To 04.11.2010 @ 14:20Janne Ikonen, A-talk

Posti ja maailmankatsomus

Tuottaako mahdollisimman vapaa kilpailu parhaat palvelut, vai johtaako se siihen, että palveluita tuotetaan mahdollisimman halvalla ja lähinnä siellä, missä se on kaikkein kannattavinta? Tämä kysymys on hallinnut keskustelua uudesta postilaista. Nyt keskiössä on Itella, entinen Suomen Posti, mutta sama keskustelu on käyty aiemminkin uudestaan ja uudestaan.


Jälleen pintaan noussut keskustelu osoittaa, että talouspoliittisen vastakkainasettelun aika on kaikkea muuta kuin ohi. Meillä on varsin selkeästi markkinaoikeisto, joka vannoo kilpailun siunauksellisuuden nimeen. Toisaalla on markkinavasemmisto, joka uskoo horjumatta oikeudenmukaisen valtio-omistajan ideaaliin.


Itse asiassa nyt, yhteiskunnan markkinaehtoistuessa hyvää vauhtia, olisi tilausta nimenomaan perinteiselle oikeisto-vasemmisto –arvokeskustelulle. Tämän keskustelun rajat eivät nykyaikana varmaankaan kulkisi perinteisiä puoluerajoja pitkin, mutta se ei saisi olla keskustelun esteenä. Vaalien alla olisi hyvä laittaa liput liehumaan puolin ja toisin. Sinällään tärkeiden asiakysymysten ohella nyt pitäisi tarttua taas myös ihan siihen, että millaisen maailmankatsomuksen pohjalta kukin taho näitä asiakysymyksiä lähestyy.

A-talk: Postista bisnestä to 4.11. klo 21.05 TV1

Asiasanat: 

2 kommenttia

Kyllä on härskiä oikeiston vaatimukset postin kilpailuttamiselle. Ää-
nestäkäämme Suvi Linden ja Sampsa Kataja pois eduskunnasta.

Kyllä Lapin Sivu Kylien Asukkeja koetellaan Ukkoja ja Mummoja Simputetaan Kyttäämään milloin Posti suvaitsee tulla moni asia vaikeutuu kun siirtyy seuraavalle Päivälle esm Lääkäri Palvelut ja Kokeissa käyntien sovittaminen Tilaus Palvelu Autojen kanssa menee kyllä jo liian pitkälle !
Olisi paikallaan Ministerin Kahlata Lumi Kinoksessa kyttäämässä jotakin Lähetettä !!!

Ajankohtaisputki

Tuubin täydeltä asiaa!

A-tuubi on uusi monimuotoinen ajankohtaiskanava netissä!

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu