Pe 30.07.2010 @ 16:09Niina Karling

Born to be wild, paitsi kotona

Harley-Davidson -moottoripyörien mainoksissa nuoret treenatut kapinalliset ajavat autiomaassa kohti auringonlaskua. Suomalaisissa uutisissa Harrikat taas yhdistyvät usein Helvetin Enkeleihin ja Bandidosiin.

Todellisuus Suomen harrikkaharrastajien kesäkokoontumisessa eli rallissa on paljon arkisempi. Keski-ikäiset, päivätöissä olevat ihmiset hakevat hetken irtiottoa arjesta hyppäämällä moottoripyörän selkään. Rallissa tavataan tuttuja, puhutaan moottoripyöristä ja juodaan olutta.

En ymmärrä moottoripyöristä mitään, joten en tiedä miksi sen täytyy olla juuri tietyn merkkinen. Myös kerholiivien pitäminen ihmetyttää. Moni kokoontumisessa tapaamani harrikkaharrastaja sanoi liivien olevan osa leikkiä: jos mukaan lähtee, niin sitten lähtee tosissaan.

Minulle kerrottiin, etten ymmärrä Harrikan hienoutta ellen itse kokeile. Kokeilin, tosin olin vain kyydissä. Se oli kivaa. Ei kuitenkaan mitään niin ihmeellistä, että vaihtaisin polkupyöräni moottoripyörään. Ainakaan vielä.

                                              - - -

 

A-studion reportaasi: Harrikoiden suviseurat. Ensilähetys TV1:ssä maanantaina 2.8.2010 kello 21:00. Uusinta tiistaina 3.8. kello 13:30 ja sen jälkeen Yle Areenassa.

 

Ajankohtaisputki

Tuubin täydeltä asiaa!

A-tuubi on uusi monimuotoinen ajankohtaiskanava netissä!

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu