Ke 08.12.2010 @ 15:11Ari Korvola, vastaava tuottaja, YLE Ajankohtaisjournalismi

Paavon bensis

Alkuvuodesta ulkomaankauppa-ja kehitysministeri Paavo Väyrynen alkoi suunnitella omistamalleen tontille Keminmaalla jättiläismäistä liikenneasemaa. Väyrysen omistama tontti sijaitsee 4-tien varressa 14 km Kemistä Rovaniemelle päin.
Suunnittelu eteni ripeästi. Jo maaliskuussa 2008 valmistuivat hankkeesta luonnospiirrokset . Tämän jälkeen hankkeesta käytiin tiiviisti neuvotteluja sekä Keminmaan kunnan kaavoittajan, Lapin ympäristökeskuksen ja Tielaitoksen kanssa.
Väyrysen tontti on parin kilometrin päässä erilaista eklinkeinotoimintaa harjoittavasta Väyrysen Pohjantähti-opistosta.

Väyrysen tontille oli tarkoitus rakentaa 2 500 neliön rakennus. Osa siitä oli tarkoitus vuokrata huoltamotoimintaa pyörittävälle öljy-yhtiöketjulle. Liikennekeskuksen tarkoitus oli myös toimia lähiruuan markkina- ja myyntipaikkana, kertoo hanketta Väyrysen puolesta vetänyt eduskunta-avustaja Mikko Lampela.

Hanke joutui kuitenkin vastatuuleen Ympäristöministeriön uusien säännösten takia. Väyrysen hanke sijaitsi haja-asutusalueella - se oli verrattavissa liikemies Toivo Sukarin Ideapark-hankkeisiin. Käytännössä Väyrysen oma ministeritoveri Jan Vapaavuori tyrmäsi hankkeen - lopun viimeisteli syksyllä 2008 alkanut lama.
-Hanke on kuitenkin lepäämässä, sanoo eduskunta-avustaja Lampela. - Tontti on loistavalla paikalla. Voi olla, että hanke jossain muodossaan toteutetaan muutaman vuoden kuluessa, sanoo Lampela.

24 kommenttia

Taas on eduskunta-avustajalla oikeata käyttöä. Näin se valtio maksaa yrityksen palkkoja. Hyvä ministeri Väyrynen, osaat käyttää hyväksesi mahdollisuuksia.

Tällaisia pikkujuttuja ei kannata tutkia. Väyrynen olisi kannattanut valita pääministeriksi jo keväällä. Kreikka-päätöskin olisi ollut hieman erilainen.

Väyrynen on suurten linjojen, suurten tekojen poliitikko.

Te toimittajat teette suuresta pienen ja päinvastoin.

Paavoa ei kannata asian tiimoilta haastatella, siis ainakaan jos haluaa totuudenmukaisen vastauksen. Paavohan on ollut jo niin pitkään keskustan hommissa että se ei tiedä mitä totuus on. joka tapauksessa onnea yritykselle.

Kylläpä oli taas sensaationhakuinen uutinen. Paavo ei petä! KAIKKI toimittajan esittämät väitteet ovat täyttä hev**p***aa. Yllätys yllätys!

En pidä keskustapuolueesta, en erityisemmin väyrysestäkään, mutta... Suoraselkäinen asiallisesti käyttäytynyt poliitikko, joka pesi skandaalinhakuiset toimittajat yksi-nolla. Upeaa , oppikaa tästä muut poliitikot...

Mihin kaikkeen kansanedustaja oikein voi avustajaansa käyttää? Tuskin on tarkoitettu näin selkeiden omien asioiden edistämiseen! Todella omahyväistä ja kansan kusettamista. Olisi toimittaja voinut kysyä paljonko tuo Lampela on käyttänyt tähän ja muihinkin Paavon omiin busineksiin.

Onko mahdollista että me muutkin kansalaiset voisimme alkaa käyttää avustajia omien asioidemme hoitamiseen. Mihin näitä pyyntöjä voi laittaa?

Eiköhän totuus ala taas kerran paljastumaan Paavostakin kun vaalit lähestyvät. Johan sen jo tuosta äänen tärinästäkin kuuli että hermostuttaa.

...ylettömän surkeaa riman alittamista yleltä...pitää lopettaa tv-luvan maksu!

Käsittämätöntä journalismia yleisradiolta. Vääristelevä ja kaikin puolin valikoiva juttu, jonka ministeri Väyrynen torppasi taskusta tulleella todisteella. Siihen loppuikin toimittajan hyökkääminen, tuollainen journalismi kuuluu seiskalle, jos edes sillekään.

"Väyrysen hanke sijaitsi haja-asutusalueella" - aikakauden kirosana :)

Kukahan alkaisi tutkia ympäristöministeriön ja Vapaavuoren tekemisiä? Nähtäväksi jää kuinka pian maailma pelastuu näillä päätöksillä... Helsinki ainakin pelastuu - tai näin ainakin kuvitellaan/toivotaan... Olisikohan ideaa alkaa kannustaa vaikka biokaasun ja puukaasun käyttöä liikenteessä - siis ihan vaan vastustamisen lopettamalla - miten tätä kirosanaa silloin perusteltaisiin?!

selvittämättä jäi mitä kaavailtiin ennen kuin Paavo osti kyseisen tontin. Keminmaan kunnan piti ostaman tontin ja vuokrata se Paavolle. Tämän lisäksi viemäröinti alueelle usean kilometrin matkan päästä...

Aivan tyhjäpäiväistä mollaamista tuommoinen.Heti kun Nova-group oli jotenkin asiassa mukana niin yritetään vetää lokaan kaikki pikku projektitkin.Eipä näy ohjelmaa Väyrysen nuorisokodista Pohjantähti-opistolla joka ainakin meidän tyttöä auttoi elämässä vaikeina aikoina.Kannattiko Korvolan ajella Keminmaahan tuommoisen takia.Ois säästänyt polttoainekuluissa kun tekis juttunsa ihan vaan siellä kehä 3:sen sisäpuolella.

Ylen vaalikampanjointi käynnistyi median lemisyntipukin nolaamisella. Paavolle 100-0 tämä erä... jäämme odottamaan Korvolan ja muun naurettavan toimituksen vastausta.

Hyvä vinkki siitä kuinka syvästi Keskusta on naimisissa näiden talousrikollisten kanssa.
Sinänsä aika turha kuvitella saavansa Väyryseltä jonkin vastuullisen vastauksen hänen tekemisiään koskeviin kysymyksiin.
Suomalaiset ovat moneen kertaan todistaneet haluavansa tämän itseään koskevia kysymyksiä välttelevän ja omaa etuaan ajavan henkilön päättämään yhteisistä asioistamme.
Samoin muuten italialaiset äänestävät Berlusconia!
En jaksa ymmärtää?

Anonyymi kirjoitti:

Taas on eduskunta-avustajalla oikeata käyttöä. Näin se valtio maksaa yrityksen palkkoja. Hyvä ministeri Väyrynen, osaat käyttää hyväksesi mahdollisuuksia.

Lampelahan työskentelee Paavon pehtoorina päivittäin Pohjanrannassa. Erikoista, että valtio maksaa palkan. Siinä olisi seuraava aihe, jota kannattaisi penkaista vähän syvemmältäkin. Pitkään on ihmetelty, miten näitä asioita kukaan ei tutki...

Kuinkahan moni tavallinen yritys olis pystyssä, jos
sen työntekijät hoitas yhtä innokkaasti työajallaan omia
bisneksiään kuin arkadianmäen porukka.
Vois tulla piankin kenkää, kun kulutkin vielä maksaa työnantaja.
Saattas olla verottajakin kiinnostunut asiasta, mutta
ei ole mitään rajaa millään, kun valtaan päästään.

Voi Korvola parkaa, jälleen hän löi kätensä täysin kiveen.
Rakentamisen ko. tapaisissa hankkeissa on täysin normaalia toimia niin,kuin Väyrynen toimi.Kehittämään pyrkivä yritys ,näitä on Suomessa kymmenittäin ,tässä tapauksessa Nova,otti tietoisen riskin ,ja tekee hankesuunnitelman . Tämän suunnitelman voi tehtävän mahdollistaja ottaa tai jättää.Esim. suuret suomalaiset rakennuttajat, myös monet kunnat voivat toimia näin.Tässä ei ole mitään outoa,tämä on normaalia ,rehellistä yrittämistä puolin ja toisin. Käsittämätöntä on Korvolan peittely ja valheellinen toimittajatyö. Säälittävää.

Paavolle ei kuulemma ole ikinä ollut kovin vierasta käyttää puoluetoimiston, arkadiankadun tai ministeriön ilmaista työvoimaa. Jos ei laissa tarkasti ole määritelty, mitä ei saa tehdä, niin Paavo voi helposti tulkita tätä vähän niin kuin talkootyöksi. Pomolle voi toki sanoa ei, mutta kaikki tietää, mihin se taasen johtaa.

Olipa toimittaja tosiaan yrittänyt jutuntynkää keksimällä keksiä. Merisalon tai Novan nimen mainitseminen saa nähtävästi osan toimittajista hyppäämään vaikka kaivoon skuupin perässä.

Tälläkin kertaa kävi kuitenkin samoin kuin niille Matin kuuluisille tuppeensahatuille laudoille. Ei tuosta jutusta lööpiksi ollut, jollei sitten toimittajan hölmöyttä ryhdytä päivittelemään.Oliko tämä peräti sama toimittaja kuin siinä Vanhasen lautakasatapauksessakin?

Itseasiassa toimittaja jopa yritti johtaa tahallisen oloisesti harhaan katselijoita, kun hän esittiVäyrysen negatiivisemmassa valossa kuin mihin hänellä olisi ollut aihetta. Toimittajallahan ilmeisesti oli käytössään samat sähköpostit kuin Väyryselläkin, joista hän kuitenkin jätti jostain syystä olennaisia tietoja kertomatta. Niiden kertominenhan olisikin pilannut jutun jo valmiiksi.

Vaikka en tästä Väyrysestä kovin paljoa perustakaan, niin hän veti rauhallisuudellaan pisteet kotiin.

Korvola on kusessa! Munas ittensä heti 100-0. Syytteli vähä niinku toista epärehellisyydestä, mutta kuis kävi? Käry kävi korvolan äitin pojalle!!!!!

Jaa-a, hyvä skuuppi pilattiin sillä, että Väyrynen pääsi heti kommentoimaan juttua. Vaan kyllä löi Väyrynen todella tyylikkäästi vastapalloon. Kokenut kehäkettu kylvetti kyllä nyt lööppitoimittajaa pahemman kerran. Siinä hyvää oppia nuoremmille politiikoille.

Jos tämä oli mennyt ns. "normaalisti" Paavolta ei oli edes kysytty mitään, iltalehdet olisivat repineet suuria otsikoita ja Väyrynen olisi esittänyt medialle vastineen joka olisi hukkunut yleiseen kohinaan.

Hyvä että annettiin edes puolustautua, ilman sitä olisi vaikuttanut aikamoiselta ajojahdilta.

Anonyymi kirjoitti:

Taas on eduskunta-avustajalla oikeata käyttöä. Näin se valtio maksaa yrityksen palkkoja. Hyvä ministeri Väyrynen, osaat käyttää hyväksesi mahdollisuuksia.

Joo kyllä Väyrynen on täys ketku.Mutta pakko myöntää että tuota matoa ei saa koukkuun joku kuppanen kesätoimittaja lopputulos PAAVO vs toimitaja 7-1

Ajankohtaisputki

Tuubin täydeltä asiaa!

A-tuubi on uusi monimuotoinen ajankohtaiskanava netissä!

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu