To 10.12.2009 @ 17:54augi

YLE JULKISTAA AJANKOHTAISJOURNALISMINSA PELISÄÄNNÖT

YLE:n ajankohtaisjournalismin tehtävä on selvittää yhteiskunnallisia kysymyksiä ja niiden taustoja, kertoa epäkohdista ja paljastaa vallan väärinkäyttöä. YLE:lle on tärkeää, että yleisö voi luottaa journalistisiin toimintatapoihin.

YLE TV2:n ”Silminnäkijä: Matin talot” –ohjelman sisältämien, anonyymiin lähteeseen perustuvien tietojen julkistaminen herätti vilkkaan julkisen keskustelun, jossa YLE:n ajankohtaisjournalismin toimintatapoja on käsitelty monesta näkökulmasta. Tämän vuoksi YLE julkistaa ajankohtaisjournalisminsa eettiset pelisäännöt yleisölle.

”Pelisääntömme perustuvat journalismia Suomessa sääteleviin juridisiin ja eettisiin säädöksiin ja ohjeisiin. Haluamme nyt julkisesti kertoa toimintaperiaatteemme suhteessa keskeisiin journalistisiin kysymyksiin, kuten esimerkiksi nimettömien lähteiden käyttöön”, sanoo YLE Ajankohtaisjournalismin päällikkö Jyrki Richt. ”On hyvä, että eettiset pelisäännöt ovat läpinäkyvästi yleisön saatavilla ja arvioitavissa.”

Pelisäännöissä korostetaan mahdollisimman avointa keskustelua journalistisista ratkaisuista toimitusyhteisön sisällä, jotta mahdolliset juridiset ja eettiset ongelmat kyetään ennakoimaan.

YLE:n ajankohtaisjournalismin eettiset pelisäännöt ovat luettavissa kokonaisuudessaan YLE:n nettisivuilla osoitteessa:
http://atuubi.yle.fi

 

10.12.2009

Jyrki Richt,
YLE Ajankohtaisjournalismin päällikkö

 

1 kommentti

Jyrki, Jyrki. Uskottavuutta arvioidaan toiminnan ei tyhjien vakuuttelujen mukaan. Lautakasajuttu kyllä romutti YLEn uskottavuuden.

Ajankohtaisputki

Tuubin täydeltä asiaa!

A-tuubi on uusi monimuotoinen ajankohtaiskanava netissä!

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu