Ma 15.11.2010 @ 15:52Timo Harakka

Tuomion profeetta populistien keskuudessa

Markku Uusipaavalniemen loikkaus keskustasta perussuomalaisiin ratkaisi kaksi ongelmaa. Kapinallinen kansanedustaja tarvitsi uuden kodin. Ja perussuomalaiset tarvitsevat jonkun, joka ymmärtää taloutta. Tätä riemuitsi eduskuntaryhmän puheenjohtaja Raimo Vistbacka. Puheenjohtaja Timo Soini sovitteli tulokkaalle heti jopa ministerin salkkua.

Perussuomalaisten talousratkaisut ovat jopa populistipuolueelle varsin helppohintaisia. Timo Soini tarjoaa velkaantuvalle Suomelle kahta säästökohdetta: että lopetetaan kehitysapu sekä EU:n jäsenyys. Siitä, millaista vahinkoa suomalaisille yrityksille EU:n ulkopuolelle joutuminen aiheuttaisi, Soini ei kanna vastuuta.

Protestipuolue voi tottakai luottaa siihen, että se ei joudu vastaamaan huutoonsa. Mutta kun Soini itsekin pohtii hallitukseen menoa, media voisi vihdoin vaatia huulenheiton sijaan toteutettavia ja tuntuvia säästökohteita. Pakolaisten vastaanotto tai puoluetuki ovat valtion budjetissa vain promilleluokan menoja.

Valtiovarainministeri Uusipaavalniemi on painajainen, paitsi lehtien otsikontekijöille, myös poliittiselle eliitille. Hänen mielestään Euroopan pitäisi ottaa Yhdysvalloista mallia ja painaa suruttomasti rahaa ja päästää inflaatio riehumaan. Samaan aikaan hän vaatii, että suomalaiset laskevat palkkojaan tuntuvasti. Äänestäjille luvataan rajua ostovoiman leikkausta, mistä olisi kiva saada uuden puolueen mielipide. Se kun tähän asti on jakanut kaikille kaikkea ja vielä vähän lisää.

Uusipaavalniemi on sooloilija, jonka tuomiopäivän julistukset ampuvat pahasti yli. Samalla hän kuitenkin oli ainoa, joka jo syksyllä kolme vuotta sitten näki Yhdysvaltain finanssikriisin aiheuttavan Suomeen laman, viennin romahduksen ja tehtaiden alasajot. Hän on johdonmukaisesti kyseenalaistanut valtiovarainministeri Jyrki Kataisen katteetonta rauhoittelua. Hän ei uskonut hallituksen bujdetteihin, koska kuitenkin joudutaan jättimäiseen velanottoon. Ja kaikki tuo toteutui.

Totuuden torvelle ei ollut tilaa keskustassa. Se on heidän häpeänsä. Mutta tuskin Uusipaavalniemi saa perussuomalaisinkaan perille sen, että talouskriisi ei ole EU:n tai somalien syytä.

Jos perussuomalaiset pääsevät hallitukseen, kilpailijoiden tavoite on tukehduttaa puolue vastuuseen niin kuin SMP 80-luvulla. Äänestäjien pettymys Timo Soiniin on karvas, jos hän joutuu syömään jokaisen lupauksen. Mutta silloin hän saa syyttää itseään, koska vastuulisia valtiontalouden vaihtoehtojakaan ei ole mietitty.

Se on kuitenkin varmaa, että Markku Uusipaavalniemi ei kelpaa ministeriksi. Arvaamaton mies, vaikka olisi mikä asiantuntija. Virkamiehille sopii paremmin ministeriksi narun päässä kuljetettava tyhmyri. Ja sellaisiahan on aina tarjolla, kävi vaaleissa kuinka vain.

 

7 kommenttia

Herra Harakalta ala-arvoinen juttu. Kuten koko toimitukselta.

Rupesi nyppimään tuommoinen yksipuolisen tuom,itseva ja puolueellinen Perussuomalaisten mollaaminen.

Hävetkää!

[quote=Anonyymi]Herra Harakalta ala-arvoinen juttu. Kuten koko toimitukselta.

Olen samaa mieltä, mutta liekö se vain hätähuuto toimittajalta, joka ehkä on kokoomuksen äänitorvi. Ihan huvittaa mikä pyöritys medialla on nyt perussuomalaisiin, vaikka esim. Timo Soinin puheet eivät ole muuttuneet näiden vuosien aikana. Muutostahan Suomi kaipaa eniten ja mitä enemmän haukutte, sitä enemmän kansalaiset kääntyvät tämän puolueen taakse.

Maailma on muuttunut eikä meidän valtapuolueet ole pysyneet kehityksessä mukana. Puhdistusta tarvitaan ja on naurettavaa kuinka puolueet eivät laita jo eläkkeelle näitä omia "maan tavalla" kulkijoita. Mutta kansahan on saanut seurata tätä sirkushuvia jo kyllästymiseen saakka.
Harakan ajatuksista en ole koskaan pitänyt, joten jätän sen omaan arvoonsa, mutta odottaisi toimittajalta vähän parempaa perehtymistä asioihin. Syyttäminen ei Suomea nosta tästä kurjuudesta, jota hoidetaan ala-arvoisesti.

On oikein tuoda epäkohdat esille, siitä kiitos. Hyvä, että vihdoin media kaivaa näitä vaiettuja totuuksia esille, joita tavallinen ihminen on kuiskaillut pienessä porukassa. Kähmiöitä ja oman edun tavoittelijoita on pilvin pimein ja jonnekin ne yhteiset varat aina hupenevat. Torkkupeittojen hinnalla eduskuntaan olisi saatu opintopiiri, jossa olisi opetettu mitä arvot ja moraali, oikeudenmukaisuus ja rehellisyys tarkoittavat nyky Suomessa.

Herra Harakka ja samalla koko YLEN toimitus voisivat osoittaa olevansa oikeita toimittajia ja käsitellä tätä rahan syntymekanismia. Turhaan on teille ruikuteltu ja yritetty tuupata oikeaan suuntaan, mutta ei. Pitäkää vaan kansaa pimennossa siitä, miten yksityiset yritykset luovat rahaa ja nyhtävät tästä meiltä korkoa. Ottakaa nyt herranjestas vaikka Uusipaavalniemi kertomaan teille kuinka tämä tapahtuu ja yrittäkää saada tälle vastaväittäjä.

On vastuutonta vaatia Euroopan keskuspankkia painamaan lisää rahaa markkinoille eli setelirahoittaa taloutta. Sillä toimenpiteellä on monia haittavaikutuksia.

Anonyymi kirjoitti:

On vastuutonta vaatia Euroopan keskuspankkia painamaan lisää rahaa markkinoille eli setelirahoittaa taloutta. Sillä toimenpiteellä on monia haittavaikutuksia.

ON vastuutonta jatkaa valtioiden velkaantumista ja ottaa pois vähäosaisilta.
EKP:n kuuluisi olla kaikkien jäsenmaiden "omistuksessa", mutta jostain syystä samaiset jäsenmaat ovat melkopitkälti velkoinensa kusessa, miksi näin?

Anonyymi kirjoitti:

On vastuutonta vaatia Euroopan keskuspankkia painamaan lisää rahaa markkinoille eli setelirahoittaa taloutta. Sillä toimenpiteellä on monia haittavaikutuksia.

Se on kyllä valitettavasti ainoa mahdollisuus. Toivon vaan, että EKP ymmärtäisi rahoittaa setelirahoituksella suoraan valtioita eikä pankkeja niin kuin jenkeissä nyt tehdään. Inflaatio tulee siitä, kun rahan määrä taloudessa kasvaa, mutta jos rahaa painetaan vain sen verran, että rahan määrä ei vielä kasva vaan ainoastaan lakkaa vähenemästä, niin inflaatiota ei tule.

Nythän se paljastunut, että "Uusis" oli oikeassa ja Harakka väärässä.

Ajankohtaisputki

Tuubin täydeltä asiaa!

A-tuubi on uusi monimuotoinen ajankohtaiskanava netissä!

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu