yle.fiEuroviisuraati ruotii Suomen finalistit

Julkaistu Ke, 14/01/2009 - 11:38
  • Suomen karsinta 2009 (Kuva: YLE)
  • Raati arvioi sanallisesti finaaliesityksiä ja niiden menestymismahdollisuuksia Moskovassa.

Suomen edustaja vuoden 2009 Eurovision laulukilpailuun valitaan puhelin- ja tekstiviestiäänestyksellä, mutta Suomen karsinnan finaalissa euroviisuehdokkaita arvioi sanallisesti myös kolmen hengen raati.

Raadin puheenjohtajana toimii YLE FST:n monivuotinen euroviisukommentaattori Thomas Lundin. Hänen lisäkseen euroviisufinalisteja ovat ruotimassa musiikin monitoiminainen Hanna-Riikka Siitonen sekä toimittaja/juontaja Merituuli Lindström.

Raadin tehtävänä on arvioida sanallisesti finaaliesityksiä ja niiden menestymismahdollisuuksia kansainvälisessä kilpailussa.

Suomen karsinnan finaali järjestetään yleisötilaisuutena Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen Leonardo-hallissa 31. tammikuuta. Edustuspaikkaa tavoittelee 12 kutsuartistia: Janita, Tapani Kansa, Kwan, Passionworks feat. Tony Turunen, Remu, Riikka, Sani, Signmark feat. Osmo Ikonen, Jari Sillanpää, Tiara, Vink ja Waldo’s People. Finaalissa esiintyvät myös Scandinavian Hunks ja Northern Kings.

Viime perjantaina käynnistyneistä Suomen Euroviisujen alkukarsinnoista kaksi parasta jokaisesta erästä etenee suoraan finaaliin puhelin- ja tekstiviestiäänestyksen perusteella. Kaksi pudonnutta saa toisen mahdollisuuden finaalipaikan lunastamiseen. Perjantaina 16. tammikuuta järjestettävässä toisessa alkukarsinnassa suoria finaalipaikkoja tavoittelevat Sani, Passionworks feat. Tony Turunen, Remu ja Waldo’s People

Kommentit

Waldon kappaleen tapaisia

Waldon kappaleen tapaisia kappaleita on nähty ja kuultu miljoonittain. Eipä luulisi tekevän vaikutusta asiantuntijaraateihin, hohhoijakkaa !

Waldo´s people Moskovaan!

Waldo´s people Moskovaan! Ehdottomasti. Siinä on paras jytke. En pistäis kyllä pahaks vaikka Signmarkin sinne menis, mut Waldo tekee paremman olon, kun sitä kuuntelee. Jännitän ja aanestän Waldon puolesta.

Voisiko Suomen kansa

Voisiko Suomen kansa äänestää vaihteeksi jotakin erilaista=)
KWAN tai SINGMARK Moskovaan! Kappaleet erittäin tarttuvia ja varmasti erottuvat massasta:)

Kuunteleepa miten paljon

Kuunteleepa miten paljon tahansa niin vain vahvistuu,että Passionworks on ehdottomasti paras. Hyvä live esitys vain huomenna ja sitten Moskovaan.....
Jaetulla kakkos sijalla Waldos ja Signmark.

Olen samaa mieltä, että

Olen samaa mieltä, että ainoa todellinen vaihtoehto on Passioworks: kovan luokan tarttuva, voimakas ja dynaaminen melodia, vahvat lauluäänet ja tulkinta.Ei Ranskan Patricia Kaasin tasoisen laulajan kanssa muut tulkintataso Suomesta pärjää! Waldo ja Kwan ovat hyviä mutta esim.radioasemat ja media sponsaavat niitä vaikka olen toivonut Surrenderia. Signmark tuli nyt tunnetummaksi kotimaassaan mutta pelkän biisin kuunteleminen ei sytytä jos yhtyettä ei näe visuaalisesti.

Kyllä raati kannattaa ei

Kyllä raati kannattaa ei sitten esim Turkki leiki velijeä azerbaidzanin kanssa

Waldo`s People mielestäni

Waldo`s People mielestäni paras vaihtoehto Moskovaan!

En tajua kuinka viiden

En tajua kuinka viiden miljoonan väestöstä löytyy näin paljon laulutaidottomia ilman minkäänlaista lavakarismaa tai ammattitaitoa!

Esim. Remu on upea artisti joka kovalla työllä on luonnut itselleen jopa kansainvälisen uran. Alkukarsintojen esitys ja seuraamalla hänen ja muiden käytöstä esitystän välissä tuhosi kaikkien näiden vuosien työn.

MIKSI REMUN PERHE; YSTÄVÄT, EUROVIISUJÄRJESTÄJÄT JA MUSIIKKIALAN AMMATTILAISET OVAT ASETTANEET VANHENTUNEEN JA SEKAVAN REMUN TÄHÄN TILANTEESEEN!

Haluaisin vielä purkaa turhautumistani järjestäjiin jotka raahaavat Suomen pientä uskottavuutta mudassa asettamalla laulukelvottomia bändejä ja laulajia lavalle. Suomesta löytyy ammattilaisia jotka ovat antaneet koko elämänsä Suomen musiikkialalle ja tämä kisa on loukkaus kaiille heille!

EMME TARVITSE KARSINTOJA AINOASTAAN FINAALIA!

Kyllä ammattilaiset osaavat karsia toivottomat tapaukset pois ilman kansanäänestystä, jopa minä kuulen eron linnunlaulun ja kidutetun kissan kiljun välillä!

cittu mikä vitsi tää kisa

cittu mikä vitsi tää kisa on.. ainoa joka voisi pärjätä Moskovassa on Passionworks ja nyt levy-yhtiöt äänestyttää jotain Remua ja Waldoa ja Kansaa jatkoon.. ei päivää..

Kuka tuommosia raatilaisia

Kuka tuommosia raatilaisia on tähän toivonut?
Eoi ainakaan katsojat.

Ootteko te suomalaiset ihan

Ootteko te suomalaiset ihan pipejä päästä ku äänestätte tuollaisia nollia jatkoon. No ompahan sijoitus euroviisuissa taas taattu,ei tarvi jännittää,et tuleeko voitto.Hahahaa...

Mitä vittua Remu jatkoon.

Mitä vittua Remu jatkoon. Taitaa suomalaiset olla kännissä.

Raati on ihan hyvä idea.

Raati on ihan hyvä idea. Lopullinen päätäntävaltahan on kuitenkin katselijoilla. Koska euroviisujen finaalissa äänestyskäytäntö muuttuu siten, että finaalissa kunkin maan antamiin pisteisiin vaikuttavat sekä puhelin- ja tekstiviestiäänet sekä asiantuntijaraadit, olisi vastaavanlainen malli ollut Suomessakin ehkä järkevää ottaa käyttöön finaalissa. Ruotsissa on jo vuosia ollut käytössä sekä alueraadit että yleisöäänet. Äänestys Melodifestivalenissa on aina ollut todella jännittävä.

Kommentaattori,

Kommentaattori, monitoiminainen ja juontaja!!?? ARVIOIVAT AMMATTI MUUSIKOITA.. Ei herranjestas....

Unohtakaa YLE toi raati..

Unohtakaa YLE toi raati.. kylien kouluissa pidettäviin kisoihin toi voisi sopia.. jossa etitään ala-asteen parasta laulajaa! Tehkää mielipide kysely asiasta sivuillanne.

Mikä raati,

Mikä raati, tyhjänpäiväisiä höpöttäjiä jotka kuvittelee tietävänsä jotain musiikista??!! Todennäköisesti mokaavat itsensä ja siinä sivussa koko Suomen.

Turhaa pelleilyä

Turhaa pelleilyä

Tyhjänpäiväinen raati vie

Tyhjänpäiväinen raati vie vain aikaa.
Senkin ajan voi käyttää siis jääkaapilla käymiseen.

Raati on turha. Tuskin

Raati on turha. Tuskin arvioivat kovin uskottavasti esityksiä. Taitavat tyytyä lähinnä kehumaan. Että hyvin vedit Tapsa, sä olet niin pitkän linjan muusikko ja tulkitsija. Luulenpa, että raati on turhaan ruudussa länkyttämässä. Muutenkin asetelma on erikoinen: Yle kutsuu artistit kilpailuun ja järjestää sitten raadin arvioimaan kutsumiaan artistejaan.

Jaahas, että Idolssia

Jaahas, että Idolssia lähdetty matkimaan... (ei hyvä)
Thomas "asiantuntija" Lundin lyttää kuitenkin parhaat kappaleet, Waldo's Peoplen siksi, että se muka Moskovassa "hukkuisi massaan", Signmarkin siksi, ettei rap ole ennen pärjännyt ja Passionworksin siksi, että Suomi muka toistaisi itseään lähettämällä rockia. Tää on nyt niin selvästi pedattu Jarille, kun on Jarin kaverit kutsuttu raatiin. Mikä oikeus ylipäätäänsä noilla "asiantuntioilla" on arvioida ketään, eihän nuo ole edes syntyneet kun Remu ja Tapsa ovat aloittaneet uransa.

Kiva idea lisätä

Kiva idea lisätä "Idolsmainen" raati kommentteineen Suomen viisufinaaliin.
Luulen, että tulee hyvä viihdeohjelma. Musiikkiakin laidasta laitaan tänä vuonna.
BTW; En usko, että raadin kommentit vaikuttaa heihin, jotka nostaa luurin ja äänestää,
koska kaikki tietävät, että lopullisessa Moskovakisassa kokonaisuus lauluista ratkaisee.
Emme tiedä muitten maitten biiseistä mitään vielä. Jos tietäisimme olisi helpompi
valita Suomen edustaja, ehkä... Go with YOUR flow!
Ei tää niin vakavaa ole loppujen lopuksi, vai onko?

Samaa mieltä Serdu ;D

Samaa mieltä Serdu ;D

No, se on vain raatien

No, se on vain raatien kommentit
Ne ei päätä, ketkä pääsee Suomea edustamaan... Onneksi -_-
Passionworks tai Waldo's People viisuihin! :)

Muistan kun tässä pari

Muistan kun tässä pari vuotta sitten vastaavanlaisen raadin jäsenet olivat suorassa lähetyksessä ympäripäissään ja hölöttivät vaan jotakin epämääräistä :D

Jaahas... raadin, joka

Jaahas... raadin, joka arvioi kappaleiden menestymismahdollisuuksia Moskovassa puheenjohtajana on sama Thoma Lundin, jonka mielestä Lordin valinta oli katastrofi Suomen karsinnan vuonna 2006 ratkettua. Eiköhän nuo "asiantuntijat" kehu Jari Sillanpään maasta taivaisiin ja tuulipukukansa äänestää ihqun Jartsan Moskovaan floppaamaan.

No sentään parempi ku se

No sentään parempi ku se viimevuotinen raati... Huooh... Mutta silti raadit on peeestä

TYHMÄÄ

TYHMÄÄ

Tuollaiset pelleraadit

Tuollaiset pelleraadit kuuluu amatöörikisoihin.

Surkein idea ikinä tuo

Surkein idea ikinä tuo "raati".

Viisu-uutiset