Ma 24.05.2010 @ 14:36Timo Harakka

Auttaminen kielletty

Kerjääminen on todella kiusallista. Ulkomailla suomalainen hätkähtää, kun näkee äidin pieni vauva rinnallaan kerjäämässä, ja ajattelee, että kyllä sentään koti-Suomessa asiat ovat hyvin.

Mutta ei enää. Heti Helsinki-Vantaan kentällä nököttää kerjäläinen kuppi ojossa. Suomi ei ole enää turvassa kurjuudelta. Suurissa kaupungeissa on kymmenittäin Romaniasta tuotuja kerjäläisiä.

Suomessakin on köyhiä, mutta he pysyvät omissa oloissaan. Eivät he näyttele köyhyyttään yleisillä paikoilla toisten mieltä pahoittaakseen. Ei siis ihme, että julkinen köyhyys halutaan kieltää.

Suomessa kun ollaan, se pitää kieltää lailla,kuten kaikki ikävät asiat ja vääryydet. Sillä tavoin ne katoavat näkyvistä ja olemasta. Suomessa valtio hoitelee köyhyyden, niin ettei ihmisten tarvitse sitä nähdä.

Niinpä kokoomuslainen poliisi-kansanedustaja Juha Hakola on tehnyt lakialoitteen kerjäämisen kieltämiseksi.

Ikävä kyllä se rikkoo perustuslakia, jonka mukaan ihmisellä on oikeus hankkia toimeentulonsa haluamallaan tavalla, ja ilman, että häntä syrjitään kielen, alkuperän tai vammaisuuden perusteella.

Tämän voisi Hakolalle kertoa puoluetoveri Kimmo Sasi, perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja. Mutta kas, hänkin on mennyt allekirjoittamaan lakialoitteen. Mielenkiintoista.

Nimittäin neljä vuotta sitten oli Sasillakin toinen ääni kellossa. Silloin hän puolusti prostituoidun itsemääräämisoikeutta, kun vihreät feministit yrittivät kieltää seksin ostamisen.
 

Ilmankos tämä tuntui niin tutulta. Riita kerjäämisen kriminalisoinnista on ihan sama kuin kiista seksin oston kriminalisoinnista. Mutta nyt roolit ovat kääntyneet täysin päinvastaisiksi.

Kokoomuspoliisi Juha Hakola korostaa, että kerjäläiset ovat ihmissalakuljetuksen uhreja. No niin sanottiin prostituoiduistakin neljä vuotta sitten. Mutta silloin Petri Salo, kokoomuspoliisi, vastusti jyrkästi lakia, koska asiakas ei voi tietää, onko nainen ”yksityisyrittäjä vai ihmiskaupan uhri”.
 

Nyt taas Helsingin yliopiston ylioppilaskunta puolustaa kerjäläisiä ihan samoilla sanoilla kuin kokoomuspoliisit prostituoituja aikanaan. ”Kriminalisointi ei ratkaise köyhyyteen ja syrjintään liittyviä ongelmia, vaan päinvastoin voi ajaa kerjäämisestä toimeentulonsa saavat romanit rikollisuuden pariin.”
 

Hankala juttu. En halua kiusata köyhiä raukkoja, mutta vihaan kerjäämistä. Siksi ehdotan, että otetaan uudestaan käyttöön tuo vanha lakiesitys. Ei kielletä kerjäämistä, vaan rahan antaminen. Siis rangaistuksen uhalla kukaan ei saa laittaa lanttia kerjäläisen kuppiin.

Mielellään tässä auttaisi, mutta voi voi, laki kieltää! Voisimme pitää hyvän omantunnon ja samalla säästää rahaa! Voimme panna kolikot parempiin tarkoituksiin, pysäköintiin.


 

4 kommenttia

Tai lakiin voitaisiin kirjata, että auttaminen on rangaistavaa mikäli kerjääminen on johdettua ja organisoitua.

Kimmo Sasilta vaaditaan nyt selitys lakiesityksen mahdollisesta perustuslainvastaisuudesta! Varsinkin jonka on itse allekirjoittanut! Ei häntä kyllä köyhien ystäväksi ole ennekään luultu.

Eli Harakan logiikalla varmaan rikollisetkin saavat ansaita toimeentulonsa rikoksilla, kun kerran on oikeus hankkia toimeentulo haluamallaan tavalla? :D

Yksinkertainen keino on tehdä kerjäämisestä rikollista, ja pitää sitä suoraan karkoitusperusteena. Nämä päätökset sitten nuijitaan jossain nopeasti läpi, niin viesti menee perille.

Tämä Harakan propaganda alkaa olemaan rasittavaa materiaalia, vaikka kyseessä on ns kolumni, niin eikö ylessä ole oikeasti mitään journalistisia periaatteita jäljellä?

Minä olen alkanut sydänmestäni toivomaan että suomen taloudella tulee tulevina vuosina menemään todella huonosti, jotta saadaan IMF tänne säästämään, jotta lopulta tämä hyysääminen ja muu ruotsalaisen sairaan sosiaalidemokratian roska saadaan siirrettyä takaisin sinne minne se kuuluu, eli historian romukoppaan, ja toivottavasti siinä samalla menisivät Ylen vasemmistolaiset toimittajat.

Anonyymi kirjoitti:

Eli Harakan logiikalla varmaan rikollisetkin saavat ansaita toimeentulonsa rikoksilla, kun kerran on oikeus hankkia toimeentulo haluamallaan tavalla? :D
Yksinkertainen keino on tehdä kerjäämisestä rikollista, ja pitää sitä suoraan karkoitusperusteena. Nämä päätökset sitten nuijitaan jossain nopeasti läpi, niin viesti menee perille.

Kirjoittaja takertui virkkeen ensimmäiseen puolikkaaseen (perustuslain 18 § elinkeinovapaudesta) ja jätti pois toisen osan (6 § yhdenvertaisuudesta). Yhdessä nämä pykälät tarkoittavat juuri sitä, että kirjoittajan (ja Juha Hakolan) toivoma ulkomaalaisiin kohdistuva kurinpito ei ole hyväksyttävää. Tämä ei siis ole kolumnistin, vaan perustuslain laatijoiden ja vahvistajien "propagandaa".

Ajankohtaisputki

Tuubin täydeltä asiaa!

A-tuubi on uusi monimuotoinen ajankohtaiskanava netissä!

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu