To 13.10.2005 @ 11:37admin

Mihin presidenttiä tarvitaan?

Hei! Tässäpä aloittelen juuri saamaani blogisivua. Jännittävä kokemus mihin kaikkeen se johtaakaan. Tänään, torstaina 13.10. 2005 YLE Radio 1:n Vallan vaiheilla - ohjelmassani klo 17.00 (toinen lähetys perjantaina 14.30) pureudutaan tasavallan presidentin asemaan nykyisen EU - Suomen aikana.

Vaikka itse sanonkin, niin ohjelman keskustelijoilla, tohtoreilla Arja Alho (myös sdp:n kansanedustaja) ja historioitsija Martti Häikiöllä on selkeitä, kovia mielipiteitä.

Mitähän joku muukin niistä ajattelee? Mihin kaikkeen tasvallan presidenttiä tasavaltaisessa Suomessa nykyisin tarvitaan? Joittenkin mielestä ei tarvita ollenkaan.

Jään mielenkiinnolla odottelemaan.

1 kommentti

Aamun Hesarista osui silmään pieni uutinen, "<a href="http://www.helsinginsanomat.fi/uutiset/verkko-hesari/artikkeli/Presidentti+ei+puutu+tekij%C3%A4noikeuslakiin/1101981279025">Presidentti ei puutu tekijänoikeuslakiin</A>".

Masinointi.org-verkkosivustolla järjestäytyneet lain kritisoijat olivat toivoneet presidentin hankkivan vielä korkeimman oikeuden lausunnon uuteen tekijänoikeuslakiin ennen sen vahvistamista. Halonen ei halunnut sekaantua:

"Lähden siitä, että kun eduskunta tietää tämän metelin, mikä nyt on käynnissä, niin se tekee sen mukaisesti virheetöntä työtä. Näin toivon", Halonen sanoi.

Matti Laitinen vallan vaiheilla

 Matti Laitinen toimitti pitkään YLE Radio 1:n yhteiskuntakriittistä Vallan vaiheilla - ohjelmaa, mutta ei osannut YLE:stä eläkkeelle jäätyään asettua kiikkutuoliin ja jatkaa mm. tämän blogin pitämistä.

Blogiarkisto