??Vanha trauma.

Väittäisin, että kaikki riippuu pitkälti laulajasta ja kappaleesta. Varsinkin nyt kun myös semifinaaleissa on tuomaristo mukana. Monet arvostavat sitä että maa käyttää omaa äidinkieltään. Euroviisuissa tarkoitus ei ole kuunnella 43 Englannin kielistä kappaletta, tylsää...

Bääbs on hyvä. Ääni

Bääbs on hyvä. Ääni sille! Jotka antaa äänen niin kirjoittaa MINÄ!!!

Unohtakaa nyt hyvät ihmiset

Unohtakaa nyt hyvät ihmiset toi AiA!!!
Ei suomenkielellä oo koskaan pärjätty viisuissa...
Tai Roni tai Saga Bloom, tanssibiisit ei oo koskaan menestyny
ku ne on ollu Suomea edustamassa.
Ehdottomasti näistä kannattaa äänestää noita rock-bändejä, kuten
Rock 'n Roll Sensation tai Daisy Jack

Sanna-Mari Titov jatkoon! Ei

Sanna-Mari Titov jatkoon!
Ei hyvältä näytä tämä top 10 tällä hetkellä. Tänä vuonna käsittääkseni Euroviisuissa toivottiin kotimaisella kielellä laulettuja kappaleita ja tässä sitä sitten ollaan.
Sanna-Marin biisissä on potentiaalia tässä kisassa pitemmälle kuin tähän 30 parhaan joukkoon. Äänestäkää hyvät ihmiset hyvä biisi ja tämä loistava laulaja jatkoon! Sonja Lumpeen Eläköön elämä ja Vicky Rostin Sata salamaa on viisu 27 kanssa samaa kastia. I like it!

Sofia-Miss Magic viisu

Sofia-Miss Magic viisu 15
Erilainen hyvä biisi.Paras!
Huippu lauluääni
Hyvä Niklas, Sofia ja Kimmo:)

NETTA - STRONGER viisu 18

NETTA - STRONGER viisu 18 jatkoon!!! Ehdottomasti paras biisi! Upea ja lahjakas laulaja...mielettömän kaunis ääni! Kaikki äänestämään Nettaa!!!

Ja siis TIETTY AIA! :)

Ja siis TIETTY AIA! :)

Jos joku näistä pärjää

Jos joku näistä pärjää niin AIA tai Geir, Geir ehkä liian tavallinen kuitenkin eikä säväytä kun on monta samallaista eri maista.

Näistä Saga Bloom, Bääbs

Näistä Saga Bloom, Bääbs ja Roni Tran jatkoon ehdottomasti!

RE; Laulubongari! Minä

RE; Laulubongari! Minä myös. Paul on ehdottmasti paras näistä!!!!

Toivottavasti Yle

Toivottavasti Yle ymmärtää ottaa enemmän kuin 3 kappaletta jatkoon.Eläkeläiset olisi voitu jättää kutsumatta !
Itse odotin Anna Abreuta,Pete Parkkosta yms.Miksi suurin osa artisteista tuntemattomia ?

RONI TRAN - STAR POWER!!!

RONI TRAN - STAR POWER!!! JATKOON!!!! Myös AiA ja Saga Bloom!!!

voi jestas tosiaan,eikö

voi jestas tosiaan,eikö löydy suomalaista edustamaan suomea euroviisuihin??!!!no,kun isot levy-yhtiöt haluaa tahtonsa läpi niin yleensä myös näin käy.eipä tarvii kattoa koko kisoja,saa vaan hävetä suomen puolesta,taas...

Ei hyvin mene...Vietnamin

Ei hyvin mene...Vietnamin lahja Suomelle mukana...Joo joo, ei haluta tälläistä kuraa. Geir Rönning...Taas mukana yrittämässä. Kerta riittänee. Onneksi on humppaa tarjolla!

Saga Bloom - Love like this,

Saga Bloom - Love like this, kaunis ja omaperäinen kappale. Villieläin - Ei minua, jotakin mitä Suomalaiset osaavat tehdä parhaiten.

Euroviisukappaleen tulee olla nykyaikainen ja erottuva, maita on sentään nykyään yli 40.
Esim. Camilla Petra, kaunis kappale mutta niiiin tylsä. Daisy Jack, kansainvälisesti pelkkää tusinatavaraa.
Roni Tran, ok kappale mutta haluammeko alunperin Vietnamilaisen edustajan maallemme,discojumputuksella tuskin pärjää.

Bääbs on PARAS!

Bääbs on PARAS!

Juhana Suninen ja Vastaa!

Juhana Suninen ja Vastaa! Olisi tuollainen Josh Groban tyyppinen laulaja edustamaan omalla kielellämme!

Mikäköhän levy-yhtiöden

Mikäköhän levy-yhtiöden ja Ylen sopupeli tämä ns avoin kilpailu taas olikaan? Jos nämä oli tosiaan parasta mitä oli tarjolla. Valintaraadin nimet julkisuuteen.

Kävin katsomassa Playme

Kävin katsomassa Playme musikaalin pari viikkoa sitten ja jos Krista Siegfrids joka siellä oli lavalla myös laulaa Daisy Jack yhtyeessä, niin tämä kisa on ohi. Valitan. Jeesus, mikä nainen ja artisti.

Näistä biiseistä ei oo

Näistä biiseistä ei oo muita kuin Saga bloom tai Geir Rönning euroviisubiisi jotenkuten...

Haloo,vai AiA ,täysi

Haloo,vai AiA ,täysi katastrofi. Äänestäkää vaan jos haluatte hävetä. Kamalat sanat, kiva hyvän näköisten laulaa rumista...No onneksi ei kukaan ymmärrä jos saatte tahtonne läpi..

DAISY JACK EUROVIISUIHIN!

DAISY JACK EUROVIISUIHIN!

HB VIISUIHIN HE

HB VIISUIHIN HE EROTTUISIVAT JOUKOSTA EHOTTOMASTI!!!!!!! HANKKIKAA ELÄMÄ!111

OLEN KATSONUT VIISUJA ALUSTA

OLEN KATSONUT VIISUJA ALUSTA ALKAEN JA JOS SANON MIELIPITEENI NIIN AiA JA VILLIELÄIN JA SAGA BLOOM JA CAPTAIN COUGAR PÄRJÄISIVÄT VIISUISSA MUTTA ESIM.JUKKA KUOPPAMÄKI PUTOISI JO ALUSSA

t.EUROVISION FAN IN KANKAANPÄÄ

pidän mm näisyä:GEIR

pidän mm näisyä:GEIR RÖNNING(EN HALU SILTI HÄNEN MENEVÄN TOISTA KERTAA) AiA(EHDOTTOMASTI YKSI PARHAISTA) CAPTAIN COUGAR(JOTENKIN VAIN IHANA!) JA SIT VILLIELÄIN(MUISTUTTAA SUOMENKIELISTÄ NIGHTWISHIA) PARAS ON KYL AiA

T.AiA fan

AiA ehdottomasti!

AiA ehdottomasti!

AiA ehdottomasti!

AiA ehdottomasti!

AiA ehdottomasti!

AiA ehdottomasti!

AiA ehdottomasti!

AiA ehdottomasti!

Mun mielestäni Camillan

Mun mielestäni Camillan kappale sopii hyvin EU-kappaleeksi, lisää ääniä hänelle vaan. Se on vähän erilainen mutta tunteita täynnä.

onko se tuo saga boom tata

onko se tuo saga boom tata vegalle sukua? aikamoista soopaa ovat saaneet nämä kaikki aikaiseksi. no tuo tran nyt menettelee, sitä jaksoi kuunnella vähän enemmän kuin 5 sekunttia. sellaisia b-luokan kyhäelmiä jotka olisi voinut pitää siellä pöytälaatikossa.

Sofia Järnström

Sofia Järnström ehdottomasti jatkoon!!! Pitäis antaa mahdollisuus juuri tällaisille artisteille. Levy-yhtiöt jyrää muutenkin sitten semifinaaleissa.

Daisy Jack on ehdottomasti

Daisy Jack on ehdottomasti paras, toivon että menis jatkoon.

Joo. AiA jatkoon. Siinä on

Joo. AiA jatkoon. Siinä on euromeininkiä. Äänestä Viisu 3 tekstarina numeroon 17176..

Ohhoh, olin ihan varma että

Ohhoh, olin ihan varma että Villieläin olisi tässä listassa. Kun muistuttaa niin paljon Nightwishiä, niin ajattelin että suomalaiset ehkä jopa äänestäisivät sitä. Onneksi sentään AiA on kärkikamppailussa, ehdoton suosikkini.

Ei ziisus, tuo Rock´n Roll

Ei ziisus, tuo Rock´n Roll Sensation on sellanen livebändi että huhhuh... näin lauantaina apollossa... ei mitään kysyttävää, mun ja frendien äänet menee siihen osotteeseen.... mitähän keksivät jos pääsevät jatkoon...

Paul Oxley mukana aidolla,

Paul Oxley mukana aidolla, loppuun asti kasvavalla balladilla. Ei taida olla muiden suosikki. Miksi vain 3 pääsee jatkoon? Levy-yhtyeiden valitsemia "suoraan jatkoon"-jokereita saisi olla kisassa korkeintaan pari-kolme. Tietenkin live-esitys paljastaa aina lopulta esiintyjien kyvyt sekä karisman. Mutta ei tämä valintasysteemi vaikuta vieläkään aivan reilulta.

Mielestäni ei kannata

Mielestäni ei kannata äänestää välttämättä omaa suosikkiaan, vaan kappaletta jolla luulisi olevan parhaimmat mahdollisuudet kansainvälisesti.
Kappaleen tulee olla nykyaikainen, erottuva ja omaperäinen ( jotakin Suomesta ) Esim. Saga Bloom, Geir Rönning,Villieläin.Osa kappaleista on aivan liian tylsiä Euroviisulavalle, hukkuvat massaan.

Saga Bloom on paras!

Saga Bloom on paras!

Tosiasia on, että

Tosiasia on, että Villieläin ja Ei minua kiinnostaa eniten myös Suomen rajojen ulkopuolella.Euroviisuissa on yli 40 kappaletta, joista tulisi erottua.

Laura Sippola on näistä

Laura Sippola on näistä ainoa, jolla on uutta annettavaa tähän pystyynkuolleeseen meininkiin. Suomen viisumenestys on niin kehnoa, että EIKÖ OLISI JO AIKA SIJOITTAA JOHONKIN TYYSTIN UUTEEN?!

Joku kirjoitti näistä "Lähetän viestin tuulessa rakkaalleni" tai "Kuulkaa kuinka pustan rummut soivat" sanoituksista. :-D Ei tosiaan voisi tuoreempaa sanomaa olla Sippolalla. Kukaan muu kisaajista ei ole kirjoittanut luonnon tilasta, vaikka aihe on tosi ajankohtainen ja koskettaa koko maailmaa. Sitäpaitsi vaikka me täällä Suomessa ollaan junttimusiikin ystäviä, ei pidä unohtaa, että Keski-Euroopassa taidemusiikilla on vahva kannatus.

Kantele soittimena on myös tosi hyvä idea, alleviivaa meidän kansalaisuutta olematta lainkaan korni. Tietysti me voidaan mennä taas samalla 0 points -kaavalla. Mä en näe mitään muuta mahdollisuutta kuin ottaa riski ja sijoittaa johonkin aivan uuteen. Tyypit on 100% ammattilaisia, tuossa bändissäkin soittaa meinaan Suomen parhaat muusikot. Ja Sippola itse on tosi persoonallinen laulaja.

Missä on Villieläin ja Ei

Missä on Villieläin ja Ei minua?? Ehdottomasti paras noista 30:sta, ja monta kertaa parempi kuin yksikään noista johtavista. (Kuka ihme äänestää esim. jotain Rock-n-Roll sensationia...??)

Mä toivon, että näistä

Mä toivon, että näistä menis jatkoon Roni Tran, Daisy Jack ja Geir Rönning!

Näistä (toivottavasti)

Näistä (toivottavasti) menee jatkoon Saara Aalto, Bääbs ja Roni Tran.

Viisu-uutiset