yle.fiHollannin edustajaksi 3JS

Julkaistu Ma, 02/08/2010 - 18:28
  • 3JS (Kuva: 3JS)
  • Itävalta tekemässä paluuta Euroviisuihin.

Kaksi maata on jo valinnut edustajansa vuoden 2011 Eurovision laulukilpailuun. Toukokuussa Oslossa Euroviisut Saksalle voittanut Lena yrittää uusia temppunsa kotikentällään. Saksan lisäksi Hollanti on ehtinyt jo nimetä edustajansa ensi kevään Euroviisuihin. Hollantia edustaa yhtye 3JS (kuvassa).

Monessa maassa euroviisuja etsitään perinteisin menoin avoimen kilpailun kautta. Suomen lisäksi avoin kilpailu on käynnissä parhaillaan mm. Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

Kyproksen edustajaksi Saksan Euroviisuihin valitaan parhaillaan käynnissä olevan kykykilpailun voittaja. Voittaja selviää syyskuussa järjestettävässä finaalissa.

Saksan euroviisuisännyys on saanut myös naapurimaa Itävallan yleisradion ORF:n harkitsemaan paluuta Euroviisuihin kolmen vuoden tauon jälkeen. Itävaltaa ei ole nähty euroareenoilla sitten Helsingin kisojen 2007.

Myös Liechtenstein on jättänyt jäsenyyshakemuksensa Euroopan yleisradioliitto EBU:lle. Lilliputtivaltion tähtäimessä on olla mukana Euroviisuissa jo ensi keväänä. 

Kommentit

älä

älä

Vähän veikkaan ettei Lena

Vähän veikkaan ettei Lena voita toista kertaa viisuja

Viisu-uutiset