Pe 05.11.2010 @ 14:44Joonas Reijonen

Liikkuva kuva netissä

Liikkuvan kuvan tarve verkkosivuilla, iPad- ja iPhone-sovelluksissa kasvaa koko ajan. Tähän samaan mantraan tartutaan myös aamun Helsingin Sanomissa mediakonsernin yhdistymistä käsittelevässä artikkelissa. Mutta millaista netin liikkuvan kuvan pitäisi olla? Uutispalveluissa tiiviiden uutisklippien jakaminen on järkevää, mutta millaista audiovisuaalista sisältöä esimerkiksi aikakauslehti voi tarjota sivuillaan? Lyhyitä dokumentteja, animaatioita, reportaaseja kenties? Omasta mielestäni tällaista sisältöä on jo olemassa, mutta se ei löydy minkään aikakauslehden sivuilta. Vielä.

Vimeo.com sivulla olen törmännyt useaan hämmentävän hyvin tehtyyn dokumenttiin ja animaatioon. Suurten mediatalojen ja tuotantoyhtiöiden ulkopuolella työskentelevien videontekijöiden käsissä on syntynyt rajoja rikkovia tuotoksia. On hämmentävää huomata kuinka korkealaatuisia harrastelijoidenkin tekemät videot ovat nykyään. Tärisevät kuvat ja kököt editoinnit ovat vaihtuneet hd videoon ja Hollywood tason leikkausjälkeen.

En allekirjoita väitettä että netinkäyttäjät eivät jaksa katsoa videoita. Olen vahvasti sitä mieltä että ihmiset eivät vain ole törmänneet oikeanlaisiin videoihin. Esimerkiksi alla olevien linkkien takaa löytyvien videoiden tasoisille tuotoksille löytyisi varmasti katsojia minkä tahansa sivuston käyttäjistä.

 

Kivalina – lyhyt dokumentaari kylästä Alaskassa

Television is a drug. – Kuvitettu runo television hallitsevuudesta

Bad News - A Media Fiction – Animaatio mediasta

 

Ajankohtaisputki

Tuubin täydeltä asiaa!

A-tuubi on uusi monimuotoinen ajankohtaiskanava netissä!

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu