Ke 10.02.2010 @ 16:58A-tuubi

Toimittaja Tiina Merikannolle Vuoden seniorityö -palkinto

Toimittaja Tiina Merikannolle Vuoden seniorityö -palkinto

YLEn Ajankohtaisen Kakkosen toimittaja Tiina Merikanto on saanut Vuoden seniorityö -palkinnon. Palkinnon myöntää Suomen Senioriasiainliitto tunnustuksena ikääntyvien ja ikääntyneiden fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämisestä. Palkinto jaettiin nyt ensimmäisen kerran.

Merikanto palkittiin Ajankohtainen Kakkonen Special -sarjassa esitetystä ohjelmasta Pitkät jäähyväiset. Siinä seurataan 10 vuoden ajan Alzheimerin tautia sairastavan, nyt jo edesmenneen Maire Suojasen ja tämän puolison ja omaishoitajan, Kalevi Suojasen elämää. Tiina Merikanto jakoi palkinnon ohjelman toisen päähenkilön, opettaja Kalevi Suojasen kanssa.

Palkintoperustelujen mukaan Tiina Merikanto ja Kalevi Suojanen ovat ihmisarvon, eettisyyden ja vastuullisuuden puolestapuhujia. Pitkät jäähyväiset -ohjelmassa he ovat tarttuneet vaikeisiin ja vaiettuihin asioihin, joita he käsittelevät syvällisesti pohditulla ja neutraalilla tavalla.

Palkinnon myöntäneen Senioriasiainliiton mukaan Tiina Merikanto on tuonut iäkkäiden asemaa käsittelevissä ohjelmissaan monipuolisesti, rehellisesti, rauhallisesti ja luotettavasti esille iäkkäiden arkeen kuuluvia ongelmia ja vanhuspalveluiden puutteita. Toisaalta hän on kertonut myös myönteisestä kehittämisestä kuten senioriopiskelun, liikunnan ja ihmisarvoisten pitkäaikaispalvelujen järjestämisestä. Merikannon toimittamat ohjelmat iäkkäiden syrjinnästä osoittavat hänen sydämensä olevan unohdettujen ja mitätöityjen vanhusten puolella.

Pitkät jäähyväiset lähetetään uusintana YLE TV2:ssa pitkäperjantaina 2.4. klo 14.30.

Ohjelman voi katsoa myös YLEn Elävän arkiston sivuilta, yle.fi/elavaarkisto.


 

Ajankohtaisputki

Tuubin täydeltä asiaa!

A-tuubi on uusi monimuotoinen ajankohtaiskanava netissä!

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu