Suomirockin sensuroimaton historia -äänestys
Ylen Elävän arkiston Suomirockin sensuroimaton historia -sarjassa julkaistaan tulevan kevään aikana kymmeniä pitkiä ja leikkaamattomia, suurimmaksi osaksi ennen näkemättömiä haastatteluja suomalaisen kevyen musiikin keskeisimmiltä tekijöiltä ja vaikuttajilta.
Ensimmäiseksi julkaisemme kahden jo edesmenneen suosikin, Kirkan ja Juicen haastattelut. Lisäksi ensimmäisessä erässä ovat mukana Remu, Ville Valo sekä Eppu Normaalin alkutaivalta muisteleva Pantse Syrjä ja yhtyeen 1980-lukua pohtiva Pantsen pikkuveli Martti.
Näiden lisäksi julkaisemme bonuksena kaksi erillistä haastettelua Andy McCoylta. Toisessa hän muistelee uransa alkua ja Hanoi Rocksia, toisessa Helsingin Lepakkoa.
Seuraavat viisi haastattelua julkaisemme torstaina 13.2.2014. Näistä kolme valitaan äänestyksellä.
Lomake suosikkeihin löytyy alta, voit valita listalta kaikki suosikkisi.
Yleisön kolmen suosikin lisäksi Elävän arkiston toimitus valitsee joka viikko kaksi kiinnostavaa haastattelua.
Äänestys ja viiden julkaisun viikkotahti jatkuvat koko kevään, julkaisupäivä on aina torstai.
Pieni osa nyt kyseisistä nauhoista on merkaamattomia, joten äänestyksessä julkaistu lista täydentyy myöhemmin muutamalla suomalaisen rock-historian suurnimellä.
Äänestys on toteutettu Google Formsin avulla.
9 kommenttia
Pe 07.02.2014 @ 08:29
Missä on Moog Konttinen? Muistan kuulleeni jonkin festarihaastattelun ehkä vuonna 1983-1984 joka pitäisi kuulla vielä uudestaan. Varmasti kiinnostavia aikalaisnauhoituksia vielä on jossain kaapin perällä.
Toinen kiinnostava olisi FMEJ "Se oli hullu ja haisi" jota ei juuri ole keikoillakaan soitettu 80-luvun jälkeen. Vai onkohan biisin nimi kolmijalkainen mies ja kaksijalkainen nainen. No,ottakaa selvää.
Su 09.02.2014 @ 15:26
Haluttai s ehdottomasti nähdä finnlandiatalon konsertti vm1986.Sieltähän juice lähti kraga päässä linnan juhliin.Rouva ja hra eivät taineet olla ihan selvinpäin,kun juhlissa haastateltiin.Koko juttu,jättikonsertti nuorisolle,ja rockkarin kännäily valtakunnan suurimmassa juhlassa,kertoo jotenkin tästä ajasta ja kaikenlaisen kunnioituksen puutteesta.Nykyään osaavat joba duusonit jonkinlaiset käytöstavat.
Ma 10.02.2014 @ 18:31
Milloin haatattelut on tehty ja mitä niissä käsitellään (noin suunnilleen)?
Ke 12.02.2014 @ 12:52
Kiitos Axa tästä! Näitä on venattu, olis kliffa nähdä dokumentteja myös kokonaisuudessaan. Lepakko ja Kunnian kentät löytyy onneks VHS -arkistosta :)
Lepakosta ja Smackista näkisi mielellään lisää materiaalia tulevaisuudessa
Ke 05.03.2014 @ 03:51
Joo eikö niitä YLEnkin vanhoja musiikkiohjelmia nyt p*rhana tosiaan saada muutenkin uusintoina tv-ruutuun. Siellä olis vaikka mitä mielenkiintoista, kaivelisivat/-tte nyt niitä nauhoja esiin vaan.
"Sensuroimaton historia" -pätkät on kyllä kulttuuria, ja viihdettä. Hienoa.
La 19.04.2014 @ 14:28
[quote= Toinen kiinnostava olisi FMEJ "Se oli hullu ja haisi" jota ei juuri ole keikoillakaan soitettu 80-luvun jälkeen. Vai onkohan biisin nimi kolmijalkainen mies ja kaksijalkainen nainen. No,ottakaa selvää.[/quote]
Vastaus sylttytehtaalta. Kolmijalkainen mies ja Hullu ja haisi ovat eri kappaleita, molemmat Shel Silversteinin biisejä, joihin ei saatukaan käännöslupaa. Viidestä FMEJ:n alkuaikoinaan soittamasta Pekka Myllykosken Shel-käännöksestä nämä kaksi muistetaan eritoten siksi, että joulukuussa 1986 suorana lähettyksenä esitetyssä Härmärock-konsertissa emme esittäneet ainuttakaan elokussa ilmestyneen esikoisalbumimme kappaleista, vaan ainoastaan vielä levyttämättömiä kappaleita. Nämä kaksi Silversteinia olivat silloin mukana, ja kopiot radiokeikasta ovat liikkuneet ahkerasti diggareiden keskuudessa. Silversteinin kappaleet putosivat sitten luonnollista tietä keikkaohjelmistosta, lukuun ottamatta Hullu ja haisi -rokkia, jossa tavataan esitellä orkesteri usein rumpu- ja bassosooloa myöten. Kappale on kuulunut FMEJ:n keikkaohjelmistoon varsin vakituisesti taas viidentoista viimeisen vuoden ajan. Youtubestakin löytyy muutamia eritoten teknisesti vaatimattomia keikkaversioita.