yle.fiNyt on aika säveltää kappale Euroviisuihin

Julkaistu Ma, 02/08/2010 - 18:31
  • Finland (Kuva: )
  • Ylen toukokuussa julistama Euroviisujen avoin kilpailu on kääntymässä loppusuoralle. Kilpailukappaleita otetaan vastaan vielä neljän viikon ajan. Viimeistenkin euroviisudemojen on oltava perillä Tohlopissa, Tampereella 31. elokuuta klo 16 mennessä.

Euroviisudemon voi lähettää perinteisesti postitse, jolloin audio-CD:n mukana on lähetettävä ilmoittautumislomake huolellisesti täytettynä ja kaikkien oikeudenomistajien allekirjoittamana. Lisäksi on lähetettävä laulun sanat ja valokuva kappaleen esittävästä artistista.

Ilmoittautua voi myös sähköisesti lataamalla kilpailukappale, ilmoittautumislomake, laulun sanat ja artistivalokuva suoraan Ylen palvelimelle.

> Tästä ilmoittautumaan 

Kommentit

Montakohan kappaletta tänä

Montakohan kappaletta tänä vuonna on laariin saapunut?

Katselin tossa youtubessa

Katselin tossa youtubessa videon eurovision 2010 finland ulkomaalaisten kommentteja ja siellä haluttais aika paljon Suomelta heviä euroviisuihin.

Kyllä Suomen viisut

Kyllä Suomen viisut kaipaavat jotain aivan uutta. Osaavia ja taitavia artisteja ja biisin tekijöitä on Suomi pullollaan. Kuuluisuuteen on nykyään todella vaikea päästä ilman suhteita tai isoa onnen potkua. Toivottavasti esiin nousee uusi suuri tähti joka lyö kaikilta jauhot suuhun, upealla biisillään. Osaamista löytyy kyllä, joten olkaahan tuomarit avoimin mielin ja korvin!!!

Tiedän ettei suomen

Tiedän ettei suomen kielellä pärjätä mutta yö olisi minun mielestä hyvä vaihtoehto viisuihin :)

Naisartisti Suomea edutamaan

Naisartisti Suomea edutamaan vaikkapa Tarja Turunen Anna Eriksson Jenni Vartiainen Chisu.... No vaihtoehtoja riittää. Toivottavasti edustaja laulaa kumminkin englanniksi koska suomen kieli ei oikein ulkomaalaisiin pure.Odotan innolla syyskuun 30 päivää ja jos sieltä ei löydy kunnon artisteja en katso viisuja ollenkaan

ei heviä eikä raskasta

ei heviä eikä raskasta rockia viisuihin. Äänestyskäytäntö muuttunut täysin sitten lordin. Kumpa suomesta olisi kerrankin ehdolla parhaat eikä mitään tangotähdenlentoja, comebackia yrittäviä ja uransa aloittelevia lahjattomia. CHISU, ANNA ERIKSSON, TARJA TURUNEN, OSMO IKONEN; SUNRISE AVENUE... Jos ei jotain tällaista saada ehdolle niin ei kannata edes osallistua!

Kunpa Suomi tajuaisi tänä

Kunpa Suomi tajuaisi tänä vuonna lähettää edustajan joka laulaa englanniksi.Kuunkuiskaajat oli SUURI virhe.Nina Lassander olisi ehkä päässyt edustamaan Suomea,mutta laulussa oli pikku virhe----> sana america

No ei enää murehdita menneitä. Englanniksi laulava naisartisti olisi hyvä vaihtoehto kuten edellinen anonyymi jo tarjoili tossa Tarja Turusta ja Anna Erikssonia. Ei hevikään olisi huono vaihtoehto... no saa nyt nähä kuukauden päästä miltä näyttää

Anna Eriksson Tarja

Anna Eriksson
Tarja Turunen
nightwish

tossa on pari mun mielestä hyvää vaihtoehtoo

kuukauden päästä saadan

kuukauden päästä saadan tietää edutajat :)

Toivottavasti tänä vuonna

Toivottavasti tänä vuonna ei tehtäis samanlaista floppia kuin viime vuonna. Karsinnoissa paljon parantamisen varaa... Ollaan mun mielestä menty aika hakoteille Lordin voiton jälkeen.. Hanna Pakarinen olis sijoittunut paremmin jos olis esittänyt viisuissa Go Go:n Leave Me Alone:n sijasta. Tangokuninkaalliset hiiteen karsinnoista, hävettää kuunnella radiotakin kun noita tulee tuutin täydeltä. Olis kiva saada karsintoihin Idols-kilpailijoita...vähän nuorempia edustajia. Laura Voutilainen ja Anna Eriksson myös hyviä vaihtoehtoja, molemmilta löytyis ääntä.

Anna eriksson olisi loistava

Anna eriksson olisi loistava valinta. Edustaa kaikkea sitä mistä viisuissa on kysymys. Oikea laulaja ja hyvännäköinen! Hyvä biisi niin varmasti ammattilaiset ja yleisö pitäisi. Anna osallstunut kerran viisuihin ja voitti second chance contestin!

Jos nyt lähdettäisiin

Jos nyt lähdettäisiin siitä, että ensin on todella hyvä kansainvälinen kappale ja sitten mietitään sille sopiva artisti! On sama, jos kappaleen esittää vaikka Celin Dion, mutta jos biisi on hanurista, niin turha odottaa menestystä.
Toivottavasti yle osaa poimia helmet ja unohtaa noi kansantanhu kipaleet. "Työlki ellää" ihan hauska biisi, mutta ei nyt euroviisuihin semmoista. No taivottavasti näistä opitaan!

Anna Eriksson olis minunkin

Anna Eriksson olis minunkin mieleen.Harmi vaan että hän jo kerran yrittänyt viisuihin :(

ANNA ERIKSSON!!!!!!! En

ANNA ERIKSSON!!!!!!! En oikein osaa kuvitella parempaa ehdokasta tällä hetkellä suomesta.
Katsokaa youtubesta sen englanninkielistä uutta levyä.
Tosin epäilen että viisut ei annaakaan kiinnosta.

Alexander Rybak Suomea

Alexander Rybak Suomea edustaan ö__ö ei luoja....

" Ei mitään

" Ei mitään tangokuningasta euroviisuihin "

En ymmärrä moista asennetta.
Tangokuninkaamme Marko Maunuksela on hyvä ja monipuolinen esiintyjä. Kaikki riippuu kappaleesta !
Itse toivoisin myös Suomen entisiä tangokuninkaallisia mukaan karsintoihin. Heiltä löytyy laulutaitoa ja ääntä.

Kyllä tangokuninkaallinen on kymmenen kertaa parempi vaihtoehto edustamaan maatamme kuin joku vitsibändi kuten Eläkeläiset, aloittelija jonka ääni pettää kesken livelähetyksen kuten Bääbs tai nuorisobändi joka ei edes osaa laulaa Englanniksi kuten Sister Twister.

Suomi taitaa olla

Suomi taitaa olla ensimmäinen maa, joka aloittaa euroviisuilun näin aikaisin. 9 kk. ennen itse kisoja. Avoimen kilpailun määräaikaa tulisi siirtää muutamalla kuukaudella. Kappaleita ei myöskään tulisi esittää julkisesti ennen kevättä.

Geir Rönning tai Alexander Rybak ?
Geir Rönning on hyvä laulaja, mutta henkilökohtaisesti suosin kotimaisia artisteja / säveltäjiä. Meillä on myös edustajia omasta takaa !
Tänä vuonna mm. Tanska ja Azerbaitsan käyttivät Ruotsalaisten apua. Pelkästään pisteiden toivossa ei kannata turvautua ulkomaiseen apuun.

Ei mitään tangokuningasta

Ei mitään tangokuningasta euroviisuihin.Se on pääasia

OMG! Kaija Koo viisuihin?

OMG! Kaija Koo viisuihin? Millä vuosikymmenellä oikein olette... ei voi myöskään ymmärtää miksi joku tangokuninkaallinen pääsee viisuihin automaattisesti.
Viisut voisi kerra järjestää idols-tyyppisesti saataisiin edes kerrran nuori edustaja suomesta.

toivottavasti seuraava

toivottavasti seuraava edustaja laulaa englanniksi

No vuonna 2005 oli Geir

No vuonna 2005 oli Geir rönningin kanssa ihan eri asia, koska hän ei tuolloin ollut läheskään niin tunnettu ja suosittu kuin Alexander Rybak. Joten vaikka kyseiset herrat molemmat ovatkin ulkolaisia, niin he eivät ole viisumenestystä ajatellen sama asia.

Ja kuka tässä nyt on voittamisesta puhunutkaan? Tarkoiotin, että Rybak voisi edustaa suomea, koska niin kuuluu pitävän paljon maastamme ja Suomi voisi menestyä rybakin avulla.

olen kyllä samaa mieltä

olen kyllä samaa mieltä anonyymi klo 15:29 kanssa.Alexander Rybak tuskin edustaisi Suomea viisuissa ja tuskin voittaisi toista kertaa.Ja ollaan jo kerran saatu ulkomailta apua ja kuinkas kävikään?

Miten niin tuo minun

Miten niin tuo minun edellinen ehdotukseni tältä päivältä on huono muka? Väitättekö muka, että esimerkiksi Aleksander Rybak olisi huonompi vaihtoehto kuin Kaija Koo? Ei pahalla, mutta ei Kaija Koon tyylillä enää pärjätä viisuissa!

kaija koo tai tarja turunen

kaija koo tai tarja turunen viisuihin! molemmilla todella ihana ääni ja saattaa purra myös ulkomaalaisiin

edellinen ehdotus oli aika

edellinen ehdotus oli aika huono....

Nyt tulee sellainen ehdotus,

Nyt tulee sellainen ehdotus, jonka Yle ja levy-yhtiötkin voisivat ottaa ainakin tosissaan, kun miettivät niitä kutsuartisteja.
Nimittäin 2007 vuoden edustajamme Hanna Pakarinen. Hän olisi varmasti hyvä ehdokas edustamaan Suomea viisuihin.

Ja eräskin norjalainen, joka ainakin puheidensa perusteella pitää Suomesta aivan mahdottoman paljon, on Norjan Euroviisuvoittaja vuodelta 2009, eli Alexander Rybak. Jos hän kerta pitää Suomesta niin paljon, niin hänhän voisi sitten olla Suomessa ehdokkaana. Olihan Geir Rönningkin norjalaisena edustamassa Suomea viisuissa keväällä 2005. Niin mikseipä myös Rybak?

Tai ex-huskye rescue

Tai ex-huskye rescue vocalisti.... aivan loistava laulaja ja kaunis samalla..

Ex- nylonbeat Jonna Geagea

Ex- nylonbeat Jonna Geagea viisuihin!!

USKOKAA JO!!!! ANNA ABREU EI

USKOKAA JO!!!! ANNA ABREU EI PYRI EUROVIISUIHIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sanoisin että

Sanoisin että suomenkielellä ei euroviisuissa pärjätä. Kuunkuiskaajat maitojunalla takaisin kotiin.

Joku anna abreu, him tai 69 eyed?

Ennakkomainonnalla ja

Ennakkomainonnalla ja hyvällä esikatseluvideolla on vaikutusta euroviisujen lopputulokseen.
Saksalainen Lena nousi viisujen voittajasuosikiksi hyvän esikatseluvideonsa myötä. Kappale sinänsä on nykyaikainen ja hauska mutta Lena laulajana ei ole kehuttava aksentteineen.

Viisuissa nähtiin tänä vuonna useampia nuoria yrittäjiä kuten Ruotsi, Cypros, Belgia, Azerbaitsan. Itse luottaisin kuitenkin kokeneisiin ammattilaisiin.
Myös edellisvuoden voittaja oli hyvin nuori. Alexander Rybakin voitto perustui hänen omatekemään kappaleeseen ja varmasti myös suhteisiin. Alexander Rybak on alunperin Valko-Venäjältä.

Nyt minä tiedän sellaisen

Nyt minä tiedän sellaisen joka voisi olla suomenkielisistä hyvä ehdokas. Nimittäin sellainen kuin Stonela. Kyseinen yhtye teki laulun siitä kun Jukka Mutanen ajoi minikaivurilla Hangosta Kuusamoon. Koska Stonela sen takia yhdistettäisiin moiseen suurta kansansuosiota keränneeseen tempaukseen, niin heidän (Stonelan) mahdollisuudet ainakin Suomen kjarsinnoissa olisivat todennäköisesti hyvät.

Sitten toinen keskitasoa parempi suomen kielinen ehdokas olisi Tuure Kilpeläinen. Sellainen hyvä laulu kuin Valon pisaroita on hänen tekemä, joten hänelläkin voisi olla potenttiaalia Suomen karsinnoissa.

Sitten siihen englannin kielellä laulaviksi ainakin Charon, Sturm und Drang sekä Anna Abreu. Ja vielä norjalaiselle Geir Rönningille uusi ja toinen mahdollisuus menestyä Suomen edustajana.

Tuli vielä mieleen, että suomalainen maailmalla suuresti arvostettu Tuomas Kantelinen voisi hyvinkin säveltää jollekin artistille Suomen karsintoihin kappaleen.

Tarja Turunen viisuihin

Tarja Turunen viisuihin

Northern Kingsin pojat tai

Northern Kingsin pojat tai Tarja Turunen puolustamaan Lordin voittoa.

Laululla ja esityksellä

Laululla ja esityksellä tulee hyvää tulosta Euroviisuissa, kun laulu on...

1. nykyaikainen
2. rytmikäs = kaunis/komea laulu
3. sellaisella kielellä, jota mahdollisiman moni ymmärtää = englanti yms.

Ja lisäksi kun...

4. artisti tai bändi on hyvä esiintymään
5. esitys on erikoinen tai ainakin mieleenjäävä

Siinäpä niitä "vinkkejä".

YLE:llä on mielestäni

YLE:llä on mielestäni liian aikainen aikataulu.
Turha aloittaa ensi vuoden kappaleen etsintää ennen kuin edellinen on edes valittu. Avoimen deadline tulisi olla syys-lokakuussa. Onneksi Suomen finaalia on siirretty kahdella viikolla eteenpäin.
Itse en myöskään ole nettiäänestyksen fani, viime vuoden tulosten perusteella.

Ulkomaan markkinoille

Ulkomaan markkinoille pääsy on vaikeaa. Euroviisut on hyvä mahdollisuus saada itsensä tunnetuksi lyhyessä ajassa koko euroopassa.
Suomessa on myös se hyvä puoli, että olemme pitkälti "puolueettomia". Meillä ei ole poliittista / diaspora äänestystä tai muitakaan vippaskonsteja.
Suomessa euroviisut on laulu- ja sävellyskilpailu, joksi se on tarkoitettukin.

Kaipaan entisiä aikoja, hienoja sävellyksiä ja artisteja sekä elävää orkesteria. Vitsiesitykset kuten tänä vuonna Liettua ovat viisujen pahin painajainen. Nykyisellä äänestysmenetelmällä ( 50% tuomaristolta ) niillä ei ole mitään mahdollisuutta. Maa vain nolaa itsensä.

Suomi on ollut viisuissa aliarvostettu maa. Hyviä kappaleita Suomelta mm. Valoa ikkunassa, Keep me warm, Lapponia, Katson sineen taivaan, Sata salamaa.....Liekö syy vaikealta kuulostava kielemme. Yhtenä syynä pidän myös Suomen syrjäistä sijaintia. Suomi oli maa, jota ei tunnettu euroopassa.
2OOO-luvulta lähtien Suomi ei kuulu enää viisujen heikoimmin menestyneisiin maihin. Lordi teki meistä tunnettuja. Euroviisujen yliarvostettuihin maihin kuuluu Ruotsi.

Monesti Suomi on saanut viisuista myös sen, mitä on ansainnut. Huonoimpia kappaleita ja esityksiä mm. Nuku pommiin, Yamma yamma, Bay bay baby. Suurin virhe tapahtui vuonna 2000 kun lähetimme Nina Åströmin Nightwishin sijaan.

Euroviisuissa ei ole

Euroviisuissa ei ole mitään hävittävää.
Kuunkuiskaajat putosivat finaalista, mutta saivat paljon ystäviä ja esiintymiskutsuja muualle eurooppaan.

Suomessa eturivin artistien ei pidä väheksyä viisuja, heitä juuri kaivataan. Kilpailussa kun on kyse etupäässä laulutaidosta ja äänestä.

* Chisu * Jenni Vartiainen *

* Chisu
* Jenni Vartiainen
* Tarja Turunen nää olis hyviä vaihtoehtoja

Edustaja EI saa: olla

Edustaja EI saa: olla huumoribändi,laulaa suomeksi,tangokuningas

itte haluaisin nähdä tarja

itte haluaisin nähdä tarja turusen viisuissa ps: anonyymi 15:49 ei todellakaan olla aina oltu pois finaalista

Suomessa aivan loistavia

Suomessa aivan loistavia naislaulajia kuten Chisu, Anna Eriksson, Tarja turunen, Jenni Vartiainen ym..
Mutta turha varmaan toivoa että yksikään suostuisi ehdolle tänäkään vuonna. Miksi suomi osallistuu viisuihin jos joka vuosi pitää valita 2-luokan vaihtoehdoista.. Ruotsissa ja norjassa kaikki eturivin artistit haluaa osallistua ja menestyvät säännöllisesti.
Suomi on menestynyt tasan kerran n.45 vuoden aikana.

Suomi on saavuttanut

Suomi on saavuttanut parhaimmat sijoituksensa Englannin kielellä. Lordi vuonna 2006 ja Marion Rung vuonna 1973
( 6. sija )
Suomen kieli laulukielenä on ehkä ulkomaalaisen korvaan liian outo.
Mielestäni maata ei kannata lähteä edustamaan muulla kuin äidinkielellään tai Englanniksi. ( Esim. Latvian Bonaparti 2007. Italian kieli on kaunista, mutta liian kaukaa haettua )

Toivon omaperäisiä esityksiä. Edellisvuotta ei kannata alkaa matkimaan. Suomen tämän vuoden edustuskappale / esitys Oslossa oli mielestäni liikaa edellisvuoden voittajan Alexander Rybakin ja Fairytalen inspiroima.
Ensi vuodeksi Saksaan tuskin kaivataan kitaraballaadeja. Oslossa niitä nähtiin kolme : Ruotsi, Cypros ja Belgia.

Kappaleissa / esityksissä ei kannata myöskään yrittää liikaa. Mielestäni Ruotsi on tässä hyvä esimerkki. Ruotsalaiset tuhlaavat tyylittömyyteen, kuten vuosina 2008 ( Hero ) 2009 ( La Voix ) ja 2010 ( This is my life ).
Minihameet, hiuspidennykset ja plastikkakirurgin veitsellä muotoillut artistit. Anna Bergendhal on laulaja hyvä, persoonallinen ääni mutta prinsessatiera ja sädetikut yleisössä olivat liikaa. Sitäpaitsi yleisön mukaanotto esitykseen asettaa kilpailijat eriarvoiseen asemaan.

Oslossa joku toimittaja

Oslossa joku toimittaja totesi Suomen Työlki ellää kappaleen olevan tarkoitettu vain suomalaisille.
Yllätys kuitenkin oli, että euroopan tv-katsojat äänestivät Kuunkuiskaajat finaaliin ja tuomaristo pudotti heidät
sieltä.

Jatkossa moderneja, kansainvälisiä kappaleita. Karsintoihin ammattilaisia, joihin voi luottaa. Ei mitään vasta-alkajia tai vitsiesityksiä. Esitykseen samanlaista tyyliä kuin Kuunkuiskaajilla oli.

Vuosi 2009 oli epäonnen vuosi. Suosikkini Passionworksin Surrender epäonnistui livenä täysin ( ääni ja vaatetus ).
Waldos Peoplesin Lose Control oli Moskovassa pettymys ja sijoitus sen mukainen. Ryhmän kantava ääni Annie Kratz Gåta oli vaihdettu pois. Ryhmällä oli Moskovassa ääniongelmia ja esitys itsessään tyylitön, minihameet ja lippalakki väärinpäin päässä.

mielummin englanniks laulava

mielummin englanniks laulava edustamaan

Viisukarsinnoissa on nähty

Viisukarsinnoissa on nähty Tapani Kansa, Kari Tapio, Pentti Hietanen. Ensi vuoden karsintoihin Jorma Kääriäinen ja Tomi Metsäketo, upeaäänisiä ammattilaisia.
Kappale on parasta esittää Englanniksi, jos menestyä halutaan.

Villieläin ja Saga Bloom

Villieläin ja Saga Bloom ansaitsevat uuden mahdollisuuden.
Nettiäänestys on hyvien kappaleiden ja artistien tuhlausta.
Viime vuonna jatkoon äänestetyt Sister Twister, Linn ja Bääbs ?? Kokemattomia esiintyjiä, heikko live-ääni.

Koska nettiäänestys järjestetään kuitenkin myös tänä vuonna, toivon äänestäjien arvioivan realistisesti kenellä on potentiaalia euroviisulavalle.
YLE voisi ottaa käyttöön ns. toinen mahdollisuus kierroksen Ruotsin ja Norjan tapaan sekä käyttää alan asiantuntijoiden apua.

Northern Kings :

Northern Kings : http://www.youtube.com/watch?v=xKwQKqQ8MMY

ps. Olkaa ystävällisiä ja poistakaa asiattomia viestejä lähettävä häirikkö sivultanne. Hänen viesteillään ei ole mitään tekemistä euroviisujen tai musiikin kanssa.

YLE Kutsukaa ensi vuoden

YLE

Kutsukaa ensi vuoden kisoihin Northern Kings : Marco Hietala ( Nightwish ), Jarkko Ahola ( Teräsbetoni ) Tony Kakko ( Sonata Arctika ) ja Juha-Pekka Leppäluoto
( Charon ).
Kokoonpano josta Suomi voi olla ylpeä....eikä tarvitse miettiä osaako kaverit laulaa.

Toivottavasti ensi vuoden

Toivottavasti ensi vuoden laulaja laulaa englanniksi

Viisu-uutiset