Ma 20.09.2010 @ 09:36Tiina Merikanto, Ajankohtainen kakkonen

Millaista apua kotiin?

Kaikkihan me haluamme asua kotona mahdollisimman pitkään, vanhanakin. Tämä on myös valtakunnan virallinen tahtotila. Laitospaikkoja puretaan kunnissa kiihtyvällä vauhdilla ja tarjolla pitäisi sitten olla apua kotiin: kotihoitoa. Mutta onko ja jos on minkälaista?

Kotona heitteillä -ohjelmaa tehdessäni, mietin useasti, että jos meno jatkuu nykyisenä tai pahenee, toivottavasti minulla on riittävästi rahaa ostaa sellaista apua, jota vanhana tarvitsen. Avun tarve ja tarjonta ei välttämättä nykymaailmassa kohtaa. Liian usein annetaan sitä apua, mitä on tarjolla, ei sitä, mitä ihminen tarvitsee. Minulta voi sujua ruuan laitto, muttei kaupassa käynti. En haluaisi olla vankina kotona, vaikka en itse pääse ulos. Toivoisin, että joku siivoaa ja nostaa lasinsirut lattialta. Mieluiten söisin ruuat lämpimän ja tiskatuista astioista. Ajatusten vaihdosta nauttivana ihmisenä, olisi mukava myös puhua jonkun kanssa, edes joskus.

Vanhana keski-ikäisen maailmaan luonnollisena kuuluvat asiat muuttuvat erityistoiveiksi. Tehdään paljon, mutta vahoja ihmisiä ei kuunnella heidän omassa asiassaan. Ohjelmaa tehdessäni näin paljon välittämistä, mutta myös välinpitämättömyyttä. Kotona voi olla heitteillä Suomessa, jo nyt.


 

Ajankohtaisputki

Tuubin täydeltä asiaa!

A-tuubi on uusi monimuotoinen ajankohtaiskanava netissä!

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu