Ti 01.03.2011 @ 10:26Virpi Hukkanen, toimittaja, A-talk

Verottaja käy ahneeksi

Sain juuri palkan, josta verottaja otti itselleen kohtuullisen summan.
Ajoin bussilla. Taas verottajan kämmen kävi rahapussissani. Samoin aamukahvilla lähiökuppilassa. Yksityisellä lääkärikäynnillä rahaa liikkui moneen suuntaan. Verottaja otti maksamastani palkkiosta ison siivun, mutta palauttaa minulle parikymmentä euroa Kelan kautta.
Verottaja on aina kanssani.

Tiiviistä liitosta johtuen, luen intohimoisesti puolueiden verolinjauksia näin eduskuntavaalien alla. Mitä on luvassa?
Vihastun lukemastani. Kaikki A-talkissa (24.2.) vierailleet isot puolueet, kokoomus, keskusta, sosiaalidemokraatit ja vihreät, tahtovat ottaa elämästäni entistä tiiviimmän otteen. Verot kiristyvät.
Valtion taloustilanteen on oltava todella huono, kun puolueet antavat moisia "vaalilupauksia". Lisää veroja ei kerätä palvelujen parantamiseen, vaan velkojen maksuun. Ei tilannetta sellaiseksi olisi saanut päästää!

Palkkani kaikki lupaavat jättää rauhaan, eli sitä ei veroteta nykyistä
ankarammin. Kokoomus, keskusta ja vihreät uhkaavat upottaa verottajan
kämmenen etistä syvemälle kukkarooni aina, kun maksan jotain,
esimerkiksi sähkölaskuni tai lapseni harrastukset. Verottaja katselee kiiluvun silmin myös säästöjäni. Jos Nokia-osakkeeni jonain päivänä tuottaisivat voittoa, verottaja
haluaisi niistä nykyistä suuremman osuuden, oikeudenmukaisuuden nimissä.
Minun tapauksessani kaikki tuo tarkoittaa sitä, että jotain jää ostamatta. Keskituloisen ihmisen kukkarossani ei ole sentin senttiä enempää verottajalle. Ei vain ole. Valtio on ottanut nimissäni liikaa lainaa.

3 kommenttia

ja pointti oli?

Sitäpaitsi kirjoittaja on tekopyhä, hätäilee osakesalkkunsa verokohtelusta samaan aikaan kun jeesustelee köyhyyttään. Kyllä se verottaja ne senttinsä löytää sinunkin kukkarostasi, älä huoli.

Toki olen samaa mieltä että globaalisti tällainen tilanne jossa kansat maksavat keinottelun jäljet on jokseenkin kestämätön ja jotain pitäisi tehdä. Kertokaa vaan mitä? Soinin paperipussi-päähän- metodikaan ei taida pidemmän päälle meitä pelastaa...

Mistähän löötys se viisas henkilö joka selevittäs IKEAN talouden hoito systeemin?

Ko. toiminto pitäs sovittoo tavallisen kansalaisen omaisuuden hoitoon niin, että verottaja sais vuan minimaalisen osan ansiotuloista ja eläkkeistä ?

Koulutus-, lasten päivähoito ja terveysmenot on suurin kustannuserä.

Meillä on Suomessa ylikoulutus. Maksakaa palkkaa tavallisista töistä, joihin ei tarvita juuri mitään koulutusta. Yhteiskunta on täynnä pientä tekemätöntä työtä.
Tulee halvemmaksi.

Antakaa halukkaiden äitien ITSE hoitaa lapsensa, he tekevät sen halvemmalla ja paremmin kuin päiväkoti tai perhepäivähoitaja.

Lasten kotihoidolla loppuu lasten sairastelukierre ja tämä keventää veronmaksajien
taakkaa. Totta on!

Ajankohtaisputki

Tuubin täydeltä asiaa!

A-tuubi on uusi monimuotoinen ajankohtaiskanava netissä!

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu