yle.fi267 demoa Euroviisujen avoimeen kilpailuun

Julkaistu Ti, 01/09/2009 - 18:12
  • Viisudemoja  (Kuva: Asko Murtomäki)
  • YLEn järjestämään Euroviisujen Suomen karsinnan avoimeen kilpailuun saapui määräaikaan (31.8. klo 16.00) mennessä 267 demoa.

- Olemme erittäin tyytyväisiä  demojen määrään, kun otetaan huomioon avoimen kilpailun aiempaa tiukemmat säännöt. Esimerkiksi kukin säveltäjä sai lähettää kilpailuun enintään kaksi kappaletta ja myös demojen tekninen vaatimustaso oli korkeammalla. Sääntöuudistuksen tavoitteena oli saada enemmän laadukkaita demoja ja uskon, että onnistuimme siinä, sanoo Suomen karsinnan vastaava tuottaja Merete Manninen YLEstä.

Lähipäivinä kokoontuva YLEn raati valitsee kaikkien avoimeen kilpailuun lähetettyjen ja sääntöjen mukaisten demojen joukosta kappaleet YLEn verkkosivuilla lokakuussa (1.-15.10.) järjestettävään esikarsintaan. Esikarsintaan valitut kappaleet julkistetaan 30. syyskuuta. Esikarsintavaiheeseen pääsevien kappaleiden lukumäärää ei ole määritelty etukäteen, vaan se riippuu mm. demojen tasosta.

Esikarsinnasta kolme suosituinta kappaletta pääsee tekstiviestiäänestyksen perusteella tammikuussa järjestettäviin alkukarsintoihin.

Avoimen kilpailun lisäksi YLE kutsuu 12 artistia kilpailemaan Suomen edustuspaikasta Oslossa järjestettävään vuoden 2010 Eurovision laulukilpailuun. Yksi kutsuartistipaikka on varattu hallitsevalle tangokuninkaalle Amadeus Lundbergille. Loput kutsuartistit YLE julkistaa 30. syyskuuta.

Kuvagalleria

  • Avoimeen kilpailuun saapui 267 demoa
  • Euroviisudemoja kuunnellaan jo
  • Viisudemoja postilaatikoissa YLEssä

Kommentit

Niin...Koska tästä on

Niin...Koska tästä on tullut artisti kilpailu???
EUROVIISUT ON SÄVELLYSKILPAILU EIKÄ KILPAILU SIITÄ ET KUKA PINNALLA OLEVISTA NYT SETÄÄ JONKU BIISIN..
eI MISSÄÄN NIMESSÄ NÄITÄ TURHIA PINTANIMIÄ SINNE VAAN TUNTEMATTOMIA KYKYJÄ,JOTKA TUOVAT ESILLE MYÖS SÄVELLYKSEN SISÄLLÖN, SILLOIN PÄÄSTÄÄN TAAS TAKAISIN KILPAILUN JUURILLE.

Nimenomaan ei mitään

Nimenomaan ei mitään Abreuta, Parkkosta tai AINAKAAN Tähkää viisuihin. Kaikki pikkutekijöitä kansainvälisesti ja kunkin artistin musiikki täysin persoonatonta ja ei-mieleenpainuvaa. Tähkän lyriikatkin ovat kuin jonkun ala-asteelaisen raapustuksia ilman mitään sanomaa. Avoin kilpailu loistava idea, jolla saada esiin täysin tuoretta musiikkia ja mahdollisesti piilossa olleet säveltäjälahjakkuudet esiin.

Mikko Heino trio viisuihin,

Mikko Heino trio viisuihin, jotain erilaista ja herkkää!! Ihanaa musiikkia

Anna Abreu, Pete Parkkonen,

Anna Abreu, Pete Parkkonen, Lauri Tähkä yms. Ei mitään tuntemattomia nimiä kokeilemaan onneaan. Hyvä-ääninen artisti nykyaikaisella biisillä. Waldot edustivat 90-lukua.

Euroviisukarsinta käydään

Euroviisukarsinta käydään Suomessa liian aikaisessa vaiheessa.Mielenkiinto meillä ja maailmalla menee, kun kapppale valitaan useita kuukausia ennen varsinaista kisaa !

ja yhden hyvän voimallako

ja yhden hyvän voimallako pitäisi seurata karsintoja...

Ainoa toivomus on se, että

Ainoa toivomus on se, että saisimme hiukan erilaisen mihin olemme tottuneet. Olisi pokkaa lähettää ihan erilaista, kuten aikanaan Lordi oli. Rohkeutta valintaan ja kaikki Amadeus ja Waldot pois sieltä, ja annetaan luovuudelle ja nuoruudelle kerrankin tilaa. Viime vuonna olisi Sigmarkin pitänyt päästä, koska siinä oli uutta ja rohkeaa menoa. Musiikki ei sinänsä, mutta asenne ja sympaattisuus olisi ollut rock. Tai sitten joku Suomen kiimainen nainen, joka esittelee sulojaan lähes ilman rihman kiertämää... Eli uusia tuulia, niin voimme ainakin kohauttaa maailmaa sillä tavalla, ja saada uusia tukijoita Suomea kohtaan.
Päättäjille asennetta valintaan, ja Suomi älkää äänestäkö taas jotain laimeaa PASKAA sinne.
Kiitos ja hyvää syksyn odotusta kaikille viisuystäville :)

Hei! Koska karsintaan

Hei!

Koska karsintaan osallistuneet artistit saavat tiedot pääsystä äänestykseen?

T: Jännittynyt

No hienoa Yle! Vihdoinkin

No hienoa Yle! Vihdoinkin saa vähän kansallista näkökulmaa peliin.

Suomen pitäisi kokeilla

Suomen pitäisi kokeilla ballaadia

mieluummin yksi hyvä biisi

mieluummin yksi hyvä biisi kuin tuhat p*skaa

ONPA VÄHÄN... SUORASTAAN

ONPA VÄHÄN... SUORASTAAN HUVITTAVAA KUN VERTAA RUOTSIN LUKUIHIN

Lungberg pois kisasta!

Lungberg pois kisasta!

ei enää kauaa joudu

ei enää kauaa joudu odottaan kutsuartistien julkistusta :)

Ottakaa yx ruskea kuori

Ottakaa yx ruskea kuori sieltä päällimmäiseksi ;-)
ja Kiios YLE avoimesta kisasta

Ihania valokuvia! <3

Ihania valokuvia! <3

Hyvää toimintaa YLE! =)

Hyvää toimintaa YLE! =)

Viisu-uutiset