Ti 25.01.2011 @ 09:08Timo Harakka

Guggenheim joka vaalipiiriin

Kulttuuriväki on miettinyt kuumeisesti, mitä Suomi tarvitsee juuri nyt, ja vastaus on: museon. Suomi tarvitsee museon.

Se on yllättävää, sillä juuri äsken kerrottiin, että Suomessa on yli tuhat museota, joissa ei käy ketään (HS 10.1.). Joidenkin kotiseutumuseoiden rauhaa ei häiritse vierailija edes joka viikko. Jopa Helsingissä Ateneumin kävijämäärä lähes puolittui ja Kulttuurien museo suljetaan kokonaan.

Mutta tämä uusi museo olisikin Guggenheim, monikansallinen ketju. Helsinkiläiset ovat niin imarreltuja ulkomaalaisten huomiosta, että suunnitteluun on varattu jo kaksi miljoonaa euroa (HS 19.1.).

Bilbaossa Espanjassa sijaitseva Guggenheim on arkkitehtoninen nähtävyys, jota kävi ihmettelemässä melkein miljoona turistia viime vuonna. Helsinki haluaa samanlaista WOW-arkkitehtuuria.

Tämäkin on yllättävää, sillä tähän saakka Helsinki on kaikin voimin estänyt WOW-arkkitehtuurin. Ei mitään hotelleja Kauppatorille tai tanssilavaa keskustaan. Ja kun vihdoin päätettiin rakentaa kallis Musiikkitalo, niin pidettiin tarkasti huoli, ettei se vain näytä kalliilta tai hienolta. Tasa-arvon nimissä kateellinen suomalainen ei hyväksy, että julkinen rakennus on näyttävämpi kuin oma tiilitalopaketti.

Hienoja suunnitelmia on jo tehty, mutta Suomessa kun ollaan, on varma, että rakennuskulut moninkertaistuvat ja lopputulosta karsitaan niin, että jäljellä on enää Guggenklein.

Varsinkin, kun sitä ei voi missään tapauksessa rakentaa Helsinkiin. Ei kestänyt kuin kaksi päivää, kun vantaalainen kunnallispoliitikko vaati, että Guggenheim on saatava Tikkurilaan, jossa on jo valmiiksi Heureka, Sokos-hotelli Tulisuudelma ja K-Supermarket Yliveto.

Jos keskusta pysyy vallassa, on varmaa, että Guggenheim hajasijoitetaan muualle Suomeen. Eihän Espanjan Guggenheimkaan sijaitse Madridissa eikä Barcelonassa, vaan työttömyyden ja terrorismin riivaamalla baskialueella. Suomen uusi turistinähtävyys on siis rakennettava Kuusankoskelle. Tai lakkautettavaan varuskuntaan Kontiolahdelle.

Myös Kainuu on vahva vaihtoehto Guggenheimille, joka tukee paikallisia yrityksiä ja työllisyyttä.

Ja kun kyse ei ole taiteesta vaan turismista, niin järkevintä on tukea Guggenheimilla Lapin matkailua. Paavo Väyrysellä olisi varmasti tilaa Keminmaalla, ja piirustuksetkin saadaan ilmaiseksi Nova-yhtiöltä. Silti on melkein varmaa, että museo rakennetaan lopulta Rovaniemen Santa Claus Parkkiin. Näin saadaan Joulupukin oma Taidemuseo – Julgubbenheim.

Vaalit lähestyvät, joten nyt on jokaisella ehdokkaalla täysi oikeus luvata Guggenheim omaan vaalipiiriin. Niitä tulee siis neljätoista ja vielä yksi Ahvenanmaalle. Tai sitten ei ollenkaan.
 

1 kommentti

Kuopio näky kijoittajan listalta jiäneen pois ?
Kuopiojjoon kun parraillaan suunnitellaan Turistiryssee, niin myö jo vähän ennätettii suunnitella sen taiderakennelman sijoittamiseks tämän tulevan rysän kylykijäiseks ja vähän kalakukon näköiseksii, nimeekii aateltii savolaisemmaks;

"Ahvenkugelsheimiks"

Ajankohtaisputki

Tuubin täydeltä asiaa!

A-tuubi on uusi monimuotoinen ajankohtaiskanava netissä!

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu