yle.fiAnastasya Prihodkosta isäntämaan viisuedustaja

Julkaistu La, 07/03/2009 - 22:46
  • Anastasya Prihodko (Kuva: )
  • Viroa edustaa Moskovassa Urban Symphony.

Anastasya Prihodko on valittu Venäjän edustajaksi vuoden 2009 Eurovision laulukilpailuun.

Venäjän karsinnassa oli mukana 16 ehdokasta, joista voittaja valittiin kaksivaiheisessa äänestyksessä. Ensimmäisessä vaiheessa yleisö äänesti puhelimitse kolme parasta superfinaliin. Karsinnan lopullisen voittajan valitsi kolmen superfinalistin joukosta 11 musiikin asiantuntijasta koottu raati. Prihodkon osittain venäjäksi ja osittain ukrainaksi esittämä kappale "Mamo" voitti raadin äänestyksen niukasti 6-5.

Ukrainalaissyntyinen Anastasya Prihodko pääsi mukaan Venäjän karsintaan vasta viime hetkillä ylimääräisenä 16. kilpailijana. 22-vuotias laulajatar tavoitteli ensin Ukrainan edustuspaikkaa, mutta riitautui Ukrainan karsinnan järjestäjien kanssa, haastoi heidät oikeuteen ja lopulta vetäytyi kilpailusta saatuaan Venäjän karsinnan järjestäjiltä erikoiskutsun Venäjän karsintaan.

Viroa edustaa Moskovan Euroviisuissa Urban Symphony vironkielisellä kappaleella "Rändajad". Esitys sai kaksintaisteluna käydyssä ratkaisevassa äänestyksessä 82% kaikista puhelin- ja tekstiviestiäänistä.

Sarah Dawn Finer ja Caroline af Ugglas käyttivät hyväkseen saamansa toisen mahdollisuuden ja selvittivät tiensä ensi lauantaina Tukholmassa, Globen-areenassa järjestettävään Ruotsin euroviisukarsinnan finaaliin. Heidän lisäkseen kansainvälinen raati valitsi Melodifestivalen 2009 -finaaliin Sofian esittämän kappaleen "Alla".

Kommentit

joo oon samaa mielt et suomi

joo oon samaa mielt et suomi ei kyl todellakaan pärjää.. ei tommoset discokappaleet pärjää ikin ja se on nähty esimerkiks viime vuonnakin. vaikkei waldo's peoplen kappale huono ole! mut parempii biisei löytyy. suomalaiset on aina vaan nii varmoi omast menestyksest ja kuitenki sit ollaa siel jossai persloppupääs :DDD

no suomi ei tule näissä

no suomi ei tule näissä kisoissa pärjämään koska kappale on ihan hirve teinipoppia.kuka jaksa/halua tommosta kuunella??? ei erottu muista disco kappaleista. ei mitään erikoista, ei mitän omaperäisuuta.

Ei pelkoa että Viro ja

Ei pelkoa että Viro ja varsinkaan Venäjä pärjäisivät tänä vuonna.
Mitä enemmän olen tämän vuoden kappaleita kuunnellut, sen enemmän uskon Suomen menestykseen!

Häipykää pois

Häipykää pois euroviisuista venäjä ja viro.Ette ole tuoreita euroviisuihin.

hei suomalaiset kuunnelkaa

hei suomalaiset kuunnelkaa vaa omaa kappalettanne ja olkaa tyytyväisii)))) ei noi biisit oo yhtää huonoi.. ainakin ääntä löytyy

Voi hitsi, miksi venäjä

Voi hitsi, miksi venäjä pitää olla finaalissa?
surkean huono kappale!!!!!!

Venäjän kappale on

Venäjän kappale on hirveä, toivottavasti se vaihdetaan, älkää äänestäkä venäjää!!!!!!!!!!!!1

no yäh miks venäjän

no yäh miks venäjän pitää olla finaalissa

hei meri 26 venäjä on

hei meri 26 venäjä on automaattisesti finaalissa!

Yllättävää, että

Yllättävää, että valinnat osuivat äidinkielisiin kappaleisiin

viron tyttö on ainakin

viron tyttö on ainakin kaunis :))

yäk yäk, hirveitä

yäk yäk, hirveitä kappaleita kummatkin, ei asiaa finaaliin!!!!!!!!!!!

Surkeat valinnat Peskää

Surkeat valinnat
Peskää korvanne Viro ja Venäjä x(

Vaikuttava ja intensiivinen

Vaikuttava ja intensiivinen esitys. Oli latausta ja mikä hienoa että lauloi veväjäksi. Toivotaan että loppukilpailussa laulaa myös äidinkielellään se on aina plussaa!

Viisu-uutiset