yle.fiKatso toisen semifinaalin tärkeimmät kellonajat

Julkaistu To, 27/05/2010 - 10:34
  • Anna Bergendahl lavalla (Kuva: Indrek Galetin (EBU))
  • Miten käy Ruotsin Anna Bergendahlin toisessa viisusemifinaalissa? Selvittääkö yksi suurimmista ennakkosuosikeista, Azerbaidzanin Safura tiensä lauantain loppukilpailuun? Oslon viisufinaalin viimeiset kymmenen paikkaa selviävät tänään puoleenyöhön mennessä, tässä jännittävän viisuillan tärkeimmät kellonajat ja linkit.
  • Ennen lähetystä: Tulosta itsellesi kotikatsomon äänestyslomake, johon voit kirjata omat muistiinpanot kappaleista. Ehdit myös vielä ennen lähetyksen alkua osallistua viisuveikkaukseen, josta voit voittaa viisu-DVD:n tai -CD:n.
  • Kello 21.00: Netin oma viisuaitio aukeaa osoitteessa http://yle.fi/euroviisut/aitio/. Aitiossa voit seurata viisuja yhdessä toisten fanien kanssa, keskustella ja kommentoida semifinaalikappaleita. Muistathan hyvät nettitavat!
  • Kello 22.00: Semifinaalilähetys alkaa YLE TV2:ssa, YLE Radio Suomessa ja netissä tällä sivustolla. Jos olet liikenteessä, voit katsoa lähetystä myös mobiilipalvelustamme m.yle.fi.
  • Suomesta ei voi äänestää tässä toisessa semifinaalissa, koska emme osallistu itse siihen. Äänestää voit seuraavan kerran lauantain finaalissa.
  • Laita teksti-tv:n sivu 398, jos haluat seurata omalla TV-ruudullasi suomalaisten Twitter-kommentteja viisuista. Jos haluat oman viestisi ruutuun, katso ohje täältä.
  • Finaaliin päässeet ilmoitetaan väliaikanumeron jälkeen. Semifinaaleissa ei pisteidenantoa näytetä erikseen, vaan pelkästään ilmoitetaan finaaliin edenneet maat sattumanvaraisessa järjestyksessä. Pisteet perustuvat puoleksi katsojien ja kuuntelijoiden ja puoliksi asiantuntijaraatien antamiin ääniin.
  • Noin kello 00.00: Lähetys semifinaalista päättyy. Tule kommentoimaan tulosta joko tänne viisusivustolle tai Euroviisujen Facebook-sivulle.
  • Noin kello 00.30: Finaalin selvinneiden maiden lehdistötilaisuus, jossa arvotaan myös finaalin esiintymisnumerot. Lehdistötiaisuutta voi seurata Eurovision.tv:ssä.

 

Huomioithan, että kaikki kellonajat voivat muuttua, mikäli televisiolähetyksen aikataulu venyy suunnitellusta.

Kommentit

Arvoisa Juhis, jos nyt saan

Arvoisa Juhis, jos nyt saan vähän kritisoida kommettiasi niin...
Ideasi ei ole mikään huono, mutta se menee jo mönkään, sillä mainitsemasi Ukraina ja Valkjo-Venäjä KUULUVAT eurooppaan.
Sitten siihen, että Neuvostoliiton entiset alusmaat ei kuuluu sinne... Virokin on ollut Neuvostoliittoa :)
Ja mistä lähtien Ukraina ja Valko-Venäjä on ollut kehitysmaita? o_O

Harmi, ettei Anna päässyt

Harmi, ettei Anna päässyt jatkoon. Olisi kyllä voinut vaihtaa paikkaa sen Abba-plagin kanssa. Mutta hyvä, että Ukraina ja Irlanti vielä kisaavat.

Hyvää yötä kaikille, kiitos selostuksista!

EUROviisut tulisi

EUROviisut tulisi järjestää siten, että sinne saa osallistuia vain eurooppalaisia maita - siis kaikki nämä Neuvostoliiton entiset alusmaat (nykyiset kehitysmaat) kuten Ukraina, Valkovenäjä yms. eivät kuulu sinne. Eikä kuulu Turkki eikä Israel.

Ruåtsi ja ruåtsi ja

Ruåtsi ja ruåtsi ja ruåtsi! Aina kaiken yllä on Ruåtsi!
Koska oppii suomalaiset oman elämänsä elämään omin ehdoin, näkemään ittensä omin eikä ruottalaisin silmin. Me ollaan itesenäinen maa ja erilliskulttuuri, eikä mikään ruotsin alanumero.

Ruotsi todellakin finaaliin!

Ruotsi todellakin finaaliin! Annalla on kaunis ääni ja biisikin hyvä. Muistuttaa jonkun verran viime vuotista Islannin biisiä mutta ei se haittaa :D

Minä uskon että jatkoon

Minä uskon että jatkoon menevät:

Liettua
Armenia
Israel
Tanska
Sveitsi
Romania
Irlanti
Bulgaria
Kypros
Turkki

Saa nyt nähdä... :)

Ei voita Ruotsi.

Ei voita Ruotsi. Toivottavasti ei pääse edes finaaliin. Ruotsilla olisi ollut vaikka kuinka monta hyvää ehdokasta ja valitsivat tämän..
Turkilla on hyvät mahdollisuudet voiton suhteen.

Toivon ettei tämä

Toivon ettei tämä tierapää valomerineen voita viisuja. Vaikka ruotsalaiset sitä kovasti yrittävätkin. Annalla on persoonallinen ääni mutta itse kappale liian tylsä. Pidän enemmän Cyproksen kitaraballaadista.

Oma suosikkini on Israel. Kaunis balladi, koskettavat sanat. Harelilla hyvä ääni ja vahva tulkinta. Jatkoon toivon myös Irlantia ja Sveitsiä.
Turkki ja Armenia tänä iltana melko varmoja jatkoonmenijöitä. Samoin Azerbaitzan.

Eihän tässä tokassa

Eihän tässä tokassa semissä voi äänestää Suomesta..

ei hiito vie voita iha

ei hiito vie voita iha pestä islanti tai belarus,kreikka,serbia

Anna voi vaikka voittaa koko

Anna voi vaikka voittaa koko kisan. Biisi ja esillepano sen kun paranee. Tyttö on varsin suloinen ja yhtä musiikkinsa kanssa.

Itse toivon neljän parhaan joukkoon Irlantia, Albaniaa ja Ukrainaa. Islanninkaan biisi ei hienoisesta retroudestaan (= sellaisesta keveydestä, jolla ei ole erityistä annettavaa) saisi pärjätessään masentumaan. En myöskään nyrpistäisi Norjalle tai Armenialle.

Pelkään kuitenkin digitaulun huipulle piirtyvän Kreikkaa, Azerbaijania tai jopa Abbasta ammentavaa Tanskaa. Sunnuntain mieliala on tuloksen varassa ;)

Kunpa täällä saisi jo tehdä ennusteita finaalin top-5:sta.

Viisu-uutiset