Duodecim palkitsee toimittaja Tiina Merikannon

Filosofian maisteri, Master of Arts Tiina Merikanto (s.1958) on kokenut journalisti, joka on keskittynyt erityisesti sosiaali- ja terveysalan kysymyksiin Ylen Ajankohtaisessa Kakkosessa ja Silminnäkijä -ohjelmasarjassa. Merikannon aiheet ovat käsitelleet usein terveydenhuollon rahoitusta, järjestelmiä ja sairauksien hoitoa, ja hän on kyennyt avaamaan monimutkaisiakin asioita ymmärrettävästi ja oivaltavasti suurelle yleisölle. Hän tekee työtään asiantuntijoita, potilaita ja omaisia arvostavasti, mutta samalla objektiivisesti, realistisesti ja monipuolisesti.

Tiina Merikannon toimittamat dokumentit perustuvat pitkäjänteiseen asioiden seuraamiseen ja asiantuntemukseen ja osoittavat laajojen kokonaisuuksien hallintaa. Hän on ottanut esille rohkeasti mutta lämpimään sävyyn vaikeita ja usein vaiettuja asioita, jättäen katsojalle runsaasti ajattelemisen aihetta. Mm. dokumentit Lähtölaskenta ja Pitkät jäähyväiset tuottivat runsaasti palautetta ja katsojien kiitosta Alzheimerin taudin, saattohoidon, kuoleman ja omaishoitajien arjen käsittelystä.

Selkeäsanaisena esiintyjänä ja hyvänä keskustelijana Merikanto kutsutaan usein paneelien ja keskustelujen vetäjäksi ja osallistujaksi. Viimeisen vuoden aikana hän on edistänyt tällä tavoin esimerkiksi sikainfluenssaan liittyvää julkista keskustelua ja tiedotusta.

Aktiivisena järjestötoimijana Tiina Merikanto on vaikuttanut laajemminkin toimittajakunnan osaamiseen ja ymmärrykseen lääketieteestä ja sosiaalikysymyksistä. Lääketieteen toimittajat ry:n hallituksessa hän on järjestänyt koulutustilaisuuksia ja päättäjätapaamisia, Terveysakatemian suunnitteluryhmässä hän on päässyt vaikuttamaan toimittajille suunnattuun terveydenhuollon koulutukseen.

Vuodesta 1984 jaetun Duodecimin tiedottajapalkinnon tarkoituksena on kannustaa yleisölle suunnattua lääketieteen tiedotusta ja parantaa lääketieteen arvostusta yleisön keskuudessa. Joka toinen vuosi jaettava palkinto voidaan antaa henkilölle, ryhmälle tai yhteisölle, joka on ansiokkaasti tiedottanut lääketieteestä suurelle yleisölle. Palkinto jaetaan vuorotellen lääkäreille ja toimittajille. Lisätietoja palkinnosta osoitteesta www.duodecim.fi
 

Ajankohtaisputki

Tuubin täydeltä asiaa!

A-tuubi on uusi monimuotoinen ajankohtaiskanava netissä!

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu