Ke 01.12.2010 @ 14:04Riku Siivonen, kirjoittaja

Isoveli kalvaa

Pelko liittyi etenkin uusiin tietoverkkoihin. Pelättiin, että kohta kaikilla pitää olla sirut ihon alla, jotta valtio pääsee valvomaan. Tai joku.

Mutta sittenhän kävi niin, että me kuljetamme siruja vapaaehtoisesti mukanamme. Kerromme missä olemme, mitä teemme ja kenen kanssa. Tässä viime vuosien sosiaalisen median huumassa se valvonta-aspekti on jotenkin unohtunut. Niin on aika monelta muultakin. Ei näy juttuja mediassa. Enemmän ollaan huolissaan siitä, mitä bitteinä sanottuja tyhmyyksiä työnantajat voivat löytää jälkikäteenkin.

Muuten edistysmieliset ovat lähinnä sitä mieltä, että uusi teknologia mahdollistaa yhä laajemman demokratian ja tiedon jakamisen. Kyllä, mutta onko tulevaisuuden verkko kovin demokraattinen? Jo nyt operaattorit ja hakukoneet ohjailevat tuloksia yhteistyökumppaneidensa mukaan: et näe kaikkea sitä mitä on. Jo nyt valtiot kontrolloivat tietoliikennettä. (Mutta ei tilanne niin paha ole, uskoo The Scientific American: http://ht.ly/3fCmD) Ja muistammehan me Nokia Siemensin Iran-kaupat ja niiden seurauksen toisinajattelijoille.

Ehkä kohta syntyy retromuoti, jossa Big Brother on taas epämuodikas.

Ajankohtaisputki

Tuubin täydeltä asiaa!

A-tuubi on uusi monimuotoinen ajankohtaiskanava netissä!

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu