yle.fiSuomen euroviisufinaali 2011 järjestetään Turussa

Julkaistu Ma, 05/07/2010 - 09:49
  • Euroopan kulttuuripääkaupunki on myös euroviisukaupunki (Kuva: YLE / Jyrki Valkama)
  • Euroopan kulttuuripääkaupunki on myös euroviisukaupunki.

Suomen edustaja vuoden 2011 Eurovision laulukilpailuun valitaan Turussa, Holiday Club Caribiassa 12. helmikuuta.

Vuoden 2011 Euroopan kulttuuripääkaupunki Turku on Suomen euroviisufinaalin isäntäkaupunki kaikkiaan viidennen kerran. Holiday Club Caribiassa finaali järjestetään kolmannen kerran. Viimeksi Suomen euroviisuedustaja valittiin Turussa vuonna 2007.

- Turku tarjoaa hyvät puitteet Suomen euroviisufinaalille 2011. Mikäs sen hienompaa kuin päästä yhdeksi Euroopan kulttuuripääkaupungin 2011 tapahtumista. Euroviisut on eurooppalaista kulttuuria, jos mikä, sanoo Suomen karsinnan vastaava tuottaja Merete Manninen.

Turun kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen toivoo, että Turun euroviisufinaali antaa potkua voittajalle. Hän viittaa siihen, että Euroviisujen suomalaisittain ”hulluina vuosina” 2006 ja 2007 Suomen edustajat - Lordi ja Hanna Pakarinen - valittiin Turussa.

- On erittäin hienoa, että Turku saa Euroopan kulttuuripääkaupunkivuotenaan isännöidä Eurovision Suomen loppukilpailua. Tapahtuma antaa arvokkaan lisäpanoksen vuoden 2011 rikkaaseen kulttuuritarjontaan, toteaa Turun kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen tyytyväisenä.

Vuonna 2011 Euroviisujen alkukarsinnat käydään kolmena peräkkäisenä perjantaina 14. tammikuuta alkaen. Edellisvuosilta tutuksi käyneeseen tapaan alkukarsinnat järjestetään Tohlopissa, Tampereella. 

Euroviisujen Suomen karsinnan avoimeen kilpailuun odotetaan ehdotuksia 31. elokuuta asti.
 

Kommentit

Finaali 12. helmikuuta,

Finaali 12. helmikuuta, samana päivänä kuin Norjan finaali.
Olisin toivonut eri päiviä.

aiempaan viestiini

aiempaan viestiini lisänä:

miksi suomea ei edes yritä edustaa jonkun muun maalainen, esim. jostain muusta pohjoismaasta? muut pohjoismaat paitsi suomi vaihtavat edustajia keskenään, esim. islanti ja tanska.

itse olen 15-vuotias ja

itse olen 15-vuotias ja euroviisut ovat mieluisin harrastukseni. luulenpa että minulla ei ole valtaa sanoa mitään suomen euroviisuasioihin, koska ikää ei ole paljoa. Mutta silti ehdotan suomen yleisradiolle tai mikä ikinä nyt onkaan, että kansalle pitäisi antaa jo ehdokas puolella sanavaltaa, esim. kansa voisi antaa ehdotuksia, keitä artisteja tulisi pyytää ehdokkaiksi

Suomi miettikää tarkkaan

Suomi miettikää tarkkaan kuka osaa esiintyä,laulaa ja eläytyä lauluunsa sitä ei moni osaa itse haluaisin menevää musiikkia mutta se harvemmin pärjää pidän kappaleista joita voi laulaa ja esittää olen 12v ja esitän euroviisu biisejä kotonani monille tutuille ja kaikki kehuvat mutta parhaiksi on kehuttu:Is it true?,Follow my heart,Qele Qele,La coco-dance,Mr.Nobody,Wolwes of the sea,Ven a bailar conmigo,Vertigo,Time to party,Loca,Ninajna,Moja Stikla,Everything,1 Life,In the disco,Wild dance,Drama Queen,Comme ci Comme ca,Vampires are alive,Water,Fantasiaa ja sitten kuukausi sitten esitin Ikä-ihmisten hoivakodissa Työlki ellää-kappaleen ja vanhukset taputtivat niin että toisilla oli kyynel silmässä ja tuosta listasta suurin osa ei ollut finalissa!!!!!!!

Miksi Suomen

Miksi Suomen euroviisufinaalissa on 100 % puhelinäänestys ? ( kuten esim. Idols kisassa )
Mukaan tulisi ottaa myös tuomaristo. Alan asiatuntijoiden mielipide artistin laulutaidosta, äänestä sekä kappaleesta. Kansa äänestää helposti sillähetkellä suosituinta artistia.

Toivon omaperäisiä,

Toivon omaperäisiä, moderneja kappaleita sekä esiintymiskokemusta omaavia, hyvä-äänisiä artisteja.
Tämän vuoden Kuunkuiskaajien esityksessä oli tyyliä, jota toivon myös ensi vuodeksi Saksaan. Vaikkakin Suomen kieli on arvostettavaa, jos menestyä halutaan kappale on parasta esittää Englanniksi.

YLE ! Viime vuoden

YLE !
Viime vuoden perusteella voin sanoa, että netin kautta tapahtuva esikarsinta ei kannata. Äänestys vaatii live - esityksen ja mainontaa.
Viime vuonna mukana oli varteenotettavia artisteja ja bändejä mm. Villieläin. Ilmeisesti Suomen nuoriso valitsi kuitenkin mm. huonoa Englantia laulavan tyttöbändin.

Semifinaalivaiheiden lisäksi Suomen karsinnoissa tulisi olla ns. toinen mahdollisuus kierros, kuten Ruotsissa ja Norjassa.
Viime vuonna Osmo Ikosen omatekemä kappale Heaven or Hell olisi kuulunut finaaliin.

Vitsiesitykset, kuten Eläkeläisten Hulluna Humpasta pois karsinnoista. Vitsiesityksillä kun on tapana pärjätä harmittavan pitkälle maassamme.
Kyseisillä esityksillä ei kuitenkaan ole realistisia mahdollisuuksia euroviisulavalla.

anna abreu on paska hyi

anna abreu on paska hyi saakelin muna

Anna Abreu on itse sanonut

Anna Abreu on itse sanonut ettei halua kilpailla enää joten häntä EI nähdä euroviisuissa eikä muissakaan laulukilpailuissa.

Anteeks että olin vihainen

Anteeks että olin vihainen mut hän on teiän mielest ok. minä vain vihastuin siit ku meiän luokan tytöt pälättää siit liikaa et poikii alkaa ÄRRsyttää

ÄLKÄÄ PUHUKO ANNA ABREUST

ÄLKÄÄ PUHUKO ANNA ABREUST LIIKAA! JOIDENKIN MIELEST SE ON OK MUT MUA ÄRRsyttää SE ETTÄ MINUN LUOKKALAISET TYTÖT PUHUU SIIT JOKA PÄIVÄ

jaa a caribiassa taitaa olla

jaa a caribiassa taitaa olla aika pienet puitteet isommalle show'lle, näinköhän taas palataan siihen, että kuvataan vaan lavaa ja sen reunoilla olevia katsojia... pitäis sillä tv-maksulla saada vähän parempaakin aikaan, ottakaa vaikka ruotsista mallia

se olis kiva jos anna abreu

se olis kiva jos anna abreu olis ens vuona tai se olis siisti jos suomi voitais 2016 ja helsinki olis 2017 kun suomi on 100v olis tosi maketa.

hyvä että finaali

hyvä että finaali järjestetään helmikuussa, se on hyvä aika valita edustaja euroviisuihin

Jess! ei järjestetä

Jess! ei järjestetä karsintaa niin aikasin,silloin pärjätään hyvin,ku jotkut maat valitsee niin aikasin, kuten Albania

Viisu-uutiset