Pe 11.06.2010 @ 21:14YLE, Atuubi

Ajankohtaisohjelmat selvitti: Katainen suosikki pääministeriksi

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Katainen on suomalaisten selvä suosikki seuraavaksi pääministeriksi. Toiseksi suosituin, keskustalainen hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi jää selvästi Kataisesta.
 

YLE:n Ajankohtaisjournalismin Taloustutkimuksella teettämässä kyselyssä kysyttiin, kuka oli paras henkilö Suomen seuraavaksi pääministeriksi. Kuluvalla viikolla tehtyyn kyselyyn osallistui vajaat 1000 suomalaista.
 

Kyselyyn vastanneista 23 prosenttia pitää Kataista parhaana seuraavaksi pääministeriksi, Kiviniemeä kannattaa 16 prosenttia.
 

Suosiossa kärkiparia seuraavat: eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma (sd) 9 prosenttia, elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk) 8 prosenttia, ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrynen (kesk) 6 prosenttia, puheenjohtaja Jutta Urpilainen (sd) 5 prosenttia, eduskunnan puhemies Sauli Niinistö (kok) 3 prosenttia, puheenjohtaja Timo Soini (PS) 2 prosenttia ja ulkoministeri Alexander Stubb 2 prosenttia.
 

Kataisen suosiossa on merkittävää, että hän yltää myös keskustaa äänestävien keskuudessa yhtä suosituksi kuin Pekkarinen, vain Kiviniemi kiilaa edelle. Kiviniemi puolestaan pärjää SDP:n kannattajien joukossa yhtä hyvin kuin puolueen puheenjohtaja Urpilainen, vain Heinäluoma on suositumpi.

Lisää aiheesta Yle uutisissa.
 

1 kommentti

Jutun otsikko on aivan väärin ja yliarvostettu. Jos sen tarkoituksena on juttuunne tutustuminen niin menettely on väärä, lukijaa aliarvostava. Sitä ei Yleltä voi odottaa tai uskoa. Hyvin tiedätte, että +-3%-yksiköllä Kataisella voi olla yhtähyvin 20% ja Kiviniemellä puolestaan ylimmillään 19%, joten otsikkonne on niin väärin niin väärin. Mutta jos tarkoituksenne on mainostaa kokoomusta ja Kataista niin sitten, mutta siihen ei Yleisradiolla ole varaa eikä syytä nyt kun puoluepolitiikka poistui edellisen tj:n mukana. Sitten Taloustutkimus Oy on ke.Eero Lehden (kok) omistama. Mielellään näkisi, että käyttäisitte joitain muitakin tutkimusyhtiöitä silloin kun tehdään vakavasti otettavia tilastotutkimuksia. Hyvin tiedätte, että meille katsojille/kuuntelijoille on tärkeätä, että Yle säilyy luotettavana viestintäyhtiönä niin keskittykää vaativimpiin mielipidemittauksiin ja harvemmin. Ja nyt tulee Kiviniemestä (kes) pääministeri haluaa Katainen (kok) tai Yle mitä tahansa. Meillä toimii demokratia siten, että keskustan 2500 puoluekokousedustajasta 1370 päätti, että koko Suomen pääministeri on Kiviniemi.

Ajankohtaisputki

Tuubin täydeltä asiaa!

A-tuubi on uusi monimuotoinen ajankohtaiskanava netissä!

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu