yle.fiKommentaattorit nostavat Saksan Euroviisujen toiseksi voittajasuosikiksi

Julkaistu Pe, 14/05/2010 - 21:34
  • Saksa (Kuva: )
  • Virittäydy viisutunnelmaan YLEn kommentaattoriraadin mukana. Asko, Jaana, Jorma, Sanna ja Tobias pisteyttävät kaikki tämänvuotiset euroviisut esiintymisjärjestyksessä asteikolla 0-5.

Saksan edustuskappale nousee YLEn kommentaattoriraadin äänestyksen perusteella tämänvuotisten Euroviisujen toiseksi voittajasuosikiksi. Raati arvioi Lena Meyer-Landrutin esittämän Saksan viisun ”Satellite” peräti 23 pisteen arvoiseksi. Yhtä muhkeaan pistemäärään ylsi semifinalisteista vain Israel.

- Saksan kappaleessa on kaikki pophitin ainekset. Vaivaton kulkevuus, looginen ja mieleen jäävä kertosäe, mausteena ripaus yllätyksellisiä yksityiskohtia. Esityksestä voi havaita myös huumorin pilkahduksen tyyliin ”olkaamme tosissamme, älkäämme vakavissamme”, analysoi täysillä pisteillä Saksan palkinnut Radio Suomen musiikkipäällikkö Jorma Hietamäki.

Myös TV2n kommentaattori Asko Murtomäki ja ruotsinkielisestä selostuksesta vastaava Tobias Larsson antoivat Saksalle täydet pisteet.

- On hienoa, että Euroviisujen suuret rahoittajamaat, ehkä yhtä poikkeusta lukuun ottamatta, ovat tänä vuonna mukana vahvoilla kappaleilla. Saksalle voiton soisi jo pelkästään sen vuoksi, että maan ainoasta viisuvoitosta on ehtinyt kulua aikaa jo melkein kolme vuosikymmentä, toteaa Asko.

Toiseksi parhaiten varmoista finalisteista kommentaattoreiden äänestyksessä menestyi Espanjan edustaja Daniel Diges. Kokonaispisteet 19 nostavat Espanjan ennakkosuosikkien joukkoon. TV2ssa euroviisuja jo viidennen kerran kommentoiva Jaana Pelkonen jopa arvioi Espanjan viisun ”Algo pequenito” tämänvuotisten viisujen parhaaksi.

- Espanja on ihastuttava, persoonallinen valssi. Erottuu joukosta rohkeana ja omalaatuisena, tuumii Jaana.

Radio Suomen kommentaattori Sanna Kojo on ihastunut isäntämaan Norjan edustuskappaleeseen, mutta ei kuitenkaan usko Norjan saavuttavan toista perättäistä voittoa.

- Kappale on kaunis viisuvirsi ja nuori mies laulaa sen kuin enkeli, mutta pikkaisen siinä on sellaista läpilaulamisen makua. Läsnäolo puuttuu toisin kuin esimerkiksi Israelin edustajalta, sanoo Sanna.

Ranska tavoittelee euroviisumenestystä kappaleella, joka on myös jalkapallon MM-kisoihin valmistautuvan Ranskan joukkueen virallinen kisabiisi. Jaana, Asko ja Sanna antoivat Ranskalle pisteitä avokätisesti, mutta Jorma ja Tobias arvioivat ”Allez! Ola! Olé!” -kappaleen vain yhden pisteen arvoiseksi.

- Tänä vuonna kisassa on mukana paljon balladeja, joten Ranskan vauhdikkaampi kappale varmasti erottuu massasta ja saattaa siksi menestyäkin. Kappaleen ongelma on se, että siinä ei tapahdu mitään. Ideat on kulutettu loppuun jo ensimmäisen puolen minuutin jälkeen ja kolmiminuuttinen tuntuu suorastaan ajantuhlaukselta, arvioi Tobias.

80-luvun hittitehtailijoiden Pete Watermanin ja Mike Stockin kynäilemälle Ison-Britannian viisulle ei kommentaattoreilta juuri ymmärrystä löytynyt.

- Brittiviisu on niin kuultu ja nähty jo monta kertaa. Ei yhtään persoonallisuutta, kuten esimerkiksi Espanjan kappaleessa, toteaa Jaana.

YLEn kommentaattoriraadin pisteet:
Espanja 19 pistettä
Norja 15 pistettä
Iso-Britannia 5 pistettä
Ranska 14 pistettä
Saksa 23 pistettä

Raadin jäsenten antamat pisteet ovat esillä kunkin maan esittelysivulla, joille pääset täältä:

> Katso vuoden 2010 Eurovision laulukilpailun osallistujamaiden videot

YLEn kommentaattoriraadin TOP 10 (kaikki kilpailijat huomioitu):
1. Israel 23 pistettä (4 kertaa täydet pisteet)
2. Saksa 23 pistettä (3 kertaa täydet pisteet)
3. Armenia 19 pistettä (2 kertaa täydet pisteet)
3. Portugali 19 pistettä (2 kertaa täydet pisteet)
5. Espanja 19 pistettä (1 kerran täydet pisteet)
6. Latvia 18 pistettä (1 kerran täydet pisteet)
7. Suomi 18 pistettä (ei täysiä pisteitä)
8. Irlanti 17 pistettä (2 kertaa täydet pisteet)
9. Kroatia 16 pistettä (1 kerran täydet pisteet)
10. Islanti 16 pistettä (ei täysiä pisteitä)
10. Liettua 16 pistettä (ei täysiä pisteitä)

Kommentit

No tietysti Suomi olisi

No tietysti Suomi olisi näitten mukaan 7. vaikka olikin ihan ***** laulu.

Saksalla on paras. Myös

Saksalla on paras. Myös Ranskan kappale on tarttuva.

mitä hyvää saksassa ja

mitä hyvää saksassa ja armeniassa on? :o

SERBIA ON PARAS!!!! Raksutan

SERBIA ON PARAS!!!! Raksutan Milanii niiin paljon: hiano fantastinen charmikas ja ylisöpö!!!<3 toivon kovasti Serbian menestystä (VOITTOA!! ;) go MILAN!!1!!

Minäkään en ymmärrä

Minäkään en ymmärrä että mitä hyvää Saksan laulussa on. Ihan perinteistä venkutusta ja laulaja vängyttää ääntään ärsyttävästi. Suosikkini on ehdottomasti Serbia, vaikka esitys oli livenä aika huono. Hyvä oli myös Kreikka. Olin suorastaan helpottunut että Suomi ei päässyt finaaliin. Slovakialla oli hieno biisi, mutta laulaja taisi jännittää livenä liikaa, sillä ääni värisi

Toivon ehdottomasti Saksan

Toivon ehdottomasti Saksan voittoa, pidän Lenan kappaletta loistavana. Oon kuullu sen niin monta kertaa ja Saksan listoilla se on ollu monta viikkoa listaykkösenä ja maa kyllä ansaitsis sen voiton, onhan edellisesta jo vierähtänyt aikaa. Ihan onnistunut oli saksalaisten idea hakea edustajaa idols-tyyppisellä formaatilla.

We already have a winner -

We already have a winner - Saksa voittaa tällä kertaa. Sen vaan tietää ja tuntee jo nyt. Nykyaikainen, moderni biisi ja raikas, fresh nuori, ihastuttavan pilaantumaton laulaja, jolla on persoonallinen ääni ja miellyttävän teeskentelemätön presenssi - tarttuva kesä biisi, vastustamaton uusihippie -tyyliin ja vielä vähän nykyaikaan sopivaa avaruudellista ajatteluakin mukana. Voittaja, ehdottomasti.

Serbia on paras! Kappale on

Serbia on paras! Kappale on tosi ihana ja niin on laulajakin, saa minulta 100 points:) Voittoon Serbia!

SAKSA ON PARAS!

SAKSA ON PARAS!

Espanjalla oli valssi myös

Espanjalla oli valssi myös vuonna-78. Taisi olla joku bailamos un valz. Se oli hyvä kappale. Tämänkin vuoden kappale on ihana. Luulen, että se on aika monen suomalaisen makuun.

Espanja on ehdottomasti

Espanja on ehdottomasti paras! Erilainen,kuin ne samat balladit ja muut renkutukset. Onkohan valssia ollutkaan ennen viisuissa?

ihan varmasti Azerbaijan

ihan varmasti Azerbaijan voitta ja se on paras

Valko-Venäjä voittaa

Valko-Venäjä voittaa kyllä ihan varmasti! Tai ainakin sen pitäisi voittaa, jos Slovakia ei voita. On se Valko-Venäjän kappale nimittäin niin kerta kaikkisen hyväntuulinen ja postiivinen kappale tunnelmaltaan ja säveleltään muutenkin. Ja ihana. Siitä tulee aina joka kuuntelukerran jälkeen entistä paremmalle tuulelle. Ja sehän on aina hyvän kappaleen kriteeri. Vai mitä?

Onko joku muu kuin minä

Onko joku muu kuin minä järkyttynyt kuullessaan, että Hollannin edustaja on 17v. !!!!

Hei, apuja... oma

Hei, apuja... oma musiikkimaku taitaa heittää aika pahasti :)
Mun kolme parasta (järjestys olisi ihan sama):
Tanska (tässä mielestäni kaikki mitä voittajaviisu tarvitsee)
Latvia (mitään kauniimpaa en muista hetkeen nähneeni)
Turkki (Turkilta hiano veto - ei puolialastomia enää! Ja ekan kerran PIDÄN niiden biisistä).
Balladeista kaunein taisi olla Georgialla (mutta toivottavasti viisuja EI ENÄÄ IKINÄ voiteta millään balladeilla), Kroatialla oli hauska väri-idea videollaan ja Kreikalla oli perus-opa-opat. Eniten kopsuilta kuulosti Isäntä-Norja ja Britit – joiden kappale nosti mieleen puppelipoikia ja pehmonalleja – ehtaa maansa kamaa siis :) . Ja jos meidät saa piestä ehdokasvalinnasta, niin mitä helvettiä on tehnyt Venäjä?! Siis vähänkö ne on ollu humalassa...

en ymmarra myoskaan saksan

en ymmarra myoskaan saksan suurta suosiota..mukava menobiisi okei, mutta en saa siita voittajaa tekemallakaan. Azerbaizan voittaa kirkkaasti monet taman vuoden voittajasuosikit!

Saksa kuuluu suosikkien

Saksa kuuluu suosikkien joukkoon. Aivan mahtava kappale!

Saksa on mun suosikki

Saksa on mun suosikki

RP:LLÄ ON PALELTUNUT

RP:LLÄ ON PALELTUNUT NUOTTIKORVA TAI MAHDOTTOMAN EPÄ-MUSIKAALINEN.

Todella mitäänsanomaton

Todella mitäänsanomaton tämä Saksan kappale, puolivälissä jo kyllästyttää, niinkuin suurin osa kappaleista.

Mistä ihmeestä tuo Saksan

Mistä ihmeestä tuo Saksan viisun hehkuttaminen tulee? Melodisesti se on köyhä, eikä siinä laulutaitokaan hurmaa. Jytkettä kun ei pysty edes laulamaan. Jossain räppikisassa kappale voisi olla jotakin, mutta ei melodiakisassa.
Irlanti on vahvoilla, kun slovaria etsitään. ja Suomi, kun ollaan vilpittömästi iloisen ja reippaan musiikin lähteillä.
Kisassa on koko joukko show-esityksiä, jotka ovat värikkäitä, mutta joissa musiikin osuus on häviävän pientä.
Siis Irlanti ja Suomi ovat vahvoilla. Tämä on vain YKSI mielipide, mutta aito sellainen!

Ei ...tana. Tästä ei tuu

Ei ...tana. Tästä ei tuu mitään. Abba kehiin!

LISTASTA PUUTTUU SERBIA,

LISTASTA PUUTTUU SERBIA, JOKA VOITTAA :)

Saksa on erinomainen.

Saksa on erinomainen. Sijoitan se omalla listallani Israelia paremmaksi. Peittoaa Armenian mennetunnen. Irlanti saattaa nousta kärkisijoille.

Valtaosa biuiseistä on toisenn toistaan hirvittävämpiä. Saksa, Irlanti, Espanja ja Ranska poikkeavat positiiviesti massasta. Suomikin kuuluu tänä vuonna samaan makkaratahnaan.

suoraan finaaliin menevien

suoraan finaaliin menevien top 5
1.Saksa.Iloinen kaunis nuori laulaja.Tarttuva biisi.
2.Espanja.Ihana Valssi.Komea laulaja.Mieleenpainuva biisi.
3.Norja.Kaunis kappale.Ihanat sanat.Komea oopperalaulaja.
4.Ranska.Tanssibiisi.Komea laulaja<3.Tarttuva biisi.
5.Iso-Britannia.Laimea kappale.Tavis laulaja.Sija ehk,24

Kyll

Kyll Slovakia,Saksa,Espanja,Azerbaizan joku noist VOITTOON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Millä perusteella annatte

Millä perusteella annatte Saksan esitykselle täydet pisteet?

Mielestäni Saksan esitys on melodiallisesti aika köyhähkö, jotenkin tekemällä tehty jumputus... eikä tuo "huumori" juurikaan tehoa!
Toivottavasti lavalla on kuitenkin kohtuullinen esitys sillä tuo esikatseluvideo on aika ...

Veikkaan että tämä vuosi on jälleen vahvan, ammattitaidolla tehdyn balladin vuosi (ilman ylimäärästä pelleilyä lavalla). Ensin fanitin Espanjan esitystä mutta nyt olen "lukinnut" mielipiteeni Israelin korkeatasoiseen esitykseen (varsinkin kappaleeseen tehtyjen pienten viilausten jälkeen)

Eräs ansioitunut kuuluisa

Eräs ansioitunut kuuluisa taiteilja lausahti totuuden :On vain kahdenlaista makua,hyvää ja huonoa.Kehittynyttä ja kehittymätöntä.Saksan edustajalla on peltinen ääni ja melodisestikin köyhähkö.Murkkutyttöjen mieleen.

Vai puuttuu Sannan mielestä

Vai puuttuu Sannan mielestä Norjasta läsnäolo, minun mielestäni taas päinvastoin ;-) Norjan biisi on vuoden paras viisu ehdottomasti :-D

Spekulointi on osa

Spekulointi on osa euroviisuja. Siitä ei pääse mihinkään. Jotkut "kommentaattorit" saavat jopa palkkaa seuratessaan "trendejä", muka. Oivoi sentäs. Nyt nagrattaa.
Musiikkimaku on kuitenkin järeästi pysyvämpää kuin hetken "trendit" ja "pikagenret".
Eli kolmen kärjessä on pari slovaria ja yksi reipas biisi. Suomi ja Irlanti ovat top-5:ssä.
Kannattaa kuunnella musiikkia, ei tuijotella hepeneitä tai elehtimisiä.

Viisu-uutiset