Pe 21.01.2011 @ 10:43Virpi Hukkanen

Tahdon D-vitamiinini auringosta!

Kun aurinko paistaa keväällä pimeän talven jälkeen, tekee mieli mennä ulos ja kääntää kasvot kohti aurinkoa. Harvoinpa olen tullut ajatelleeksi, että tässä sitä tankataan tyhjäksi huvenneita D-vitamiinivarastoja.


Kuutisen lasillista maitoa ja kolme kala-ateriaa jää itseni lisäksi monelta muultakin suomalaiselta juomatta ja syömättä. Sillä dieetillä D-vitamiinin tarve tulisi tyydytettyä talvellakin, sanovat viralliset suositukset.


Vai onko lähes litra maitoa ja kala sittenkään tarpeeksi? Naapurin rouva esitteli luontaistuotekaupasta ostamiaan purkkeja ja luennoi, kuinka viralliset suositukset ovat ajastaan jäljessä. Hän syö 50 mikrogrammaa päivässä pillereinä. Moni asiantuntija suosittelee niin.


D-vitamiinista pursuaa uutta tietoa jatkuvasti. Terveysalan uutiset kertovat vitamiinin lähestulkoon takaavan terveen, pitkän ja onnellisen elämän. Puhelimessa virallinen suositustentekijä ampuu alas uutiset. Vain vaikutuksista luuston terveyteen on kiistaton tieteellinen näyttö.


Mitä ja ketä uskoa? Keittiöni kaapista löytyy monta D-vitamiinipurkkia. Epätietoisuuden vallassa otan pillerin tai kaksi jostakin niistä – 7,5, 10 tai 25 mikrogrammaa. Vain siitä olen varma, että ihminen on luotu tropiikkiin. Siellä aurinko paistaa aina ja D-vitamiinia ei tarvitse syödä purkista.

Asiasanat: 

4 kommenttia

Miksi ihmisen olisi pakko jouda maitoa ??

Yli 50 vuotta olen pärjännyt ilman maitoa ja olen jo yli 70 vuotias ??

Kuka ossoo selittöö, miksi oon vielä elossa??

Tekis ny hallitus edes jotain.
Kekkosen aikana paisto aurinko enemmän.

Ylen D-vitamiiniohjelma asiantuntijoineen ansaitsee ehdottomasti tiedonjulkistamispalkinnon. Niin päteviä olivat keskustelijat puolustaessaan 10, 50, 80, 150 mg annostuksia.
Verovaroillamme maksetut THL, JHL tai mitä ne ovatkaan ovat oivallinen satsaus kansakunnan hyvinvointiin !

Järkeä saa käyttää tässä asiassa, tiedä mitä syöt. Käytä pillereitä lisänä jos et mielestäsi D:tä muualta saa tarpeeksi.

Ajankohtaisputki

Tuubin täydeltä asiaa!

A-tuubi on uusi monimuotoinen ajankohtaiskanava netissä!

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu