Ke 01.09.2010 @ 15:31Anne Ali-Hokka, A-studio

Pakistanin hätä vei kadulle

Tapasin pakistanilaisen lääkärin Sajida Kazin, joka on asunut 10 vuotta Suomessa. Hänellä on sukulaisia Pakistanin massiivisilla tulva-alueella ja hän yrittää auttaa heitä, minkä täältä voi.

Niinpä kun Suomen Punainen Risti järjesti lipaskeräyksen Pakistanin tulvauhreille, Sajida Kazin lähti tietenkin mukaan kerääjäksi. Oma lapsikin oli keräämässä ja oli kuulemma yksi parhaista. Hän oli kilisyttänyt keräysmukia kadulla ja kysynyt ihmisiltä lapsen vilpittömyydellä: "antaisitko rahaa?".

Suurin osa SPR:n katukerääjistä oli pakistanilaisia, ja he olivat itse ilmoittautuneet mukaan. Oma järjestö, Finnish Pakistani Friendship Organisation FPFO, oli myös patistanut jäseniään raivaamaan tilaa kalenteristaan tärkeälle asialle.

SPR:n tiedotuspäällikön Outi Pärnäsen mukaan Suomikin on eurooppalaistumassa, kun maahanmuuttajat aktivoituvat. Ei ole enää niin, että "valkoinen auttaa mustaa", vaan oman maan kansalaiset kantavat itse suuren vastuun. He tuntuvat kokevan sen velvollisuutenaan, kun asiat ovat täällä niin paljon paremmin.

Sajida Kazin äiti oli kuitenkin palaamassa mahdollisimman pian Suomen vierailultaan takaisin runneltuun maahan.

"Ihmisiä kuolee, maa tarvitsee minua", Zainab Kazi sanoi.

 

Ajankohtaisputki

Tuubin täydeltä asiaa!

A-tuubi on uusi monimuotoinen ajankohtaiskanava netissä!

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu