yle.fiNaisartistit juhlivat superlauantain euroviisukarsinnoissa

Julkaistu Su, 15/02/2009 - 03:30
  • Nelly Ciobanu (Kuva: )
  • Viisi maata valitsi edustajansa Moskovan Euroviisuihin.

Naisartistit juhlivat superlauantain euroviisukarsinnoissa. Neljä viidestä maasta valitsi edustajakseen Moskovan Euroviisuihin joko naissolistin tai -duon. Vain Liettuassa voiton vei miessolisti. Sasha Sonin tunnelmallinen ”Pasiklydes žmogus” keräsi maksimipisteet jokaiselta puhelinäänestysalueelta.

Islannissa ja Puolassa luotetaan tänä vuonna paitsi naisartistiin myös balladiin. Islantia edustaa vasta 18-vuotias Jóhanna Guðrún Jónsdóttir kappaleella ”Is it true”. Kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut Óskar Páll Sveinsson.

Puolan edustajaksi valitun Lidia Kopanian kappale "I don't wanna leave" oli puhelinäänestäjien ykkössuosikki, mutta sijoittui asiantuntijoiden äänestyksessä vasta toiseksi. Yhteispisteet riittivät kuitenkin selvään voittoon.

Moldovan ja Armenian euroviisukappaleissa kuullaan aimo annos kansallisia sävyjä. Moldovaa edustaa Moskovassa Nelly Ciobanu (kuvassa) kappaleella "Hora din Moldova". Esitys sai maksimipisteet kahdelta eri asiantuntijaraadilta ja voitti myös puhelinäänestyksen. Sisarusduo Inga & Anush voitti Armenian karsinnan kappaleella ”New Dance (Jan Jan)”. Myös Armeniassa voittajan valintaan osallistuivat sekä puhelinäänestäjät että asiantuntijaraadit.

Ruotsissa ja Norjassa karsittiin finalisteja

Ruotsin karsintakiertueen toinen semifinaali käytiin Skellefteåssa. Suoraan finaaliin selviytyivät Måns Zelmerlöw kappaleella ”Hope & Glory” ja yhtye H.E.A.T. kappaleella ”1000 miles”. Toisen mahdollisuuden saivat Lili & Susien ja Amy Diamondin esittämät kappaleet.

Norjan euroviisufinaalin kaikki osallistujat ovat nyt tiedossa, kun Espen Hanan ”Two of a kind” ja Publinersin ”Te stein” veivät kaksi viimeistä jaossa ollutta finaalipaikkaa lauantai-iltana järjestetyssä viimeisessä mahdollisuudessa.

Ensi lauantaina huipentuvassa Norjan karsinnassa kilpailevat viimeisen mahdollisuuden voittajien lisäksi Velvet ”Tricky”, Thomas Brøndbo ”Det vart ein storm”, Tone Damli Aaberge ”Butterflies”, Aleksander Stenerud ”Find my girl”, Aleksander Rybak ”Fairytale” ja Ovi Martin ”Seven seconds”.

Espanjan ensimmäisestä alkuerästä menivät finaaliin Melody y Los Vivancos "Amante de la luna", La La Love You "Dame un beso" ja Noelia Cano "Cruza los dedos".

Kommentit

Islanti voittaa tänä

Islanti voittaa tänä vuonna. Ei epäselvyyttä

Aivan huonoja.Liettuan

Aivan huonoja.Liettuan huonoin.LT(LIETTUA)JÄÄ VARMASTI SAMI-FINAALIIN.

Loistavaa työtä Liettua!

Loistavaa työtä Liettua! paras biisi pitkään aikaan liettualta!!!!!!

Upeaa Moldova ja Islanti :)

Upeaa Moldova ja Islanti :)

Toi liettuan biisi

Toi liettuan biisi käännetään enkuksi niin se saatta hyvinkin päästä top 10:n

Joo yhdyn edellisiin.. ei

Joo yhdyn edellisiin.. ei mikää oikee iskeny. Kaikki jää hännille.

todellakin! moldovalle

todellakin! moldovalle paljon plusssaaa!!!!!!!!!

Moldovan biisi/esitys aivan

Moldovan biisi/esitys aivan mahtava!!!

Islanti! Tänä vuonna

Islanti! Tänä vuonna Islanti voi tehdä hyvänkin tuloksen tolla kappaleella.Tällä hetkellä paras kappale mitä on valittu!

Islanti KIITOS! Upea kappale

Islanti KIITOS! Upea kappale voitti. Puolan kappale jäi hieman etäiseksi.

Aivan naurettavan huonoja

Aivan naurettavan huonoja valintoja tekivät nämä maat!!! Sori vaan.

Viisu-uutiset