yle.fiTangokuninkaallisesta Euroviisujen kutsuartisti

Julkaistu Ti, 07/07/2009 - 06:40
  • Tangomarkkinoiden finalistit (Kuva: Mika Okko / Auraviihde)
  • Tulevana viikonloppuna Seinäjoen Tangomarkkinoilla ratkeaa, kuka valitaan vuoden 2009 tangokuninkaalliseksi. Samalla selviää 2010 Euroviisujen Suomen karsinnan ensimmäinen kutsuartisti.

Jo sinällään mielenkiintoiseen ja jännittävään tangolaulukilpailuun kohdistuu tänä vuonna myös toisenlaista mielenkiintoa: ensimmäistä kertaa Tangomarkkinoiden historiassa kilpailun voittaja saa kutsun myös Suomen euroviisukarsintaan.

- Tangolaulukilpailun voittaja pääsee niin halutessaan automaattisesti mukaan tammikuussa järjestettäviin Suomen Euroviisujen alkukarsintoihin yhtenä kahdestatoista kutsuartistista. Jos jostain syystä hän ei Euroviisuihin voi osallistua, täytämme paikan normaalin käytännön mukaisesti, kertoo Suomen karsinnan vastaava tuottaja Merete Manninen YLEstä.

- Tangomarkkinoiden ja Euroviisujen yhteistyö on uraauurtavaa ja tukee erinomaisesti molempia brändejä. Uuden tangokuninkaallisen valinta on viikonloppuna tietysti pääasia, mutta niin tv-katsojat kuin tuomaristokin voivat miettiä asiaa myös Euroviisujen näkökulmasta, sanoo Tangomarkkinoiden tuottaja ja ohjaaja Timo Suomi YLEstä.

Tangolaulukilpailun finaalin karsinnassa torstaina 9. heinäkuuta yleisö valitsee puhelin- ja tekstiviestiäänestyksellä kolme mieslaulajaa ja kolme naislaulajaa lauantaina 11. heinäkuuta järjestettävään finaaliin. Lopullisen päätöksen siitä, kuka valitaan vuoden 2009 tangokuninkaalliseksi, tekee tuomaristo. Sekä finaalin karsinta että finaali lähetetään suorana lähetyksenä YLEn kanavilla (TV2, Radio Suomi, Satumaa-verkkosivusto).

Tangomarkkinoiden finaalin karsintaan selviytyneet laulajat ovat Eerika Grönlund, Markus Kokkonen, Mervi Koponen, Amadeus Lundberg, Kaija Lustila, Marko MaunukselaTuomas Myllylä, Nino Nyman, Anni Parkkila ja Virpi Piippo.

Tulevan tangokuninkaallisen lisäksi YLE kutsuu 11 artistia kilpailemaan Suomen edustuspaikasta Oslossa järjestettävään vuoden 2010 Eurovision laulukilpailuun. Loput kutsuartistit YLE julkistaa 30. syyskuuta. Lisäksi alkukarsintoihin valitaan kolme kilpailijaa avoimen kilpailun kautta.
 

Kommentit

Ei järin hieno uutinen mun

Ei järin hieno uutinen mun mielestä.. Jari Sillanpää biisi viisuissa ei ollut mikään menestys. :P

Viisu-uutiset