yle.fiEuroviisufinaalilla miljoonayleisö

Julkaistu Ma, 01/02/2010 - 11:05
  • Kuunkuiskaajat (Kuva: YLE / Laura Pohjavirta)
  • Euroviisukarsinnoissa rekisteröitiin liki 334 000 puhelin- ja tekstiviestiääntä.

Lauantai-iltana lähetetty ja duo Kuunkuiskaajien voittoon huipentunut Euroviisujen Suomen karsinnan finaali houkutteli sankoin joukoin katsojia tv-vastaanottimien ääreen. Finaalia seurasi parhaimmillaan noin 1,2 miljoonaa katsojaa ja keskimäärin 995 000 katsojaa.

Finaalin alkupalana lähetetty Unohtumattomat Euroviisut -ohjelma keräsi sekin noin 450 000 katsojaa.

Myös Euroviisujen alkukarsinnat kiinnostivat yleisöä. Eniten katsojia keräsi kolmas alkukarsinta, jota seurasi keskimäärin 769 000 katsojaa.

Puhelin- ja tekstiviestiääniä rekisteröitiin Suomen karsintaprosessin aikana yhteensä 333 931 kappaletta. Pelkästään finaalilähetyksen aikana ääniä ropisi 233 683 kappaletta. Syksyllä järjestetyssä avoimessa kilpailussa ja alkukarsinnoissa päästiin yhteensä yli 100 000 äänen.

Suomen karsinnan finaalin ja superfinaalin tulokset äänimäärineen on julkistettu YLEn euroviisusivuilla.

Kommentit

Kuunkuiskaajat aloitti

Kuunkuiskaajat aloitti euroviisupromonsa heti, kun euroviisujen kutsuartistit julkaistiin! Voin väittää, että ovat olleet lähes jokaisessa isommassa mediassa esillä viime vuoden lopusta helmikuuhun asti!! ja vähintään viikoittain, jopa päivittäin ja parhaimmillaan useasti päivässä! Ei näyttänyt promoaminen menevän hukkaan... onnea tytöillä Osloon!

Hyvä,kerranki valittiin

Hyvä,kerranki valittiin kunnon kappale.Kyllä Suomi tulee viisuissa menestymään.

1,2 miljoonaa ihmistä näki

1,2 miljoonaa ihmistä näki parhaimmillaan kansakuntamme suurimma munauksen.

ootteko varmoja että

ootteko varmoja että rekisteröitte äänet oikein? En vieläkään tajua sitä Osmo Ikosen tapausta...

Ihan en noita lukuja

Ihan en noita lukuja ymmärtänyt... siis koko karsinta prosessin aikana n. 300 000 ääntä, joista n. 200 000 finaalissa ja yli 100 000 nettikarsinnassa, missä alkukarsintojen äänet?

Yle: tällaisen

Yle: tällaisen katsojamäärän vuoksi kannattaisi tähän viisutouhuun ihan oikeasti panostaa.

Komppaan

Yle: tällaisen

Yle: tällaisen katsojamäärän vuoksi kannattaisi tähän viisutouhuun ihan oikeasti panostaa.

No mahtavaa, että tuli

No mahtavaa, että tuli paljon ääniä! En päässytkään nyt sitten finaalia katsomaan (ilmoitin virheellisesti että menisin katsomaan kansainvälistä euroviisufinaalia), sillä olin kuumeessa!

Itse äänestin tuon

Itse äänestin tuon toiseksi, joka tuli valituksi. Ensiksi äänestin Heli Kajo'n Annankadun kulmassa. Siinä on jotain yleensä suomalaista ja erikseen kaupunkilais- eli tässä stadilaistunnelmaa - melkeinpä blues-sellaista. Jos kohta voi ajatella tuollaisen tarinan voitavan kertoa myös esim. jonkin kirkonkylän raflan kulmilta. Että sinäkin mielessä suomalaista juttua. Musiikkikin oli erikoisen mukavaa ja kertovaa. Mutta tuota oikeastaan jäin ihmettelemään, ettäkö "kansa" valitsi? Millähän kriteereillä tuo äänestystapa että -määrät saadaan kansan ääneksi? Toisaalta hämmästeli kuinka ihan selkeästi YLE'kin rahasti viisuilla - siis lähes 1e./äänestys?! Mutta, kun nyt tuli valituksi se, mikä tuli niin onnea vaan! Kyllä tuokin kappale ihan hyvin eräänlaisesta suomalaisesta jutusta musiikkeineen ihan hyvin menee. Sellainen kansallisuus onkin minusta näiden kisojenkin eräs parhain puoli - silloin kun sitä siis on. Siitä sitä kulttuuria syntyy ja on. Nyt meillä ainakin on. Vielä kerran: onnea Kuunkuiskaajille!

Jos niitä on rekisteröity

Jos niitä on rekisteröity 334 000, niitä on lähetetty varmasti vähintäänkin miljoona. Omat ääneni rekisteröitiin eilen päivällä. Kaverini äänet eivät vielä ole menneet perille mutta jännityksellä odotamme, koska menevät.

Viisu-uutiset