yle.fiViisufinalistien joukko täydentyi vielä kymmenellä

Julkaistu To, 27/05/2010 - 21:56
 • Niamh Kavanagh (Kuva: Indrek Galetin (EBU))
 • Lauantain euroviisufinaalin kaikki osallistujamaat ovat nyt tiedossa. Tänään Oslossa käydystä toisesta semifinaalista eteni kymmenen maata lauantain loppukilpailuun. Seitsemän maan viisutaival päättyi.

Finaalin edenneet maat arpoivat itselleen esiintymisnumeron heti kilpailun jälkeen pidetyssä lehdistötilaisuudessa. Katso esiintymisjärjestys täältä.

Finaaliin etenivät

 • Georgia - Sophia Nizharadze "Shine"
 • Ukraina - Alyosha "Sweet People"
 • Turkki - maNga "We Could Be The Same"
 • Israel - Harel Skaat "Milim"
 • Irlanti - Niamh Kavanagh "It's For You" (kuvassa)
 • Kypros - Jon Lilygreen & The Islanders "Life Looks Better In Spring"
 • Azerbaidzan - Safura "Drip Drop"
 • Romania - Paula Seling & Ovi "Playing With Fire"
 • Armenia - Eva Rivas "Apricot Stone"
 • Tanska - Chanée & N'evergreen "In A Moment Like This"

 

Finaalista putosivat

 • Liettua - InCulto "East European Funk"
 • Sveitsi - Michael von der Heide "Il Pleut De L'Or"
 • Ruotsi - Anna Bergendahl "This Is My Life"
 • Alankomaat - Sieneke "Ik Ben Verliefd (Sha-la-lie)"
 • Slovenia - Ansambel Žlindra & Kalamari "Narodnozabavni Rock"
 • Bulgaria - Miro "Angel Si Ti"
 • Kroatia - Feminnem "Lako Je Sve"

Kommentit

Venäjän kappele on

Venäjän kappele on sarkastista huumoria jota ei tunnu kaikki tajuavan,paitsi kisan raadit pisteineen.Siinä pistettiin halvalla valittavia ihmisiä ja ruikuttavia kohtaloita tahallisesti kaikkivoivalla murretulla Englannin kielellä. Älykäs kappale.

Siis heprean kielihän juuri

Siis heprean kielihän juuri nimenomaan tekee tuosta Israelin kappaleesta niin voimakkaan kuin se on! Heprea on suurten tunteiden ja historian kieli, ja etenkin näissä balladeissa sen kauniit äänteet pääsevät oikeuksiinsa - kyllä, se kurkkuäännekin on kaunis.

Ylipäätään kannatan äidinkielellä laulamista, koska silloin artisti on aidoimmillaan eikä kuulijan ainakaan tarvitse tuntea myötähäpeää ääntämisen vuoksi. Uskonkin että Harel sijoittuu top vitoseen, siitäkin huolimatta siis että julkeaa laulaa omalla kielellään... *silmienpyörityshymiö*

Kaikki kielet

Kaikki kielet kauniita!
Eipä ole mistään kotoisin tuommoinen kielten haukkuminen. Viittaan tällä kommenttiin joka alkaa sanoilla "Oli hiukka kovempi taso". Kirjoittajan mielestä heprean kieli pilaa Israelin kappaleen. Itse kannatan omalla äidinkielellä laulamista, sehän on paras kieli tunteiden ilmaisuun. Kielten moninaisuus on rikkaus, ja kaikki kielet kauniita omalla tavallaan. Jos haukkuu toisen äidinkieltä, on vähän niin kuin sanoisi että "muuten hyvä, mutta laittaisi edes vähän pakkelia naamaan kun on niin ruma". Äänestäkäämme siis paras sävellys ja sanoitus voittoon!

ISRAEL TAI ARMENIA VOITAA!

ISRAEL TAI ARMENIA VOITAA!

oisin toivonu sveitsiä ja

oisin toivonu sveitsiä ja liettuaa finaaliin.. muut suosikit onneksi pääsi.

Voi harmi kun Slovenia ei

Voi harmi kun Slovenia ei päässy finaaliin :(

Minulla ei ole mitään

Minulla ei ole mitään kommentoitavaa, koska en ole seurannutt kyseisiä MM-kisoja. Onnea kuitenkin voittajalle.

Oli _hiukka_ kovempi taso

Oli _hiukka_ kovempi taso tässä tokassa ryhmässä kuin ekassa. Tokasta ois oikeastaan saanu mennä finaaliin kaikki. No ok, Hollannin veto ei kaksinnen ollu ja Slovenian kipaletta ois voinu vähän viä miettiä mutta muuten oli meininkiä. Eka ryhmä oli vähän kuin lämppäri ja tokassa päästiin asiaan. Jos aattelee ekasta vaikka Venäjän potaskaa ja vertaa mihin kipaleeseen vaan tokasta ryhmästä niin voi... riPaska! Ei todellakaan mennyt oikein. Mutta elämä on. Komee kipale Israelillla mutta laulas sen vaikka norjaks. Se yks ihme äänne, semmonen korahdus ihan ku ois räkää kurkussa pilaa kipaleen fiiliksen. Karsee tunnelataus kipaleessa ja sit kesken kaiken tulee noita "krrrrrr"-kohtia.

MIKSEI LIETTUA PÄÄSSY???

MIKSEI LIETTUA PÄÄSSY??? SEOLI PARAS<3

"Mitä te äänestäjät

"Mitä te äänestäjät oikein ajattelitte?" Höh, no ihmisillä nyt vaan sattuu olemaan eri maku. Esimerkiksi, Ukraina on mun suosikki ja Norjalla puolestaan on mun mielestä ihan sikatylsä kappale.. ;D Mielenkiinnolla odotellaan mitä muut äänestäjät kappaleista tykkää! 8)

Bulgarian olisi pitänyt

Bulgarian olisi pitänyt mennä finaaliin; hyvä biisi ja show, yksi parhaista biiseistä tänä vuonna!
Ukrainan biisi on ihan hirvee, mitä te äänestäjät oikein ajattelitte!
Voittaja suosikkini on ehdottomasti NORJA<3
Kaikki Norjaa äänestämään, tapahtuisi edes yksi oikeudenmukaisuus tässä kilpailussa.

Ihan käsittämätöntä

Ihan käsittämätöntä minunkin mielestäni ettei Kroatia päässyt jatkoon! Se oli yksi niistä minkä arvelin varmasti olevan jatkossa.

Kroatian putoaminen on

Kroatian putoaminen on käsittämätöntä. Armenialle toivon voittoa!

jos tälle linjalle

jos tälle linjalle lähdemme niin islanti koska ne ei ole vielä voittanu kertaakaan ja kappalekin ihan mukiinmenevä

Nyt kun Ruotsi ja Suomi ovat

Nyt kun Ruotsi ja Suomi ovat poissa pelistä, niin annetaan meidän suurimmat äänemme Islannille tai Tanskalle. Voitto Pohjoismaahan !!!!!

joo turkki tulee

joo turkki tulee pärjäämään toivottavsti voittais..itse ainakin äänestän..israel oli huono tyypillinen joiku,hieman vanhanaikainen samoin kuin irlanti..äänet kummallakin hyvät...mitä ruotsiin tulee niin en yhtään ihmettele..kappale huono ja esitys tylsä..

shokkina voi monelle olla vain se , että ruotsia on aina pidetty voittajana oli biisi mikä tahansa..jotenkin psykologista hurmosta aina tuon ruotsin kanssa..tietysti olisin toivonut kaikesta huolimatta ruotsille finaalipaikkaa..onhan se sentään hyvä naapurimaa

Ehdottomasti Turkki voittaa.

Ehdottomasti Turkki voittaa. :D :D <3 <3

Irlannin kappale oli komea

Irlannin kappale oli komea ja veikkaukseni on, että on kärkikahinoissa mukana ja voittajasuosikki, mutta mikään yllätys ei ollut, että Itäblokin maat jälleen kerran ovat finaalissa. Finaalissa tullaan näkemään taas kerran pisteiden jako naapurimaille.

Israel voittoon! Kappale

Israel voittoon! Kappale vetoaa vaikkei siitä ymmärräkkään :) ja jää muuten soimaan kertsit päähän...

Olen vuosien varrella

Olen vuosien varrella huomannut, että mielestäni parhaat kappaleet jäävät aina loppupäähän. No miten mahtaa tällä kertaa käydä. Nyt mielestäni ihan mukavia kappaleita on Belgialla ja Irlannilla, niin ja Suomella ehkä myös Espanja. Myös Kreikan esityksestä pidin siksi, että laulavat omalla kielellään ja että siinä on se kreikkalainen saundi.

Ruotsin olis pitäny

Ruotsin olis pitäny päästä jatkoon! Vaikka oli liika vibra smuidul mut hyv biisi. Ihme kisat. Hirveesti huonoja kappaleita.

Muut tippujat ymmärrän,

Muut tippujat ymmärrän, mutta miksi Kroatia tippui? Kisojen parhaita biisejä. Pöh.

Kyllä se on niin, että nuo

Kyllä se on niin, että nuo ns.euroviisut ovat muuttuneet pelleilyksi!!! jos jokin niinkin huono kappale kuin Venäjälläkin oli pääsi jatkoon niin panee miettimään kannattaako Suomen enään osallistua moiseen huonoon viihdeohjelmaan!

Hanurin kalman kosketus tuli

Hanurin kalman kosketus tuli todistettua - kaikki esiintyjät joilla oli hanuri mukana tippuivat armotta... welcome to hell, here's your accordion :p

Lähes tasaväkisesti noita

Lähes tasaväkisesti noita putoili,sekä idän että lännen kappaleita.Länsi alkaa väljähtyä eikä pysty tarjoamaan mitään parempaa.Kiitos tuomari-äänet.

Semifinaaleista jatkoon

Semifinaaleista jatkoon lähes kaikki itä-Euroopan (lähi-idän) maat. Onkohan tässä nykyisessä äänestys systeemissä jotain outoa?

Irlannin kappale on

Irlannin kappale on hirvittävää kuraa.

Ukrainalla vahva kappale ja

Ukrainalla vahva kappale ja naisella loistava ääni! Ei ehkä Euroviisuihin korrekti, mutta kerrankin on mukana (edes vähän) erilaisia kappaleita kuin diskohumppaa tai itseääntoistavia balladeja. Harmi Liettuan ja Viron putoaminen.

israelin harel skaatissa on

israelin harel skaatissa on todella karismaa ja hieno kappale / tulkinta, jännitti tosiaan äskeisessä semissä, turkki oli myös takuuhyvä

mitä hyvää tossa

mitä hyvää tossa armeniassa on?? miten se voi olla tuolla vedonlyönti tilanteessa mikä lie, kolmas? se ei ansaitsis edes finaali paikkaa.

Mielenkiintoinen

Mielenkiintoinen semifinaali. Israelin kappale ja laulaja oli kyllä hyvä.. siihen pisteeseen asti, kun veti kaikki korkeat alavireessä. Otti kyllä korvaan. Ei silti, hyvä esitys se kokonaisuutena oli. Irlanti oli ihan loistava. Bulgariasta pidin myös, mutta kertosäkeessä oli aivan liikaa pelkkää hoilailua. Ukraina taas ihan jäätävän karsea, en olisi finaaliin päästänyt.

Unohdin Norjan, erinomainen

Unohdin Norjan, erinomainen tänäkin vuonna. Ja Espanja on mukava... Lisään Norjan omiin voittajasuosikkeihin.

Juu harmi, että Harel ei

Juu harmi, että Harel ei onnistunut tänään ihan sataprosenttisesti, mutta hän jännittää suuria esiintymisiä niin paljon, ettei saa nukutuksi päiväkausiin, että mitä todennäköisimmin se kuului äänessä tänään... Israelin omassa finaalissahan poika lauloi kuitenkin täydellisesti, enkä ole muutenkaan nyt 4-5 vuoden aikana, joina olen uraansa seurannut, kuullut häneltä yhtä haparoivaa esitystä kuin tänään... Toivottavasti siis nyt varmistunut finaalipaikka tuo kauniita unia ennen lauantaita, jolloin ISRAEL todellakin VOITTAA euroviisut!!

Pääasia että Ruotsi

Pääasia että Ruotsi tippu. Ärsyttävä vibraatto akalla, kuin lampaan bä-ä-ä-ä-ääää. Seittemästä tippuneesta olisin ittekin tiputtanut viisi. Aika hyvin! Kroatia oli tosi hyvä mutta tippu, harmi.

jatkoon menijät olivat

jatkoon menijät olivat hyvät lukuun ottamatta: ukrainaa, georgiaa JA TANSKAA! niiden tilalla olis jatkoon saanu ehdottomasti mennä: kroatia,liettua ja sveitsi.

Löytyisikö lauantain

Löytyisikö lauantain voittaja näistä neljästä: Israel, Georgia, Irlanti tai Serbia, viimeksi mainittu oli ehkä hyväntuulisin kipale? Georgia ei ole vielä voittanut, joten sinne vaan! Valko-Venäjän Butterflies oli visuaalisesti upea, mutta poliittisista syistä ei päässe kärkipaikoille.

Israel on todella hyvä,

Israel on todella hyvä, paitsi lopussa lauloi falskasti...

Uskomattoman hyvä ja

Uskomattoman hyvä ja koskettava Israel voittaa tänä vuonna! Harel Skaat on upea ja karismaattinen laulaja:)

Uskomatonta että Ruotsi

Uskomatonta että Ruotsi tippui;D Siellä on jo maansuru meneillään...

kypros ja israel oli hyviä

kypros ja israel oli hyviä

ruotsin ja bulgarian olis

ruotsin ja bulgarian olis pitäny mennä finaaliin. Armenia, romania ja ukraina oli taas ihan per***estä

Viisu-uutiset