yle.fiEuroviisut tuo Twitter-viestit TV-ruutuun

Julkaistu To, 06/05/2010 - 15:13
  • Twitter-lintu (Kuva: stockgraphicdesigns.com)
  • YLE tuo tämän vuoden Eurovision laulukilpailuiden yhteydessä ihmisten viisuja käsittelevät Twitter-viestit myös televisioruutuun. Semifinaalien ja viisufinaalin aikana Twitteriin lähetetyt viestit saa ohjelman aikana näkyviin YLEn Teksti-TV:stä.

Twitter on suuren suosion saanut mikroblogipalvelu, jossa ihmiset julkaisevat enintään 140 merkin mittaisia viestejä. Twitteriä käytetään ahkerasti suurten TV-tapahtumien yhteydessä, jolloin ihmiset jakavat palvelussa omia mielipiteitään ohjelmasta yhdessä toisten katsojien kanssa. YLE tuo toukokuussa ensimmäistä kertaa Euroviisuihin liittyvät Twitter-viestit televisioon.

Näin osallistut

Kommentoi viisuja, tv-ohjelmaa tai artisteja lähetyksen aikana mikroblogipalvelu Twitterissä. Jos haluat viestisi myös ruutuun, muista lisätä siihen #euroviisut. Näin merkityt viestit tulevat Teksti-TV:n julkaisujärjestelmään, josta valitaan julkaistaviksi päätyvät viestit. Teksti-TV:n toimitus pyrkii näyttämään mahdollisimman monta kommenttia, mutta valitsee näkyville yhden kommentin kerrallaan, jotta tv-kuvan seuraaminen voi samalla jatkua sujuvasti.

Kommenttien valinnassa suositaan asiallisia, aiheeseen liittyviä, linkittömiä, mainoksettomia kommentteja, joissa ei mainita muita hashtageja. Kannattaa siis kommentoida lyhyesti ja ytimekkäästi, kuten tweet-mittaan hyvin sopiikin.

Näin seuraat viestejä

Säädä televisiosi Teksti-TV:n sivulle 398. Avatessasi sivun viisulähetyksen aikana näet ruudullasi ihmisten Twitter-viestit tekstityksen tavoin. Voit toki seurata viestejä myös netissä.

Missä lähetyksissä Twitter-viestit ovat käytössä?

Oslon Euroviisuissa Teksti-TV:n Twitter-palvelu on käytössä molempien semifinaaleiden (tiistai 25.5. kello 22.00-00.00 ja torstai 27.5. kello 22.00-00.00) ja finaalin (lauantai 29.5. kello 22.00-01.00) aikana. Palvelua testataan YLE TV2:n esikatseluiden aikana, mutta varsinaisesti se on käytössä vasta semifinaaleissa ja finaalissa.

Kommentit

Ranska voittaa...

Ranska voittaa...

Tanska teki viisaasti,

Tanska teki viisaasti, palkkasi huippusuositun venäläisartistin, näin saadaan kymmenetmiljoonat venäläiset äänestämään Tanskan kappaletta.

eurovision ihana mun

eurovision ihana mun lepparit ovat ekas semifinlisa suomi,kreikka,islanti,serbia,belarus jos nä päse ni sit on hyvää.

Viisu-uutiset