Ti 31.01.2006 @ 13:19admin

Arki juhlan jälkeen

Kun en ole mikään kilpaurheilija, muuten vaantavallinen liikuja, niin en tiedä miltä huippu-urheilijasta tuntuu kun voittaa tai sitten vain melkein voittaa.

Ehkä loppusuoran presidenttiehdokkailla on samanlaisia tuntemuksia kuin huippu-urheilijoilla. Eräänlaisia kilvoittelijoitahan poliitikotkin ovat. Kilpakumppanit on voitettava kansan suosiossa.

Niin, tuo kansan suosio. Tasavallan presidenttinä jatkava Tarja Halonen on lupaa (kuuntele Vallan vaiheilla - ohjelma tällä viikolla) kuunnella kansalaismielipiteitä tarkasti uudella presidenttikaudellaan.

Kansan tahdon myötäilyssä on kuitenkin vaaransa. Miten Suomen olisi käynyt 1990 - luvun alkupuolella, jos hallitus ja eduskunta olisi noudattanut kansan mielipidettä, eikä olisi säästetty? Kehnosti olisi käynyt.

Poliittisen suuruuden avain on siinä kuinka tasapainoilee kansalaismielipiteen ja kansakunnalle välttämättömäksi katsomiensa päätösten välillä. Aina ei kansan enemmistön mielipidettä voi ottaa huomioon. Se on kaikille poliitikoille kova paikka.

Matti Laitinen vallan vaiheilla

 Matti Laitinen toimitti pitkään YLE Radio 1:n yhteiskuntakriittistä Vallan vaiheilla - ohjelmaa, mutta ei osannut YLE:stä eläkkeelle jäätyään asettua kiikkutuoliin ja jatkaa mm. tämän blogin pitämistä.

Blogiarkisto