yle.fi12 sävelmää valittu Suomen karsintaan

Julkaistu Ke, 03/12/2008 - 08:41
  • Suomen karsinta 2009 (Kuva: YLE)
  • Suomen edustuspaikkaa vuoden 2009 Eurovision laulukilpailuun tavoittelee 12 kutsuartistin esittämää kappaletta.

- ”Euroviisujen taso on tällä kertaa ilahduttavan kova, kuten jo pelkän artistilistan perusteella saatoimme odottaa. Artistit ja lauluntekijät ovat lähteneet mukaan kilpailuun selkeästi omilla ehdoillaan. He ovat toteuttaneet omaa näkemystään hyvästä kappaleesta, eivät niinkään yrittäneet tehdä varta vasten euroviisua. Luvassa on varmasti erittäin mielenkiintoiset ja jännittävät karsintalähetykset tammikuussa”, sanoo Suomen karsinnan vastaava tuottaja Merete Manninen.

Ensimmäisessä alkukarsinnassa kahta suoraa finaalipaikkaa tavoittelevat Kwan kappaleella "10 000 Light Years", Riikka kappaleella "Meren", Tapani Kansa kappaleella "Rakkautta on, rauhaa ei" sekä Tiara kappaleella "Manala".

Toisen alkukarsinnan kilpailukappaleet ovat Sanin "Doctor, Doctor", Passionworksin "Surrender", Remun "Planeetta" ja Waldo's Peoplen "Lose Control".

Kolmannessa alkukarsinnassa vastakkain ovat Signmark feat. Osmo Ikosen "Speakerbox", Janitan "Martian", Vinkin "The Greatest Plan" ja Jari Sillanpään "Kirkas kipinä".

Yleisradio on valinnut kutsuartistit yhteistyössä levy-yhtiöiden kanssa. Kilpailukappaleiden valinnasta ovat vastanneet levy-yhtiöt ja artistit.

Euroviisukarsinnat pyörähtävät käyntiin 9. tammikuuta ja ne huipentuvat Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa 31. tammikuuta järjestettävään Suomen finaaliin. Finaalissa Suomen edustaja Moskovan Euroviisuihin valitaan kaksivaiheisessa puhelin- ja tekstiviestiäänestyksessä. Euroviisukarsinnat juontavat Jaana Pelkonen ja Mikko "Peltsi" Peltola.
 

Kommentit

KYLLÄ WALDO`S PEOPLE MENEE

KYLLÄ WALDO`S PEOPLE MENEE VIISUIHIN AINAKIN PUKIN MIELESTÄ MUTTA EN TIEDÄ MITÄ MUUT AJATTELEVAT

Jospa Kwan on kulkenut tuon

Jospa Kwan on kulkenut tuon matkan kuvainnollisesti ....

Kwan itkee kilometrejä, voi

Kwan itkee kilometrejä, voi mikä moka! Light year = 10 trilj kilometriä siis matka, jonka valo kulkee vuodessa ei aikaa. Eikö Yle voisi hoitaa kustannustoimittajan virkaa ja ennakkotarkistaa biisien tekstejä niin että ne ovat edes julkaisukelpoisia. Kyllä tuollainen yleissivistyksen puute pitäisi jonkun huomata ajoissa. Ei ollut Hannan Leave me alonekaan kovin hyvä vitsi kotikisoissa, järjestäjien t-painoissa. Olisi kustannustoimittaja siinäkin voinut edes ehdottaa biisin nimen vaihtoa.

Kwan vie varmasti potin!

Kwan vie varmasti potin!

VINK - ehdottomasti paras!

VINK - ehdottomasti paras! Uutta verta kehiin. Kappale on mukaansatempaava ja sitä on helppo jammailla... Ei ku Moskovaan!!!

Eeeei!!! Ei pääse suomi

Eeeei!!! Ei pääse suomi finaaliin!!! Valitettavasti!

Passionworks on huikea.

Passionworks on huikea.

Mahtavia biisejä!! Kiitos

Mahtavia biisejä!! Kiitos artisteille ja laulujen taustavoimille!!

Viisu-uutiset