To 08.01.2009 @ 15:11admin

Antti Tuominen: Jouluksi osakelottoa!

Suomi istuu taantumassa ja talouspirut maalailevat jo lamakuvia seinille. Onneksi kohta on joulu, kuluttamisen suurin juhlapyhä! Mennään siis yhdessä syöksemään viimeisetkin sukanvarren säästöt ja lasten pesämunaksi varatut omaisuudet joululahjojen pohjattomaan kaivoon.

Mutta mitä tänä vuonna ostaisi lahjasäkkiin? Jos konttiin tahtoo viimeisimmän hittilelun tai iänikuisen lahjakortin tilalle jotain omaperäisempää, kannattaa tavaratalon sijaan suunnata pörssiin.

Talousmyrskyn riehuessa arvopaperi on jännittävämpi lahja kuin kasa jouluarpoja. Sitä paitsi osakearpa voi tuottaa jopa voittoa. Summanmutikassa valitun arvopaperin voittotodennäköisyys lienee samaa luokkaa kuin lottokupongin.

Ja luulisi osakkeiden olevan taantumasyksyn jälkeen jonkinmoisessa alessa jo ennen joulua. Ainakin Irlannin sikateollisuudella, ameriikan autopajoilla ja Islannin pankkiireille olisi syytä tiputtaa nollia osakkeidensa hinnoista. Niihin sijoittaminen voi tosin olla yhtä varmaa kuin luottaminen siihen, että työpaikat säilyvät koto-Suomessa. Taantuma- tai lamajouluna voitto osakelotossa voisi tuoda edes pientä lohtua niille sadoille ihmisille, jotka ovat hävinneet työpaikkansa yritysten armottomissa irtisanomis- ja lomautusarpajaisissa.

Antti Tuominen
toimittaja, A-tuubi

Ajankohtaisputki

Tuubin täydeltä asiaa!

A-tuubi on uusi monimuotoinen ajankohtaiskanava netissä!

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu