Kansalaisille oikeus välikysymykseen!
SDP ilmoitti kesäkuun alussa, ettei se ole tekemässä välikysymystä vaalirahoitukseen liittyvistä sotkuista. Kuka sen sitten tekee?
Jos kaikki suuret puolueet ovat sotkeutuneet kansalaisista epäilyttävältä vaikuttavaan toimintaan, niin kuka voi kyseenalaistaa heidän toimintansa? No tiedotusvälineet voivat yrittää vaikuttaa, mutta poliittisen järjestelmän pitäisi olla hieman joustavampi myös sen kovimpien vallankäyttäjien toimien kyseenalaistamisessa.
Tuntuu kurjalta, että poliitikoilla on oikeus syyttää tilanteesta kehnoa lainsäädäntöä, jonka he ovat itse luoneet! Herääkin kysymys, ovatko lait säädetty mahdollisimman väljiksi, jotta ehdokkaat voisivat hoitaa vaalirahoituksensa parhaiten heille toimivalla tavalla? Poliitikkojen mielestä ei varmasti kannattanut aikoinaan turhantarkkoja lakeja säätää, jottei vaalirahan keruu vaikeutuisi.
Mauri Pekkarinen: Lain syy
Poliitikkojen vastauksista huomaa, että moni jäi kiinni ns. housut kintuissa. Vaalirahoitus on ollut harmaata aluetta, jossa on toimittu omissa porukoissa hyväksytyillä säännöillä. Ja sitten ollaan loukkaantuneita, kun tiedotusvälineet haluavat nostaa selkeän epäkohdan päivänvaloon.
Tämän linkin takaa voit katsoa vaalirahoitussotkun vaiheita
Paavo Rytsä, toimittaja, Elävä arkisto
blogit.yle.fi/elavaarkisto
1 kommentti
Ke 04.06.2008 @ 10:41
Haluan vielä lisätä tähän lauseen Politiikan teorian klassikoista. Mihail Bakunin: Hallitsevien asema legitimoi itse tämän aseman väärinkäyttöä, tuottaa epäoikeutettuja privilegioita, pönkittää omien ansioiden ylikorostusta ja massojen halveksuntaa, ts. johtaa moraalin korruptioon.
Paavo Rytsä, toimittaja, Elävä arkisto