yle.fiRuotsin putoaminen hämmästytti viisukommentaattorit

Julkaistu To, 27/05/2010 - 23:15
  • Anna Bergendahl lavalla (Kuva: Indrek Galetin (EBU))
  • Radio Suomen kommentaattorit Sanna Kojo ja Jorma Hietamäki jäivät ihmettelemään toisen semifinaalin jälkeen Ruotsin putoamista. Molempien mielestä Anna Bergendahlin olisi kuulunut päästä finaaliin. Iloa taasen aiheuttivat Irlannin ja Israelin kappaleiden menestys.

Jorma Hietamäen mukaan tuloksessa oli oikeastaan vain yksi iso yllätys:

- Ruotsin putoaminen ihan ansiokkaalla sävelmällä on hämmästyttävää, jopa järkyttävää. Tuollaisella esityksellä olisi pitänyt edetä finaaliin.

Irlannin ja Israelin kappaleet nostivat Sanna Kojon tunnelman kattoon viisuselostamossa. Niamhin esitys toi lihasmuistista esiin edellisen kerran, kun Sanna näki hänet viisulavalla vuonna 1993. Riemu finaalipaikasta oli valtava.

Georgian esiintyminen yllätti molemmat kommentaattorit ja Jorma nostaakin tämän illan jälkeen sen yhdeksi voittajasuosikikseen:

- Hokasin Georgian laulun ja laulajan yllättäen tänä iltana aivan uudella tavalla! Olemmekohan me ensi vuonna Tbilisissä?

Kommentit

joo...finaaliin eteni maat,

joo...finaaliin eteni maat, jotka saivat ääniä niistä maista joiden maiden kansalaisia esiintyi, vaikkakin edustivat ihan jotain muuta maata kuin syntyperä olisi.
Eli Romania sai ääniä Norjalta ja Kypros Iso-Britanniasta. Muistaakseni nuo kaksi olivat varmoista finalisteistä nyt äänestysvuorossa, eikö? Romaniaa edusti Norjassa elävä ja Kyproksen bändi oli koottu briteistä, joukossa oli yksi kyproslainen...no sehän on päivän selvää ketä äänestetään, jos omaa ei saa äänestää...Ruotsin kappale oli yksi parhaimmista ikinä...olen aivan äimän käkenä. Ja vanha klassikko Venäjä antaa äänensä Valko-Venäjälle ja Ukrainalle ja päin vastoin...Näinhän se menee...

Minua hämmästyttää

Minua hämmästyttää enemmän etteivät upeat Kroatian mimmit päässeet jatkoon. Kroatialla oli toisen semifinaalin paras sävellys sekä 3 hyvää laulajaa. Kroatian ainoa vika oli oikeastaan hieman mauttomat koltut mutta annan sen anteeksi koska kysymyksessä on laulukilpailu eikä suinkaan muotinäytös. Ei se Safurankaan kolttu mikään silmänilo ole ja Safura lauloi huonommin kuin Feminnem.

Oli se pieni ihme ettei

Oli se pieni ihme ettei Ruotsi päässyt finaaliin. Varmaankin siihen vaikutti paljolti se, että Suomesta ei saanut äänestää. Täällähän on paljon ruotsalaisia ja ruosinmielisiä muutenkin. Onneksi Tanska pääsi edustamaan Skandinaviaa. Tanskahan on pärjännyt kiekossa tänä vuonna, niin voipi tässäkin päästä kuuden joukkoon!!

Israelin kappale kuulosti

Israelin kappale kuulosti hyvin tutulta. Niin huomasin ja huomasimme ,että yhtäläisyyttä on paljon Ranskan musikaali kappaleelle. Sitä en muista oliko musikaali romeo ja julia vai Nortedamin kellonsoittaja. Muistan sen kappaleen hyvin, koska se oli suosikkini.

... kun eivät valinneet

... kun eivät valinneet sitä Keep on walking Salem Al Fakiria edustajakseen, se biisi jää soimaan päähän ja pahasti. Ois voinut olla voittajaehdokas, tää tyttöidiolssi ei todellakaan. Omassa äänestyksessäni molemmat putoamiset oikein, siis Suomi ja Ruotsi ;) Saksan valloittava tyttönen vie voiton.

Parempi kuin suomella

Parempi kuin suomella ainakin.Ei Suomi todellakaan ansainnut finaalia, se tiedettiin aikoja sitten.

ei tälläisellä

ei tälläisellä raastavalla lampaan äänellä kyllä jatkopaikkaa olisi ansainnutkaan, sanoituskin oli kliseistä ja ihan täyttä kuraa.

Huutava vääryys, ettei

Huutava vääryys, ettei Ruotsi päässyt jatkoon! Ihana Anna olisi ehdottomasti pitänyt nähdä myös lauantaina. Hän tulkitsi kappaleensa niin tunteella, aidosti ja ihanalla äänellä.

Kun katsoin

Kun katsoin semifinaalin,kuulin ensimmäisen kerran Ruotsin laulun.Luulin ensin että laulajaa jännittää kovasti,koska vibrato oli niin kammottava.Mutta ilmeisesti hänen äänensä on sellainen.Voin tosiaan suositella laulutunneilla käymistä,jos haluaa menestyä ja mennä eteenpäin.Vibraton seurauksena ääni oli kuin lammas olisi määkinyt...Esityksestä sen verran,että hyvin keskinkertainen.Ja esityksestä heijastui jonkinlainen estoisuus/jännittäminen.Laulaja ei vapautunut laulamaan.

Tämä ei ollut Ruotsin

Tämä ei ollut Ruotsin vuosi. Laulussa ei ollut mitään erityistä, ei melodiassa, ei sanoissa, eikä esiintymisessä. Minusta tuommoisella viisulla ei pitäisi olla mitään asiaa finaaliin.

Ruotsin viisuehdokkaat ovat ainakin viimeisen viiden vuoden aikana laahanneet ajastaan pahasti perässä, joten tämä karsinta oli enemmän tai vähemmän odotettu.

Tsemppiä ensi vuodelle !

Ruotsissa kaikki biisit on

Ruotsissa kaikki biisit on paskoja ja tää ei oo poikkeus! Ruotsalaiset on yllyttäny muita maita äänestää niitä! Ei ne muuten olis voittanut 4 kertaa! Mut onneks Ruotsi on nii p*ska et ei kukaa äänestä! Minskningar är skit!!!!

En mä nyt Ruotsista ihan

En mä nyt Ruotsista ihan hirveesti välittänyt. Aika heikko ääni, mutta ihan asiallinen esitys silti.
Israel on ihan okei, mutta pakko sanoa, että se Boazin kappale ja ääni oli paljon Skaatia parempi pari vuotta sitten, silloin Israel olisi ansainnut voittaa vielä enemmän.
Irlanti on ihan hyvä tänä vuonna. Muistuttaako se vähän Norjan viisua?

Kerrankin kun Ruotsilta

Kerrankin kun Ruotsilta oikeasti hyvä-ääninen ja hyvä biisi ja ihana esiintyjä (aito), niin tippui.. Joten ensi vuonna tiedossa taas joku muovinen Carola tuulikoneineen. Voi kääk! No, eipä tartte sen jälkeen taas Ruotsista digata. Ja oon varmaan ainoa, joka ei pidä Israelin biisistä. Mun mielestä siinä ei oo mitään erikoista.. Puuduttava balladi. Vääryys jos se voittaa. Mieluummin vaikka Tanska tai Saksa tai joku itä-blokin maista.

Liikaa nukuttavia balladeja

Liikaa nukuttavia balladeja ja kailotusta. Ja sosiaaliporno vetää kuin Cannesissa konsanaan.

Minusta on ihan hyvä, että

Minusta on ihan hyvä, että Ruotsi putosi. Belgian kappale oli jo sellainen tylsä: "Hei, minä seison täällä edessä ja soitan kitaraa~" Ja taustalla ei ollut kerrassaan mitään, tai no oli siellä jotain värejä.. Ruotsilla siellä sentään kuului muidenkin soitimien ääni, mutta se tausta.. Valkoista ja sitten siellä seisoo neljä tyyppiä kädet ristissä selän takana! Toivottavasti ne oli vaan sellaisia tarkastajia onnettomuuksien varalta. (Mitä Ruotsi faneja noi tuomarit muuten on alkanut olla? Tai en minä mikään Ruotsi vihaaja ole, mutta silti..)

ilman muuta koska ensi

ilman muuta koska ensi vuonna suomen ensimmäisestä viisuosallistumisesta tulee kuluneeks PYÖREET 50!! sitäpaitsi alkukarsinnassakin pitäis olla tää sääntö.
En ymmärrä miks Slovakia,Suomi,Ruotsi,Kroatia ja Bulgaria karsiutuivat kun olis päässy finaaliin?!
Ja en ymmärrä,miks Ukraina,Serbia,Romania,Venäjä ja Kypros pääs meiän porukan sijaan finaaliin?!?!!
Onks Eurooppa seonnut?!!

Pitäiskö ensivuoden suomen

Pitäiskö ensivuoden suomen karsintoja muuttaa siten että puhelinäänet olisvat vain 50% ja toisen 50% päättäisi valitut ammattilaiset koska ei sinne muuten saa sellaista viisua millä vois päästä edes loppukilpailuun saatika menestyä edes vähän paremmin.

Ihan oikein ruotsalaisille,

Ihan oikein ruotsalaisille, mitäs alkoivat haukkumaan Suomen kappaletta, kun ei omakaan ollut kovin häävi!

Diskojumputukset,rämppärock

Diskojumputukset,rämppärockit ja muut hömpät saavat nyt huutia kun tuomaristo astui kuvioihin ja se on hyvä.Näin paranee viisujen taso jonka alkuperäinen tarkotus on "Laulelma-kisat.Itä-Eurooppa on musiikillisesti rikas maa lahjakkaine solisteineen.Länsi on kuin kaluttu luu.Armenia,Espanja ja Irlanti parhaita.Myös Portugali kärkiryhmässä.

Mä en puolestani ymmärrä

Mä en puolestani ymmärrä yhtään tuota Ruotsi-hehkutusta. Kappale oli hyvin tasapaksu ja persoonaton, enkä ihmettele yhtään ettei taival jatkunut. Vaikka olikin hyvin esitetty (tosin Annan ääni on ärsyttävä Dolly Parton -vibraattoineen...). Mielestäni ihan oikeudenmukaisesti kävi ... ilman mitään Ruotsi-vahingonilotaka-ajatusta

Ei ollut mitenkään

Ei ollut mitenkään ihmeellinen kappale noita mahtuu 20 tusinaan...

Plondeilla meni

Plondeilla meni heikosti...pääsikö muutako UKRAINA jatkoon ja se kamala tyttöpoika...

Onneksi ruotsi tippu, ei

Onneksi ruotsi tippu, ei ansainnut jatkopaikkaa.
Toivon kovasti, että Norja voittaa!!!!

hyvä ku ruotsi tippu, ei

hyvä ku ruotsi tippu, ei ois enää jaksanu yhtää kuunnella ton ahistavaa laulua.

top 5 belarus 1 islanti

top 5
belarus 1
islanti 2
serbia 3
kreikka 4
saksa 5

Vielä suomen kappaleesta,

Vielä suomen kappaleesta, eikö kukaan muu ole huomannut että työlki ellää kappaleen alku on melodialtaan ihan identtinen tulipunaruusut-kappaleen alun kanssa. "Kaukana on mulla maja pien, tähdet pustan yli näyttää tien" No ainahan sitä on musiikissa lainailtu!

En ihmettele ruotsin

En ihmettele ruotsin tippumista, biisi oli vaan tylsä niinkuin ruotsin tämän vuoden muutkin omat karsintabiisit olivat edellisvuosiin verrattuna. Euroviisut osoittavat taas että ne ovat muuttuneet Interviisuiksi. Uskon että esim venäjän biisi ei oisi päässyt jatkoon jos se ois jonkun muun maan biisi.

Herkkä vibra äänessä ei

Herkkä vibra äänessä ei riitä, jos biisi on tylsää ja tasapaksua taustamusiikkia. Kappale sai minulta 0 pistettä. Ruotsilla kun on tapana jättää Melodifestivalenissa paras biisi vuosittain aina toiseksi, niin nyt olisi ehkä syytä miettiä kotimaan kisan pistelaskusysteemi uudestaan. Olisi ollut todella väärin, jos Ruotsi olisi nyt mennyt jatkoon huonommalla biisillä kuin Suomi.

oletteko muuten huomanneet

oletteko muuten huomanneet että näissä kisoissa kamera kulmat ovat olleet erittäin outoja verrattuna muutamiin viime kisoihin

ruotsin tippumista ei voi

ruotsin tippumista ei voi selittää naapurimaa äänestyksellä koska tanska ( semin yksi huonoimmista ) pääsi jatkoon

Annaa jännitti

Annaa jännitti vietävästi. Esitys Ruotsin karsinnan finaalissa oli rento. Nyt lobataan Islannin muhkea mimmi voittajaksi, vaikka kappale ei olekaan kummoinen, mutta ihan kuultava se on. Seuraavat kisat savuavan tulivuoren huipulle, niin ei tartte palkata pyroteknikoita ja tuulikoneen veivaajia Suomesta asti.

Laulajan ääni olisi muuten

Laulajan ääni olisi muuten ollut ihan hyvä, mutta hänellä on karmaiseva vibraatto. Se toi mieleen määkivän lampaan tai sen Pulttibois-hahmon, joka sanoi ääni väpättäen "Jo-o-o-o-o-o-o-o".

Kisojen paras laulu putosi.

Kisojen paras laulu putosi. No kun homosexuaalit äänestää niin voi käydä miten vain. Ei tarvi lauantaina katsoa kun ruotsia ja suomi ovat poissa

Ruotsin, kuten myös

Ruotsin, kuten myös Suomenkin, olisi kuulunut tuosta porukasta kappaleen perusteella selvitä finaaliin, mutta kun valitettavasti aina ei esitys ja kappale riitä.. niin huvittavaa kun se onkin. kun kyseessä pitäisi olla laulukilpailu ..Se maa voittaa, kellä naapurimaat aktiivisesti äänestävät.Musiikin perusteella toiv Israel tai Turkki voittaa

Tulee Annasta mieleen Suomen

Tulee Annasta mieleen Suomen Jasmine kitaroineen aikanaan...

Kyllä huomattavasti

Kyllä huomattavasti lohduttaa tuo Ruotsin putoaminen finaalista! :D Toivottavasti Espanja voittaa viisut.

Joo samaa mieltä edellisen

Joo samaa mieltä edellisen kanssa. Ei ollenkaan harmita Suomen putoaminen ku tietää että Ruotsikaan ei päässy !!!

Ruotsin putoaminen oli

Ruotsin putoaminen oli semifinaali 2:sen paras asia ja varsinkin kun se on Ruotsille ensimmäinen kerta

Ei ollut Ruotsin putoaminen

Ei ollut Ruotsin putoaminen minulle yllätys. Tai siis toki oletin, että Ruotsi menee ihan millä biisillä tahansa finaaliin. Mutta kerrankin oikeudenmukaisuus voitti. Tämän Idols-tähtösen biisi oli hirvittävän mitäänsanomaton. Säälittää ihan tuo Anna, onko hänen elämänsä todella noin tylsää.

2. semifinaalin viisuveikkauksessani yhdeksän kymmenestä meni ihan nappiin. Ainoa iso yllätys oli Kypros, jonka sijasta olisin laittanut finaaliin Kroatian.

Miksi Israelia nyt

Miksi Israelia nyt hehkutetaan, kauniilla pojalla tai miehelläkö? Aikaisempi Israelin biisi oli parasta mitä kuulla saattaa, mutta poju ei ollu vissiin niin komea kuin tänä vuonna....

Näistä voittaja löytyy !

Näistä voittaja löytyy ! Armenia ,Espanja ja Irlanti. Hömppä-rämpän aika on ollut ja nyt se menee lopultakin.

Aivan sama maalle, mutta ei

Aivan sama maalle, mutta ei tuollaisella viisulla, kuten ruotsilla oli voita. Ja jokin matkimisjuttu siitä oli kyllä lisäksi aistittavissa. Eniten järkyttää Kroatian tippuminen huippu biisillä.

Israelin on aika voittaa!!

Israelin on aika voittaa!! (:

Irlanti, Israel ja Georgia

Irlanti, Israel ja Georgia parhaita. Ruotsin tyttö oli aika köykäinen Georgiaan verrattuna!

Harmi kun Ruotsi ja Suomi

Harmi kun Ruotsi ja Suomi putosivat. Olikohan näiden kahden maan eri semifinaaleihin järjestäminen tarkoitus vaikka virallisesti se olisi pelkkää arvontaa, mutta vaikuttaa siltä, että norjalaiset pottuilee Suomella ja Ruotsille... Pääasiahan on kun Kroatia eikä Slovenia päässeet mukaan mutta vahinko on tapahtunut kun Serbia pääsi jatkoon, maa joka on innokkain itseään äänestävä naapurimaidensa matkapuhelinverkkojen avulla...

Minun mielestäni oli ihan

Minun mielestäni oli ihan oikein että Ruotsi putosi. Tytöllä voi olla persoonallinen ääni, mutta laulutekniikkaa ei tytöllä kovin paljon löytynyt eikä laulamisessa oli ajoittain epäpuhtauksia.

Kitara oli esityksessä aivan turha, kun Anna ei edes vaivautunut liikuttamaan sormiaan jotta soittaminen olisi näyttänyt edes hitusen uskottavalta. Kitara oli lisäksi yhtä iso kuin tyttö itse, mikä sinänsä oli hauskaa.

Olisin hämmästynyt jos

Olisin hämmästynyt jos olisi päässyt..

Tosin tänä vuonna ei ole yhtäkään TODELLA hyvää biisiä, siihen sekin putki sitten katkes...

Toivottavasti: Israel, Turkki tai Venäjä voittaa...

ja tämäkö oli se

ja tämäkö oli se kovatasoinen semifinaali? Romania ja Kroatia ainoat jotka nousivat tiistain tasolle.
Onneksi finaalipaikka ei sentään ole ostettavissa, miten Ruotsi sai jakaa 13000 valosauvaa yleisölle käytettäväksi vain heidän kappalettaan varten???
Olisiko Suomen pitänyt jakaa 8000 haitaria ja 50 viulua? Onneksi sentään Venäjä voittaa ennen Romaniaa. Onnea myös Portugalille!!

Annalla on persoonallinen

Annalla on persoonallinen ääni mutta itse kappale hieman tylsä viisulavalle. Äänestäjät valitsivat Cyproksen kitaraballadin.
Ruotsalaiset mahtavat olla järkyttyneitä, maa kun on kuulunut viisujen suosikkimaihin. Tänä vuonna myös esitykseen satsattiin aika tavalla. Finaaliin oli tilattu Amerikasta asti valtava määrä hehkutikkuja yleisölle.

Itse en pitänyt Annan olemuksesta. Oslossa tyttö esiintyi usein tiera päässään,tyylitön.

ruotsin tippuminen tosiaan

ruotsin tippuminen tosiaan yllättävää kun on vedonlyöntitoimistojen kymmenen kärkimaan joukossa ja googlen mittarilla seitsemäntenä. Israelin suitsutusta en ymmärrä minusta siinä biisissä ei ollut mitään ja en olisi edes päästänyt finaaliin. Voittja on jo ollut selvillä kauan sillä saksan lena voittaa ylivoimaisesti nämä kisat. vielä lisäisin että suomen ei pidä enää lähettää mitään koimaisella kielellä laulettua biisiä kisoihin ainakaan mitään kansanmusiikkia joka ei uppoa euroopassa vaikka hyvä kappale muuten olikin mutta täysin vika formaatissa.

Viisu-uutiset