Ma 12.07.2010 @ 15:39Camilla Perttula

Olen puhunut

Ihmiset tuntuvat ostavan mitä tahansa, mitä vain osataan markkinoida oikein. Joitain tuotteita jopa jonotetaan, tietämättä edes ovatko ne hyviä, saati testattuja!

Näin kävi muun muassa iPhone 4:n kohdalla. 12.7.2010 esitettävä A-studion reportaasi Näköpuhelinhuuma, kertoo millaisten etäisyyksien, vaivojen ja hintojen päässä tämän uuden puhelimen hankinta joillakin on. Vaikka nythän emme puhu puhelimesta, puhumme nimenomaan Applen iPhone 4:stä, joka on kaikkea muuta kuin vain puhelin.

Eihän sillä voi edes soittaa.

Tuotteen ostajat saivat todeta tämän sen lanseeraamisen jälkeen. Kyseisen superlaitteen yliherkkä antenni kun ei ota signaalia, jos sen päällä sattuu pitämään sormea. Tästä eivät ostajat tienneet. Mutta eiväthän he puhelinta pelkästään soittamiseen käyttäisikään.

Vaikka jotkut niin kuvittelevatkin, Apple ei suinkaan ole ainoa puhelinvalmistaja maailmassa. Apple on unohtanut, että Nokiakin on saanut jotakin aikaiseksi. Hypefirma kävelee Nokian saappailla ja myy itseään ensimmäisenä videopuhelinvalmistajana. Eräät ovat unohtaneet tämän kotimaisen kumisaappaamme, joka keksi puhua kuvan kera jo vuonna 2002 . Yhtiön Director of Communication Doug Dawson kertoi, että Nokialla ei ole vain yhtä puhelinta, joka olisi rinnastettavissa iPhone 4:n, vaan niitä on monta!

Kumisaappaaltahan Nokian luuritkin välillä vaikuttavat, ainakin käytettävyytensä ja kestävyytensä kannalta. Sentään se on kotimainen, jos sillä on kenellekään enää mitään merkitystä. Firman jatkuvasti romahtavia ja kilpailijoiden nousevia osakkeita seuratessa suomalaisuuskaan ei enää kerää pisteitä kotiin asti.

Nykyisessä matkapuhelinhypessä tuntuu, ettei millään puhelinta oikeasti parantavalla ominaisuudella ole mitään merkitystä. Se on ehkä käynyt läpi käytettävyystutkimuksen, jonka tutkimustuloksia on ehkä noudatettu (kuinka toimivasti, jos ollenkaan), mutta se ei ole se pääasia.

Pääasia on, että siinä on kaikki uusimmat tekniset saavutukset, mitä taskutietokoneisiin on mahdollista saada ja sillä voi leikkiä vakavalla naamalla. Ei sillä puheominaisuudella enää niin väliä.

Keskustele täällä

2 kommenttia

emmä ny tiedä se on tommone kampura

Kumisaapas kestävyyden takia? Onko tää joku läppä olevinaan, ku nokiat tuntuu olevan sitä ohuinta ja kovinta muovia niin että takuulla hajoaa että räks vaan.

Ajankohtaisputki

Tuubin täydeltä asiaa!

A-tuubi on uusi monimuotoinen ajankohtaiskanava netissä!

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu