yle.fiViiden maan euroviisuedustajat valitaan viikonloppuna

Julkaistu Pe, 06/03/2009 - 13:28
  • Dima Bilan (Kuva: )
  • Venäjän ja Viron karsinnat käydään lauantai-iltana.

Euroviisukarsintasirkus on tämän vuoden osalta kääntymässä jo loppusuoralle. Enää kahdeksan maata on valitsematta tai julkistamatta edustuskappalettaan toukokuussa Moskovassa järjestettäviin Euroviisuihin.

Tulevana viikonloppuna järjestetään varmuudella neljän maan euroviisufinaalit. Lauantaina selviää mm. se, kuka saa kunnian edustaa isäntämaata Venäjää ja kenestä leivotaan eteläisen naapurimme Viron euroviisuedustaja. Lisäksi lauantai-iltana käydään kamppailu kolmesta viimeisestä paikasta Ruotsin karsinnan finaaliin. Toisen mahdollisuuden saaneet artistit ja kansainvälisen raadin nimeämät ehdokkaat kohtaavat Norrköpingissä.

Sunnuntai-iltana ovat vuorossa ainakin Slovakian ja Serbian karsintojen finaalit. Myös Ukrainan karsinta oli määrä pitää sunnuntaina, mutta kilpailun järjestävää yleisradioyhtiötä NTU:a vastaan nostetun oikeusjutun vuoksi edustajan valinta sunnuntain konsertissa on toistaiseksi epäselvää.

Kaikkien tämänvuotisiin Euroviisuihin osallistuvien maiden on valittava edustajansa viimeistään ensi viikon loppuun mennessä. Belgian edustajaksi valitun Patrick Ouchènen kappaleen "Copycat" ensiesitys tapahtuu tiistaina ja lauantaina 14. maaliskuuta selviää, minkä kappaleen Tšekin edustajaksi kutsuttu Gipsy.cz saa mukaansa Moskovaan. Viimeisenä edustajansa Moskovan Euroviisuihin valitsee Ruotsi. Melodifestivalen 2009 -finaali käydään Tukholmassa Globen-areenassa 14. maaliskuuta.

Kommentit

Toivon että ruotsia edustaa

Toivon että ruotsia edustaa tänä vuonna måns zelmerlöw , Alzazar, molly sanden, tai emilia!!!! minun suosikit top 10...

1. Måns zemerlöw- hope & glory
2. Alzazar - stay in night
3. Molly sanden- så vill stjärnorna
4. Sofia - alla
5. Emilia- you´re my world
6. Agnes- love, love,love
7. malena ernman- la voix
8. e.m.d- baby goodbye
9. sarah down winer- moving on
10.caroline af ugglas- snällä,snällä

Kuka tahansa on melkeinpä

Kuka tahansa on melkeinpä parempi kuin Dima Bilan, toivottavasti ei enää nähdä viisupiireissä 2009 finaaliesiintymisen jälkeen x(

veikkan, että Måns

veikkan, että Måns Zermelöw tai Malena Ernmann edustaa ruotsia euroviisuis

Näen hänen silmissään

Näen hänen silmissään paholaisen! >:D

Ruotsin finaalissa on

Ruotsin finaalissa on erittäin hyviä kappaleita, esim. Agnes: Love Love Love=)
Toivottavasti siellä nähdään myös BWO: You're Not Alone (ihana biisi)

Viisu-uutiset