Ti 20.01.2009 @ 12:23admin

Ei minun naapurilähiööni

Vuoden ensimmäinen Nimby- (Not In My BackYard, ei minun takapihalleni) palkinto menee Helsinkiin, kaupunginvaltuutettu Laura Rädylle. Kokoomuslainen sosiaalilautakunnan varapuheenjohtaja osoittaa reipasta ei minun takapihalleni -henkeä vastustamalla turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksia.

Rädyn kielteinen asenne ulottuu kiitettävän pitkälle. Töölöläinen valtuutettu nimittäin torppaa keskukset, joita kaavaillaan, ei suinkaan naapurikortteliin vaan naapurikaupunginosaan.

Kalliossa on kuulemma niin paljon asunnottomia narkkareita, että se ei ole sopiva paikka turvaa hakeville. Uudenmaankadulla taas on niin kallista asua, ettei sinne voi tavallinen kaupunkilainen muuttaa. Ei sinne nyt pidä ainakaan turvapaikanhakijoita päästää. Muuallakaan kantakaupungissa ei kuulemma ole tilaa turvapaikanhakijoille, koska keskustaan on jo tulossa asunnottomien tukiasuntoja.

Mahtaako Rätyä kismittää se, että omat varat eivät riittäneet kämppään Helsingin ytimestä? Vaiko sittenkin se, että Töölöön on tulossa niitä asunnottomien tukiasuntoja?

Rädyn mielestä Helsinkiin toki voidaan sijoittaa turvapaikanhakijoita. Sopivaa paikkaa ei vain näytä löytyvän. Jos saan veikata, niin se Rädyn mielestä tuskin on ainakaan Töölössä.

Antti Tuominen
toimittaja, A-tuubi

1 kommentti

vaan missä asuu Tuominen?

Ajankohtaisputki

Tuubin täydeltä asiaa!

A-tuubi on uusi monimuotoinen ajankohtaiskanava netissä!

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu