Pe 15.01.2010 @ 13:33Petri Sarvamaa

Hazard, Halme ja demokratia

Kirjoitin Uuden Suomen verkkosivuille blogimerkinnän Kaarina Hazardin Halme-kirjoituksesta.


Kirjoitukseni ei ollut hetken purkaus. Ymmärsin tasan tarkkaan Kaarina Hazardin yhdeksi maaliksi tietynlaisen median/tavan käsitellä asioita. Mutta epäonnistuneen mediakritiikin takaa huokui sellaista kylmää, joka vaati mielestäni todella topakan reaktion.


Halusin mennä kokonaan olettamani Hazardin ”ilmitason” ohi (joskin kyseenalaistan senkin) ja avata keskustelun kulttuurimafiasta, joka esiintyy todellista älyään, tunneälyään ja sivistystään varmemmalla äänellä. Tämä valittujen joukko täyttää ne tunnusmerkit, joita sille yleensäkin asetetaan; ns ”Habermas-testi” on läpäisty. Tällä viittaan yleensä eurooppalaisessa ja varsinkin suomalaisessa yhteiskuntatieteellisessä opetuksessa ja keskustelussa suuresti rakastetun Jürgen Habermasin nimeen.


Kuinka usein sinä olet kuullut erilaisissa yhteiskunnallisissa kaljamukikeskusteluissa näiden älykköjen heiton ”no sehän nyt on täys idiootti!” Minä olen kuullut. Olen kuullut niin monta kertaa, että nyt oli aika heittää kapula rattaisiin. Hazardin kirjoitus paljasti taustaltaan mielestäni ilmiselvästi mediakritiikkiin liittymättömiä ajatuksia, jotka ovat elitistisiä ja suvaitsemattomia.


Minua on nyt syytetty mm. "natsikortin" pelaamisesta. Siis siitä, että leimataan joku kevyin tai olemattomin perustein natsiksi, ilman sen suurempia tunnon tuskia. Natsiksi en Hazardia ole nimitellyt. Sen sijaan fasismin siemen itää hyvinkin sellaisessa maaperässä, josta Hazardin ajatukset kumpuavat. Siinä maaperässä joku muu kuin äänestäjä tietää paremmin, ketä pitäisi oman edun vuoksi äänestää. Tällainen ajattelu ei rakenna yhteiskuntaa yhtään sen enempää tai vähempää kuin ”itähelsinkiläisten luusereiksi leimattujen” mielipiteet ja äänestyspäätökset.


Ja aivan oikein. Habermas ei argumentoi koskaan ”no sehän nyt on täys idiootti”.

Keskustelu jatkuu A-tuubissa! Keskusteluun tästä
 

8 kommenttia

ikäänkuin ei olisi tärkeämpiä asioita keskusteltavaksi!

Anonyymi kirjoitti:

ikäänkuin ei olisi tärkeämpiä asioita keskusteltavaksi!

Tutustukaapas tuohon foorumiin. Suhteellisen uutta ja voimakasta näkökantaa? Tämän tapainen ajattelu tulee varmasti lisääntymään lujaa vauhtia lähivuosina.
http://www.foorumi.info/miestentasaarvo/viewtopic.php?t=231

Minun serkkuni äänesti Halmeen eduskuntaan VITSINÄ pilkatakseen eduskuntaa. Työläinen kun on.

hyvä

Uskon sinua, Petri Sarvamaa, kun sanot, ettei kirjoituksesi ole "hetken purkaus".
Kaarina Hazard avasi kolumnillaan kaikki pidikkeet mm. naisvihaajien ja ns. maahanmuuttokriittisten leirissä. Tunteet käyvät niin kuumina, että hurskastelu ja kaksinaamaisuus näyttää sieltä vain ihan vähän teeskennellyn raivonpunaisen savuverhon takaa suoraselkäisyydeltä ja rohkeudelta. Ollaan oikein miehissä lähdetty femakkojahtiin!

Luin Hazardin kolumnin uudelleen, ja se alkoi tuntua erittäin osuvalta. Halmeesta otetaan todellakin nyt kaikki irti, joka ikinen mahdollisuus poliittisten irtopisteiden keruuseen. Mikä tilaisuus. Ihanan kamalaa!

Pitäkää kiirettä, pöyristyneet pojat, ei tämä kauan kestä. Kohta jostain pullahtaa uusi "kohu".

Radiossa eilen kuultu Taustapeili oli hyvä esimerkki tuosta kulttuurimafiasta.

Neljä samanhenkistä keskustelijaa päivitteli poissa olevan jäsenensä kolumnista noussutta närkästystä. Kolumnin arvostelijoista käytettiin nimiä puskista ampujat, luuserit ja silauksena kehotettin hankkimaan elämä. Itse kolumnia ei käsitelty sanallakaan.

Omiahan tämä piireihin päässyt joukko ei arvostele. On vain
ne muut, jotka eivät ymmärrä. Saattavat jopa äänestää väärin.

Hazardin määritelmähän on

Hazard=Potential source of harm

eli ei ihme että tuottaa tuskaa. Tekis sitä vaan itselleen.

Kaikki ahtaajat voi karkottaa Siperiaan. Uusia työttömiä tilalle löytyy satojatuhansia Suomesta. Kellään ei ole Ahtaajien vaatimaa ja kiristämää muutosturvaa.

Ajankohtaisputki

Tuubin täydeltä asiaa!

A-tuubi on uusi monimuotoinen ajankohtaiskanava netissä!

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu