yle.fiLehti: Patricia Kaas edustaa Ranskaa Moskovassa

Julkaistu Su, 11/01/2009 - 09:22
  • Patricia Kaas (Kuva: )
  • Ranskalaislaulajatar konsertoi Suomessa huhtikuussa.

Belgialaisen La Meuse -sanomalehden ja ESC Today -verkkosivuston mukaan Patricia Kaas on valittu Ranskan edustajaksi vuoden 2009 Eurovision laulukilpailuun. Uutista ei ole vahvistettu virallisesti.

Kautta aikojen suosituimpien ranskalaisartistien joukkoon lukeutuva Kaas on julkaissut uransa aikana seitsemän studioalbumia ja kuusi live-levyä, joita on myyty maailmanlaajuisesti yli 16 miljoonaa kappaletta. Kaasin tunnetuimpia kappaleita ovat mm. "Mademoiselle chante le blues" ja "Quand j'ai peur de tout". Ensimmäisen levytyksensä Kaas teki vuonna 1987, ja hänen uusin, 30-luvun tunnelmia kunnioittava "Kabaret"-albuminsa ilmestyi viime vuoden lopulla.
 
Saksan rajan lähellä Forbachissa joulukuussa 1966 syntynyt Patricia Kaas on parhaillaan mittavalla kiertueella. Ranskasta marraskuussa alkanut kiertue ulottuu kevään aikana, mm. Keski-Eurooppaan, Venäjälle, Baltian maihin, Puolaan ja Suomeen. Kaas konsertoi Helsingissä ja Tampereella huhtikuussa.

Kaas esiintyi ensimmäisen kerran julkisesti jo 8-vuotiaana. Hän on kokeillut nuorena myös valokuvamallin uraa ja näytellyt pääosan romanttisessa komediassa And now... Ladies and Gentlemen vastanäyttelijänään Jeremy Irons. 

Kommentit

Mahtavaa!

Mahtavaa!

tres bien!

tres bien!

Ei säväytä ei

Ei säväytä ei

Ei säväytä :(

Ei säväytä :(

Viisu-uutiset