To 30.09.2010 @ 14:57Virpi Hukkanen, A-talk

Mikä meitä uhkaa?

Armeijaa aiotaan uudistaa kymmenillä tekosilla. Suureen
kysymykseen Risto Siilasmaan ehdotus ei vastaa. Mitä uhkaa Suomen
puolustusvoimat valmistautuu torjumaan? Vastatkaa, hyvät naiset ja
herrat!

Siilasmaan lähes 200-sivuinen esitys kertoo kyllä puolustusvoimien
ykköstehtävän. Se on Suomen sotilaallinen puolustaminen. Niin,ilman
muuta!

Suuressa osassa Eurooppaa ykköstehtävä ei ole enää tuo sama. Esityksen
liitteistä selviää, että useat isot Euroopan valtiot ja Pohjoismaat
pitävät armeijaansa yllä kansainvälisiä kriisejä varten. Suomessa
ylläpidetään kykyä puolustautua aseellista hyökkäystä vastaan omalla
maaperällä.

Miksi puolustusvoimien lähtökohta on niin erilainen täällä kuin
kavereilla tuolla Itämeren takana?

Suomessa tarvitaan kaikki miehet - ja jokunen nainenkin - armeijan riveihin.
Muualla Euroopassa suunta on toinen. Suomen kaltainen yleinen
asevelvollisuus on käymässä harvinaisuudeksi.

Kuka kertoisi, mikä meitä uhkaa? Venäjä-Venäjä-Venäjäkö?

A-talk: Armeija remonttiin torstaina 30.9. klo 21.00 TV1

4 kommenttia

Taistelu jatkuu verkossa, siellä otetaan miehestä mittaa.

http://trustbus.weebly.com/1/post/2010/09/kasarmeihn-wlan.html

Eihän meitä nyt mikään uhkaakkaan. Sinänsä jo tyhmä kysymys. Mutta en jos? Sitten tulisikin kaikille viherpiiperöillö ja hippeille sormi suuhun, kun kotimaahamme hyökättäisiin. Jos intti on niin paha paikka, niin voi voi. Jokaisen itseeään miehenä pitävän pitäisi pystyä se minimi puoli vuotta uhraamaan isänmaalleen. voi luoja, ku äitin pikku mammampojat itkevät ku pääsetvät syömään sipsiä kotiin vain viikonloppuisin. huoh...

Anonyymi kirjoitti:

Sitten tulisikin kaikille viherpiiperöillö ja hippeille sormi suuhun, kun kotimaahamme hyökättäisiin. Jos intti on niin paha paikka, niin voi voi. Jokaisen itseeään miehenä pitävän pitäisi pystyä se minimi puoli vuotta uhraamaan isänmaalleen. voi luoja, ku äitin pikku mammampojat itkevät ku pääsetvät syömään sipsiä kotiin vain viikonloppuisin. huoh...

En koe olevani viiherpiiperö enkä hippi, enkä todellakaan mammanpoika. Sipsejä en myöskään syö kuin aniharvoin, joskus kavereiden syntymäpäivillä. Olen kokenut elämässäni suurta surua, sanoinkuvaamatonta painetta, kipua ja sellaisia vastoinkäymisiä, että moni olisi hypännyt jo kelkasta pois. Silti en ole suorittanut asevelvollisuutta armeijassa, koska se olisi minun maailmankatsomukseni vastaista. Olen valmis rakentamaan ja puolustamaan ja kehittämään maatani millä muulla tahansa tavoilla, esimerkiksi auttamalla vähäosaisia, toimimalla vapaaehtoistyössä ja osallistumalla yhteiseen päätöksentekoon tässä demokratiassamme.

Sillä: mielestäni tuollainen hajota ja hallitse/soitellen sotaan -tyylinen asenne on aikansa elänyt. Sen sijaan nykyään, kun ollaan melko sivistyneitä kuitenkin, pitäisikin pystyä ajattelemaan ja toimimaan juurikin _rakentavasti_, niin että meillä ja lapsillamme olisi edes kohtuu hyvä paikka, jossa elää tulevaisuutensa.

Armeijankäymätön kirjoitti:

Sillä: mielestäni tuollainen hajota ja hallitse/soitellen sotaan -tyylinen asenne on aikansa elänyt. Sen sijaan nykyään, kun ollaan melko sivistyneitä kuitenkin, pitäisikin pystyä ajattelemaan ja toimimaan juurikin _rakentavasti_, niin että meillä ja lapsillamme olisi edes kohtuu hyvä paikka, jossa elää tulevaisuutensa.

Kaunis ajatus, mutta naiivi.

Jätätkö asuntosi ulko-oven auki, jätätkö polkupyöräsi lukitsematta? Miksi et? Koska et voi luottaa muihin ihmisiin. On liian suuri riski että joku käyttäisi tilannetta hyväksi. On aikansa elänyttä että ihmiset varastelevat toisiltaan, miksi emme vain voisi elää rauhassa ja olla sivistyneitä. En tiedä miksi, mutta niin se vain näyttää olevan.

Eikö poliisilaitoskin voitaisi lakkauttaa? On aikansa elänyttä että pahoinpitelemme toisiamme, murhaamme ja rikomme lakeja, yhteisiä sääntöjä. Miksi emme voisi vain noudattaa säädettyjä lakeja ja olla sivistyneitä. En tiedä miksi, mutta niin se vain näyttää olevan.

Luotatko suomalaisiin poliitikkoihin? Luotatko venäläisiin poliitikkoihin? Miksi et? On aikansa elänyttä että poliitikoilla on vallanhimoa tai tarvetta siirtää huomiota maan sisäisistä ongelmista toisaalle järjestämällä ulkopoliittisia kriisejä. Eikö voitaisi vain kaikki elää rauhassa ja rakentaa yhteistä tulevaisuutta lapsillemme ja olla sivistyneitä? En tiedä miksi ei, mutta niin se vain näyttää ainakin vielä vuonna 2010 olevan.

Ajankohtaisputki

Tuubin täydeltä asiaa!

A-tuubi on uusi monimuotoinen ajankohtaiskanava netissä!

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu